Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Obměňovat po určité době obsazení není vůbec špatná myšlenka a jistě by se díky ní dalo natočit mnoho sérií bez výraznějšího kvalitativního úpadku – s čímž tvůrci zřejmě počítali. S čím už ovšem pravděpodobně nepočítali, je fakt, že když si člověk na postavy za dvě sezóny zvykne, těžko se mu s nimi pak loučí. Takže to nakonec až tak dobrý nápad vlastně není. Ale to rozhodně není jediný důvod, proč šly Skins po dvou sériích do kopru. Scenáristé totiž s výhledem na větší dramatičnost začali postavy druhé (třetí a čtvrtá série) a třetí (pátá a šestá série) generace přepisovat ze dne na den, z epizody na epizodu. No a to seriálu láme vaz, protože nejenže jsou „hrdinové“ zmíněných generací povětšinou hrozně nesympatičtí, ale oni se i chovají absolutně nesmyslně. To také zapříčinilo, že zatímco první dvě série jsem zhltnul během týdne a rád si je kdykoli zopakuju, se zbylými čtyřmi jsem se trápil dobré čtyři měsíce a už je nikdy nechci vidět. Trochu závidím těm, kteří byli (ať už z vlastní vůle nebo souhrou šťastných náhod) všemu od druhé série výš ušetřeni a těm, kteří se na Skins teprve chystají podívat, rázně doporučuju udělat to samé. Nejoblíbenější postava: Chris (plus celá první generace). Nejneoblíbenější postava: Effy (plus prakticky celá druhá a třetí generace). // Znovu jsem se podíval na první dvě série a musím hvězdičku v hodnocení přidat, tohle je prostě dokonalost za plný počet a ani čtyři následující debilní sezóny na tom nic nezmění. Jenom škoda, že kdy vznikly. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Znáte to, jsou filmy, které jsou i na 90 minut příliš dlouhé a chvílema prostě nudí a pak jsou seriály, které trvají mnohem mnohem déle a nedokážete od nich odtrhnout oči. Už pár minut mám za sebou čtyři série Skins, které jsem zkoukla naráz během jednoho týdne a nemůžu se zbavit dojmu, že jsem viděla mimořádné dílo plné skvělé muziky, výborných hereckých výkonů mladé herecké generace (doufám, že se časem dočkám příležitosti mnohé z nich zase někde vidět) a dynamického děje. První dvě série - první generace je jednoznačně ucelenější, charizmatičtější a různorodější, po první sérii jsem si je naprosto zamilovala a druhá jela jak po másle. Každý díl měl co říct, každý díl měl spád a vtip, každý díl byl doprovozen excelentní muzikou a každý díl mě donutil pustit si ten následující a po tom všem mi s posledním dílem druhé série bylo hůř, než když jsem se po maturitě loučila se svými real kamarády... Třetí a čtvrtá série, druhá generace, zachovala Effie a super-dooper pipku Pandoru, díky čemuž se divákovi alespoň vzdáleně oblíbená parta připomene, protože někteří hrdinové nové generace nedosahují charismatu té předchozí, tudíž se na ně o něco hůře zvyká, a když jsem začínala s prvními díly třetí série, uvědomovala jsem si, že mi chybí z prvních dvou i ti, které jsem obzvlášť nemusela. Přesto jsem ale neodolala a udržela jsem u obrazovky stejnou pozornost jako u předchozích dílů. Díl za dílem, osm hodin v kuse, stále napjatá a natěšená, co se bude dít. Na druhou stranu, což je má jediná opravdová výtka, bych uvítala více odkazů na první generaci, jako Sidova skříňka v prvním díle, či vzpomínky na Tonyho v předposledním. Nakonec jsem si zamilovala skoro všechny postavy obou generací, úžasnou strukturu jednotlivých dílů (každý díl má jednoho hlavního hrdinu, ale na ostatní se nezapomíná) , která mě nejdříve zaskočila, nakonec uhranula, skvělou muziku a vůbec celý seriál, který k tomuto dni považuji za jeden z nejlepších, né-li nejlepší, který jsem kdy viděla. Well done a co teď?.....Počkám si až bude kompletní pátá série, protože nejde čekat na další díl, to se musí na Ex. Edit: První čtyři série za 100%, další dvě za 60%. Sedmá série Effie 70, Cassie 60, Cook 40... % ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

