Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Skins se snaží být realističtější, naturalističtější a syrovější teen seriál, než jeho američtí kolegové. Samozřejmě tlačí na pilu stejně jako za mořem, jen opačným směrem. Zatímco ve většině amerických seriálů se nemluví spostě, neberou drogy a nesouloží (alespoň bez oblečení), tak ve skins prakticky nic jiného nevidíme. 1.série 80% - Zpočátku trochu nezvyk, po chvíli si tuhle bandu ale oblíbíte. 2. Série 70% - Lehký ale naštěstí nijak výrazný kvalitativní propad, uzavřeno se ctí. 3. Série 90% - Vyměnění celého castu kromě Effy byl výborný nápad. Nová parta se mi zdá lepší, navíc přinesla po slabší dvojce oživení, Emily rulez. 4. Série 60% - Těžký scénáristický kiks, z dříve sympatické Effy je totální smažka, díly jsou bez šťávy, navíc vražda jedné nejmenované postavy patří mezi největší wtf, co jsem v televizi viděl. Závěr slabý, celá sérka vyzní do ztracena. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Veľmi vyspelý seriál o nie veľmi vyspelých ľuďoch. A tiež mám pocit, že je takmer nemožné, aby to rovnako dobre natočili Američania. Pochybujem, že by sa vedeli vyhnúť stupídnemu humoru, ktorý je u nich príznačný pre teenagerskú problematiku. Čiže 1:0 pre UK. A navyše, nová partia (ktorá prišla v 3. sérií) je rovnako kvalitná ako tá pôvodná. Teda neviem či rovnako. Možno menej, možno viac. Sú to iní ľudia, ale tiež veľmi zaujímavé osobnosti. A dokonca sú tu podstatne krajšie dievčatá. Takže tento nekompromisne odvážny ťah s výmenou kolektívu nie len že nič nepokazil, ale zaúčinkoval. Keď mal dokázať, že tváre, na ktoré sme si zvykli, nie sú jediným lákadlom pre fanúšikov, podarilo sa mu to v plnej miere. A je mi jedno, že dôvod možno pramenil z nedostatku inšpirácie tvorcov pre ďalšie motivácie postáv z pôvodnej generácie. Je mi to jedno, pretože it works! So záverom 4. série predsa však končím s týmto seriálom. Tretia partia by bola už možno trochu veľa. Aj keď som zaskočený zo zakončenia druhej generácie. Čakal som nejaké poriadne zadosťučinenie, po tom, čo sa stalo v predposlednej časti. Neviem, mám zmiešané pocity, ale v globále to bol výborný seriál. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Po absolvovani prvni serie jsem byla trosku na rozpacich. Od prvniho celkem slusneho dilu to slo s kazdym dalsim o uroven dolu, pricemz ten sesty se ocitl na nejhlubsim dne. Chtela jsem to vzdat, ale nastesti jsem vytrvala, protoze od sedmeho se nam latka zacala zase zvedat a ten devaty byl naprosto luxusni! Oh baby baby it's a wild world! A druha serie? Klobouk dolu, ta je tedy skvostna. Takze kdyby v prvni serii ubrali trochu tech pareb, drog, zvraceni a jinych nechutnosti, otravnosti a prestrelenosti, byl by to spicovni serial. Emocionalne je totiz zvladnuty na vybornou. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Pořádný kopanec do všech srabáckých teen seriálů (noční můra Brandona Walshe, chcete-li). Něco tak nekorektního a emocemi napěchovaného jsem na televizní obrazovce dlouho neviděl. Tohle platí o prvních dvou řadách, ty následující vypadají jako nepříliš zdařilý spin-off, proto s nimi ani nehodlám ztrácet čas. 9/10 ()

Disk 

všechny recenze uživatele

První série. Geniální záležitost. Už dlouho jsem nebyl tak emocionálně rozložen na molekuly jako u poslední epizody. Nemám slov. Jsem rád, že jsem to nezalomil po prvním díle, to bych se byl připravil o spoustu krásných zážitků. Dramatické scény fungují absolutně dokonale. Těch humorných je sice výrazně méně, ale když na ně došlo, tak jsem se smál hodně nahlas. Herci byli/jsou absolutní sympaťáci. Koho jsem si oblíbil nejvíce? Mikea Baileyho neboli Sida. Nečekal jsem, že se někdy objeví seriál o mladých lidech, který je tak nehorázně upřímný a zároveň pro mě silně návykový. Jdu shánět druhou sérii a věřím, že to bude ještě lepší. I když... dá se vylepšit první série?________Druhá série. Platí prakticky totéž, co o první sérii. Nezbývá mi než před tvůrci smeknout. Byly to báječné chvíle trávit čas s bristolskými hrdiny. Především musím vyzdvihnout herce, kteří hráli naprosto uvěřitelně a byli vůbec neotřelí. Občas to byla pěkná depka, občas jsem se zasmál pěkně nahlas. Koncept jeden díl = jeden hrdina mi naprosto vyhovoval, protože to byla skvělá možnost poznat jednotlivé aktéry mnohem podrobněji. Ovšem jsem přesvědčen, že závěr první série byl mnohem lepší a víc se mi strefil do mé melancholické povahy. Nějaká vada na kráse? Ano, jediný Maxxie se musel o svou kapitolu dělit._______P.S.: Vzhledem k tomu, že v dalších sériích je již jiné herecké obsazení, které mě naprosto nezajímá, tak toto pětihvězdičkové ocenění platí pouze za první a druhou sérii. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Jedná se o první seriál vytvořený pro kanál E4. (GreatestFan)
  • V 3. epizodě 1. série s návzem ''Jal'' se Jalin (Larissa Wilson) otec hláskoval ''Ronnie'', ale na plakátu v domě je napsané ''Ronny''. (GreatestFan)
  • V 5. epizodě 1. série s názvem ''Sid'' má Sid (Mike Bailey) na v závěru dílu modřiny, které však vzápětí mizí. (GreatestFan)

Reklama

Reklama