Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Madison 

všechny recenze uživatele

Prenádherné. Vážení, toto bol audiovizuálny nárez s úchvatnými prírodnými scenériami, bez zbytočne dlhých a únavných komentárov, schopné pohladiť srdce, myseľ a zrak iba vychutnávaním si škály za sebou zoradených obrázkov. Earth ma vyslovene položil - africká divočina, podmorský svet, arktický boj o život - toto všetko a ešte viac v najpôsobivejšom dokumentárnom spektákli, aký som mala možnosť vidieť. Nepríjemná pravda od Al Gorea je zameraná na racionálne posúdenie našich možností, Earth je duchovnou a taktiež zmyslovo-upokojujúcou púťou po krásach našej planéty. Jednoznačných 5*. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Krása, rozmanitost a oslňivost naší planety a její matky přírody je až zarážející, zvlášť když se natočí prostřednictvím tak magnificentních a opojných záběrů, jaké představuje seriál Planet Earth. Tento film nabízí jen jakousi "best off" výše zmiňovaného seriálu, nevím zda je za tím marketingový tah se snahou prodat po druhé již jednou natočené, či akt z dobré vůle o šíření informací o naší Zemičce i pro ty, kdož jsou líní dívat se na celý seriál, každopádně je to asi nejúžasnější dokument, který byl kdy natočen. Už jen proto, jak je zábavný a přístupný i pro nedokumentární diváky (jako jsem já). Plné hodnocení nedám tedy jen proto, že jsem vše už jednou viděl v seriálu. 8/10 ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rekapitulace různých světových biotopů, z nichž žádnému není věnována větší pozornost a o žádném se nic nového nedozvíme, ale film je díky jejich počtu dostatečně pestrý. Staví se především na překrásných obrazech; záběry na gigantická stáda, nedozírná hejna ptáků a vyskakující žraloky berou dech, stejně jako plovoucí sloni, útočící vlci a ledem se prolamující medvědi. Pohyblivá pohlednice, krásná. Ale něco na ní napsaného být mohlo... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný dokument. Nádherné záběry suchozemských i vodních živočichů a přírody, kterou obývají. Skvěle udělaný dokument, jehož pointa stojí za zamyšlení. Hudba stála taky za to. Při putování některých zvířat za doprovodu chytlavé hudby jsem si připadal jako když koukám na Pána prstenů. Jako dokument je to naprostá bomba, ale trochu mi vadí, že je to normálně řazeno mezi filmy. Ale tak co už, toto dílo určitě zaslouží uznání. Bylo to vtipné, napínavé, roztomilé, zajímavé, dechberoucí, smutné, úchvatné, fantastické, ale hlavně to bylo takové, jaké to opravdu je. 90% ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Miluju zvířata, mám rád dokumenty o nich. Lidem, kteří jim ubližují bych s radostí udělal to samé, co oni zvířatům. Tohle ovšem neukazuje na jednotlivce, ukazuje to na každého z nás. Není však v rukou jednotlivce něco změnit. Pouze společnost jako celek a osvěta by snad mohly zastavit drancování a soustavné ničení Země. Ne, nejsem Greenpeace ani nějakej pošahanej ekolog. To co se děje mě však nenechává chladným! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)

Reklama

Reklama