First. generation---) 1. séria=100%. Závislosť vypestovaná-ide sa ďalej!-nekonečné zimomriavky na konci a musím priznať, že toto nedokázal žiaden seriál!!!//////2.séria=95% ...Nenapadáju ma slová, ktorými by sa dalo toto () opísať...Chcem viacej!Second. generation----)3. séria=(80-85%). Ešte som nikdy neprešiel počas sledovania takou fázou, že z povodného nasratého dojmu som si ani neuvedomil, že sa mi to naozaj páči. Takže som celkom štastný, že to prvú generáciu neprzní (a celu dosavadnú znáčku) a ide si to vo vlastnej ceste. Pilót vobec nezaujal a možem byť iba štastný, že som pokračoval ďalej, pretože už v druhej časti sa to neskutočne nakopne a pokračuje v klasickej Skins extáze. A potenciál vidím stále vysoký.4. séria (rozpozerané) ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, skvělí herci, perfektní scénář a koncert Crystal Castles. Jen by mě zajímalo, kde našli tolik lidí s nosem nahoru... Za ty dva poslední totálně ulítlé díly si Skins zaslouží bodové absolutorium, hlavně za posledních pět minut. A nejlepší na tom všem je, že druhá sezóna v nastaveném tempu vesele pokračuje. Život dojebané anglické mládeže, tak skvělý a tak posraný. Tak je to správně. A Adam Sandler je sladký, když ztišíš jeho hlas. Dokonalé. Nepamatuju si, kdy mě naposled něco tak emocionálně rozdrtilo. Napoprvé, napodruhé, pokaždé. But it’s all over... It’s all over. O tragédii 3 sezóny decentně pomlčím, čtvrtá se až do sedmého dílu jevila ok. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Veľmi vyspelý seriál o nie veľmi vyspelých ľuďoch. A tiež mám pocit, že je takmer nemožné, aby to rovnako dobre natočili Američania. Pochybujem, že by sa vedeli vyhnúť stupídnemu humoru, ktorý je u nich príznačný pre teenagerskú problematiku. Čiže 1:0 pre UK. A navyše, nová partia (ktorá prišla v 3. sérií) je rovnako kvalitná ako tá pôvodná. Teda neviem či rovnako. Možno menej, možno viac. Sú to iní ľudia, ale tiež veľmi zaujímavé osobnosti. A dokonca sú tu podstatne krajšie dievčatá. Takže tento nekompromisne odvážny ťah s výmenou kolektívu nie len že nič nepokazil, ale zaúčinkoval. Keď mal dokázať, že tváre, na ktoré sme si zvykli, nie sú jediným lákadlom pre fanúšikov, podarilo sa mu to v plnej miere. A je mi jedno, že dôvod možno pramenil z nedostatku inšpirácie tvorcov pre ďalšie motivácie postáv z pôvodnej generácie. Je mi to jedno, pretože it works! So záverom 4. série predsa však končím s týmto seriálom. Tretia partia by bola už možno trochu veľa. Aj keď som zaskočený zo zakončenia druhej generácie. Čakal som nejaké poriadne zadosťučinenie, po tom, čo sa stalo v predposlednej časti. Neviem, mám zmiešané pocity, ale v globále to bol výborný seriál. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • V 1. epizodě 1. série s názvem "Tony" nemá Effy (Kaya Scodelario) žádné hlášky. (GreatestFan)
  • Scéna sexu Emily (Kathryn Prescott) a JJe (Ollie Barbieri) se setkal s ostrou kritikou od lesbické komunity. (GreatestFan)
  • Effy (Kaya Scodelario) a Pandora (Lisa Backwell) jsou jediné postavy 1. generace které se objevily i v další. (GreatestFan)

Reklama

Reklama