Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začínající pilot Olda Raška prožívá citovou krizi, která značně ovlivní i jeho profesionální schopnosti. Jen díky pochopení nadřízených si uvědomí své nedostatky a krizi překoná. Zatímco on životní dráhu začíná, zkušený pilot podplukovník Lošťák musí ze zdravotních důvodů s létáním skončit. Film je na svou dobu řemeslně velmi zručně odvedený a atraktivní, hlavně díky unikátním leteckým záběrům a sekvencím ze zákulisí letiště. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Kladně hodnotím pouze to že takových filmů se moc netočí ale jinak příběh je naprostá blbost.Bože pilot co při letu myslí na ženskou a kvuli tomu se nedokáže soustředit na let.Se divím že s ním měli takovou trpělivost.Nemáš na to tak deš z kola ven.V takovém povolání se chyby rozhodně neodpouští a když pilot myslí při letu na to že s ženskou čeká dítě tak je blázen.Pokud neřešili milostné avantýry tak se to dalo ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Možná bych dal ještě nižší hodnocení, u filmu jsem se relativně nudil i když ty výjevy z minulosti film podle mě docela vylepšovaly a nenásilně líčily vztahy mezi postavami. Pro fanoušky letectví a hlavně letadel Mig asi záživný film, což dovedu pochopit, pro ostatní spíš nic moc podívaná. Snad jenom pro mou milovanou a krásnou Markétu Fišerovou jsem dal dvě hvězdy. ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, o tomto snímku jsem nikdy neslyšel ani nečetl. Přitom je velmi dobrý a těžko si ho spletete s jiným českým filmem. Prostředí vojenských letců je atraktivní a neotřelé, nechybí silný příběh, poutavé záběry, hezké ženy a trocha erotiky. Není to taková citová vydíračka jako "Tmavomodrý svět", takže si spokojeně chrochtám a dávám čtyři hvězdy. Opět musím poděkovat stanici CS film, bez ní bych se k tomuto (a mnoha jiným) filmům vůbec nedostal. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Současné piloty ČR, problematiku jejich práce, jejich povahy, radosti i strasti, poznávám více, než bych si přál. Proto pohled filmařů ze začátku 80. let jsem bral jen jako snahu filmařů věnovat tehdy vojákům film, aby nezáviděli třeba zemědělcům, hutím apod., o nichž toho filmaři už tolik natočili. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Byl jsem až překvapen, jak dobře tehdejší filmaři natočili letecké záběry i záběry letadel (i když pravda, některé se opakují a vy tušíte, že je to ta samá situace, jen nasnímaná kamerou stojící o sto metrů dál). Největší slabinou je příběh, který zejména v prostřední části zabíjí celý film vzpomínkami na minulost hlavních postav. Nicméně závěrečných deset minut je výborných, přináší rozuzlení situací všech postav, je doprovázeno dobrým hudebním motivem a hezkými záběry MiGa ve vzduchu. Málo známý československý film s netradiční tématikou, ve zpracování ale víceméně průměrný. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na letištích v Plzni - Líních a v Bechyni. (Foxhound#1)
  • Ve filmu je možné vidět leteckou techniku ČSLA L-29 Delfín, L-39 Albatros, MiG-21, MiG-23 a vrtulník Mi-8. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama