Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

venus 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější a nejunikátnější záběry, jaké jsem měla to štěstí vidět. Náročnost dokumentu se zrcadlí v každé minutě. Odměnou za nelehkou práci tvůrců je náš velký údiv, neboť nám dokázali ukázat to, co 99% populace nikdy neuvidí. Doufám, že v každém z nás zůstane vykřičník, který nás povede cestou, co nejvíce šetrnou k naší šťastné planetě. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Kamerove zabery z vtacej perspektivy na nasu Zem su tak neskutocne krasne, ze sa to snad neda ani opisat, proste treba vidiet. Jeden z najkrajsich dokumentarnych filmov, aky som uz dlho nevidel. Spominam si aj na BARAKU: ODYSEU ZEME (1992), ktoru som videl v kine case jej premiery a pamätam si len to, ze pocas celeho filmu tam nebol vobec ziadny komentar k tomu, co vsetko tam bolo ukazane. Viem, ze to bol vtedy zamer rezisera, urcite tam bola aj krasna hudba, ale ked sa na nieco pozeram, chcem mat k tomu aj komentar a nastastie v tomto dokumente komentar. Takze krasa... 23.10.2009 ______ Patrick Stewart - (Rozprávač) +++ James Earl Jones - (Rozprávač) +++ Hudba: George Fenton +++ ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že natočené to bylo vážně bravurně a strašně zajímavě (nejvíc mě asi šokovaly mladý kachničky mandarínský; výborně jsem si užil moje milovaný rajky). Co mě trochu rozčilovalo, bylo zaměření na velké savce, který mě prostě nikdy moc nebavili, daleko radši bych pozoroval dění v deštným pralese, než na savaně. Mluvený komentář byl často zbytečný a spíše otravný svým apelativním vyzněním (zlý lidé oteplují planetu a lední medvědi umírají - imho je to jen změna etap, nejsem odpůrcem ani zastáncem globálního oteplování, ale svádět na něj všechno mi přijde přitažený za vlasy). HUDBA: George Fenton - ta mě vyloženě otravovala svou prvoplánovostí ("zlá" hudba u útoků predátorů, "smutná" u umírání zvířátek nebo "komediální" u chudáků tučňáků). ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prenádherné. Vážení, toto bol audiovizuálny nárez s úchvatnými prírodnými scenériami, bez zbytočne dlhých a únavných komentárov, schopné pohladiť srdce, myseľ a zrak iba vychutnávaním si škály za sebou zoradených obrázkov. Earth ma vyslovene položil - africká divočina, podmorský svet, arktický boj o život - toto všetko a ešte viac v najpôsobivejšom dokumentárnom spektákli, aký som mala možnosť vidieť. Nepríjemná pravda od Al Gorea je zameraná na racionálne posúdenie našich možností, Earth je duchovnou a taktiež zmyslovo-upokojujúcou púťou po krásach našej planéty. Jednoznačných 5*. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)

Reklama

Reklama