Reklama

Reklama

Skins

(seriál)
Velká Británie, (2007–2013), 51 h 18 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Kaya Scodelario, Jack O'Connell, Hannah Murray, Nicholas Hoult, Joe Dempsie, Mike Bailey, April Pearson, Will Merrick, Freya Mavor, Mitch Hewer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(61)

Tento břitký seriál sleduje napjaté životy skupiny teenagerů v posledních dvou letech střední školy. (Netflix)

Recenze (390)

hhannie 

všechny recenze uživatele

Zkouknula jsem zatím jen první sérii, ale i přesto z tohoto seriálu nejsem tak nadšená jako ostatní..Hoult mi tu přijde naprosto odpudivý (skoro by se dalo říct, že se mi rolí zde dost zprotivil) a z ostatních herců mi není sympatický snad nikdo. Většina dílů se neskutečně táhne za účelem rozebrání života jednotlivých charakterů, a to je právě další věc, která mi vadí. Možná mě Skins nijak zvlášť nezaujali také z důvodu, že již nejsem teenager, proto nemám pro seriály tohoto typu pochopení.. :-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

"Sometimes I think I was born backwards..Like, you know, come out of my mum the wrong way. The people I should love, I hate, and the people I hate...." Nechápu, jak jeden seriál může být tak geniální a zároveň tak špatný. Výjimečně není řeč o ubývající kvalitě, ale o hlavních postavách, po dvou sériích totiž pokaždé nastoupí nová parta. První a druhá série mě moc neoslovily, nadchla mě jedině postava Effy, takže jsem sledovala pouze její příběh a těšila se na třetí řadu, kdy nastoupí jako ústřední postava. Zajímavě působila i Cassie s tou svou poruchou příjmu potravy, ale nakonec se její příběh zvrátil v tu samou zápletku jako u ostatních postav ala "spal jsi s Michelle, tak já budu na oplátku spát s každým, kdo se mi postaví do cesty", což, přiznejme si, nemá daleko k americkým teen seriálům a prostě je to naprosto nezajímavé. Většina postav je na zabití a opravdu bavit mě to začalo až s příchodem "druhé generace", kde jsem si Effy zamilovala asi tak jako žádnou fiktivní postavu předtím ( ano, a to že nosí martensky a roztrhané věci jako já tomu trochu napomohlo:)) ) a konečně se začala zajímat i o ostatní, přestože příběh je stále trochu šablonovitý a opakující se po první generaci, já se těch sprostých slov, nepřátelství, lásky a drog nemohla nabažit! (myslím v seriálu samozřejmě). Sedmá série? Ta se nestala! Čtyři hvězdičky jen a jen za třetí a čtvrtou sérii, jinak si to zaslouží tak dvě. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Britský seriál o 17letých. Možná trochu přehnaný, ale o to zábavnější, zajímavější a skvěle promyšlený. (1. sezóna - 90%, 2. sezóna - 90%, 3. sezóna - 60%, 4. sezóna - 75%). Edit: Pátou a šestou sezónu jsem nějak minul a první díl sedmé je už WTF - vyždímat jméno seriálu a postavy do poslední kapky i za cenu totální absence kvality se mi vůbec nelíbí. Kdo skončil po 2. sezóně je šťastný člověk. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po první sérii: Dokonalé dílko v žánru seriálů o mladých pro mladé. Kdo zná britské Coupling, dostane zhruba obrázek o tom, co se tam může odehrávat. Ovšem toto je jen pouhý nástin událostí. Kdo má v oblibě televizní mládež z Ulice nebo z různých famcomů (family sitcomů) bude nejspíš docela překvapen, vhodné přirovnání by bylo - scénáristický tým z Ulice se sjede, všichni se svléknou, každý do sebe kopne pár prášků extáze a viagry (a i dalších věcí z Chrisovy nástěnky), zapije se to ruskou vodkou a pak by to možná sedělo. Nicméně nutno dodat, že takováhle realističtější mládež je mi o mnoho bližší a situace, které se tam odehrávají, jsou o mnoho zábavnější. Když už jsem pochválil děj, musím totéž udělat i o výběru herců a (zejména) hereček. Hudba tomu dodává potřebný 4. rozměr, kdy je člověk vtažen do děje na maximum. Šílenost zápletek pak diváka utvrdí v tom, že se může stát cokoliv a skutečně se i tak stane. Na závěr bych jen dodal, že jsem byl opět utvrzen v tom, po zhlédnutí konce 1. řady Gunslinger Girl a 5. řady Six Feet Under, že končit sérii na písničku je výborná dějová berlička. Zvlášť, když text písničky sedí k ději. I když - co si budeme nalhávat - většina z nás nebyla Skins, ale spíš Inbetweeners. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Takže první dvě série jsou divoké, drsné a až strašidelně a syrově realistické. A to je na tom právě to hlavní. Donutí vás to přemýšlet o životě, ale taky o naprostých blbostech. Je to taková "emoční dávka" :) za 5 hvězdiček No 3. serie je propadák ( tak možná 2 hvězdičky) ve čtvrté se to trochu zvedá (3*) a 5 a 6. už se zase celkem dají,(4*) ale stejně bych řekla, že na první dvě prostě nemá....Takže moje celkové hodnocení je sice 5 hvězdiček, ale je to především za ty první dvě série, které jsou naprosto bezkonkurenční. ()

Galerie (265)

Zajímavosti (69)

  • Řadový dům, ve kterém bydlí Stonemovi, se ve skutečnosti nachází v Bristole v ulici Elvaston Road 13. (stepan_s)
  • V 1. epizodě 1. série s názvem ''Tony'' má Tony (Nicholas Hoult) na párty bílé ponožky. Když jde ale mokrý po silnici, má je najednou černé. (GreatestFan)
  • V 10. epizóde 3. série, po tom, ako James Cook (Jack O'Connell) vyhodí svojho otca z lode, je vidieť kameru a ruku kameramana vo vnútri lode. (Robby6)

Reklama

Reklama