Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

claudel 

všechny recenze uživatele

Melancholie. Ztísněnost. Neblahý pocit. Tyto emoce mě ovládly téměř při každém dílu tohoto skvostného britského seriálu. Zapomeňte na Beverly Hills, O.C. nebo Melrose place. Skins je jedinečný díky tomu, že se divákovi nepodbízí přehlídkou krásných, bohatých, úspěšných studentů žijících v luxusních vilách a ubíjejících nudu intrikařením nebo promiskuitním chováním. Všechny postavy jsou uvěřitelné a potýkají se s problémy, jež jsou běžnému divákovi blízké. Řeší se tu samozřejmě milostné vztahy, ale rovněž vyrovnání se s vlastní sexualitou, láska, zklamání, bezútěšné rodinné zázemí, problémy ve škole, hledání sebe samotného. Velké plus představuje naprosto ojedinělý přístup producentů, každá generace postav má prostor pouze na dvě série, následuje kompletní výměna osazenstva, což je v dnešní době, kdy producenti hodně kladou důraz na oblíbenost postav u diváků, zcela jedinečné. Spousta lidí hodnotí pozitivně pouze první generaci, tudíž první dvě série, já jsem opačného názoru. Mně se líbily všechny tři generace, každá z nich měla něco do sebe, byť parta kolem Tonyho, Sida nebo Michelle byla asi opravdu nezapomenutelná. Mě osobně nejvíc asi zaujaly postavy z druhé generace, konkrétně Cook a Effie. Cook je postava, kterou musí divák buď milovat nebo nenávidět, případně obojí, ale rozhodně mu nezůstane lhostejná. Effie má v sobě spoustu půvabu, šarmu, ale současně bolesti a smutku. V třetí generaci jsem si oblíbil Ala, jelikož ten do tohoto spíše smutného seriálu vnesl i špetku humoru. Není mi jasné, co tvůrci seriálu zamýšlejí dále, neboť sedmá série byla pojata zcela odlišně návratem Effie, Cooka a Cassie a líčí jejich další osudy již ve světě dospělých. Pokud tím tvůrci chtěli seriál uzavřít, chápu, proč zvolili zrovna Effie a Cooka, nerozumím volbě Cassie. Osobně bych si přál, aby měl seriál ještě dvě další série a vrátily se další postavy, i ze třetí generace. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tomuto seriálu dala druhou šanci a docela mě baví (opětovně mě k němu přivedl topmodel Andrej Pejic, za což jsem mu moc vděčná! :-) ). A po trochu rozpačitém 1. díle mě to baví hoooodně! Jen se musím přiznat, že mi byl Nicholas Hoult sympatičtější jako zombík . :-) Škoda, že nehraje ve více filmech, zajímavý týpek. A Hannah Murray je roztomilá. Mám obavy z dalších řad, proč museli měnit obsazení??? :-/ Mě zajímá, jak se vyvíjí mě již známé postavy a ne si zvykat na nové... :-( Nejlepší díl: Výlet do Ruska. :D ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Po první sérii hodnotím velmi kladně. Proč ne plný počet? Několik věcí mi tam vadilo, ale třeba to druhá a třetí série spraví. Život současného britského teenagera je...vskutku zajímavý a pokud se toto vážně děje a tyto charaktery určitě existují, tak nevidím pro naši planetu žádné pozitivní východisko. We´re screwed. Ok, nějaká naděje tu je. Pravdou je, že většina jednotlivých dílů, které se vždy zaměřují na jednoho z mnohapočetné party končí špatně nebo řekněme ne happy endem. Tzn. realita konečně dohnala i tvůrce seriálu, kteří si řekli, že překrucovat vztahy a jejich dopady není dobrý námět a vzali to pěkně zostra. Jen tak dál. Velmi realistické, smutné, zajímavé, nadějné a hlavně koukatelné. *Po druhé sezóně nechávám hodnocení na 4 hvězdách. Konec je příliš pochmurný. Realita taková sice může být, ale čekal bych něco pozitivnějšího, když jsou hlavní diváckou skupinou teenageři a ti z tohohle můžou chytit leda solidní depku. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Hodnotím a komentujem po prvej sérii, pretože k ďalším sa už asi nedostanem. Skins prichádza s mixom komédie a drámy. Dramatické časti sa vydarili na jednotku, úplne najlepšie boli posledné dve epizódy a záver celej série s piesňou Wild World – to je niečo čo mám veľmi rád. S humorom to už je horšie, smial som sa veľmi málo a občas som len krútil hlavou nad zvláštnym konaním hlavných postáv. Hercom nemám veľmi čo vytknúť, vyzdvihnem len Mikea Baileyho, ktorý svoju postavu zahral najlepšie. Veľmi dobré ☆☆☆. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Zatím viděny pouze dvě série, takže svůj komentář budu po dalších sériích aktualizovat. Nejdříve to ale shrnu jako celek. Výborná záležitost. Teen seriálu je na seriálovém poli hromada, ale žádný nesahá "Skins" ani po kotníky, tady totiž nevedou šestnáctileté děcka životní proslovy jako čtyřicátníci a seriál nezobrazuje žádnou pohádkovou realitu, ale skutečný život dnešní mládeže se vším tím špatným i dobrým. Myslím, že naprosto každý si zde najde postavu, se kterou se ztotožní, nebo přinejmenším někoho, koho osobně zná ve svém okolí. A i když se mi některé situace zdály lehce přehnané až absurdní (nebo, že by to bylo tím, že je pro mě nepředstavitelné, že bych se v podobné situaci mohla ocitnout?), tak zkrátka takhle kvalitní teen seriál se jen tak nevidí. 1. série: Výborný rozjezd, první dva díly fakt perfektní. Pak ale přišly trochu slabší části, kdy jsem se trochu začínala nudit, naštěstí jsem to nevzdala, protože především závěrečné dva díly zvedly celou úroveň seriálu. Ještě musím pochválit výborný britský humor, ačkoliv seriál je především drama, tak i zde se vyskytuje několik vtipných momentů, u kterých jsem se smála někdy víc, než u některých komedii. - 70% ||| 2. série: Tuhle sérii bych ohodnotila slovem "wow". Takhle dobře napsaný seriál jsem už dlouho neviděla. Druhá série obsahuje snad všechno, co může takový teenager zažít a postavy se skvěle a hlavně uvěřitelně vyvíjejí. Tvůrcům palec nahoru za opět poslední dva díly, kde už se seriál stal skutečně silným dramatem. V posledním díle se sice vyskytuje asi nejvíc absurdit za celý seriál, ale je to tady podané takovým způsobem, že jim to zkrátka odpustit musím a celý díl mě i velmi dojal. A ten lehce otevřený konec se mi líbil moc, tahle parta mi bude chybět (proto mám také strach se pustit do třetí série) - 90%. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Ve 2. epizodě 3. série s názvem ''Cook'' má Cook (Jack O' Connell) v jedné scéně náramek, který však poté najednou zmizí. (GreatestFan)
  • V průběhu 1. generace je vidět v brýlích Sida (Mike Bailey) několikrát odraz kamery nebo štáb. (GreatestFan)
  • Ve 3. epizodě 3. série s názvem''Thomas'' se v roli DJe objeví Daniel Kaluuya, který hrál v první generaci Poshe Kennetha. (GreatestFan)

Reklama

Reklama