Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kurt Russell jako vraždící maniak za volantem nezná slitování. Jungle Julia, nejlepší DJ ve městě, se dnes chystá pořádně to roztočit se dvěma kamarádkami. Sexy trojka vyráží na tah a přitahuje pohledy kolemjdoucích jako magnet. Mezi chlápky, co na ně mlsně civí, je i kaskadér Mike. Vyšumělý rebel pokrytý jizvami sleduje dámskou jízdu zpoza volantu svého bouráku. Zatímco se holky usazují v baru, Mike žhaví svou zbraň - nadupané kaskadérské auto - do životu nebezpečných otáček... (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 315)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že zatím hodnotí většinou velcí obdivovatelé Tarantina, kterým je v podstatě jedno co natočí. Nevím, jak může někdo napsat, že je tam spoustu akce, když v prvních třech čtvrtinách filmu trvá nějaká akce celkem asi 3 minuty. Zbytek se jen mluví a mluví (typické Tarantinovské kvalitní dialogy, tentokrát v ženském provedení). Závěrečná honička pak nechá na divákovi, kdo je vlastně kočka a kdo myš. Jinak Kurt Russell se ve filmu objeví tak na 20 minut. Pokud máte radši akci a krev, koukněte na Planet Teror. Pokud máte rádi Tarantina, líbit se vám to bude. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tarantino si ve svých narážkách na grindhousové filmy a filmy 70.let vyhrál pěkně s detaily, ale úplně zapomněl na pár velkých věcí, a na to jak mohou působit na obyčejného diváka. Natočil tak film, který se svým předlohám podobá natolik, že je kvalitou téměř nepřevyšuje, rozporuplné dialogy nesou Tarantinovského rukopisu poměrně málo, uměleckost a Tarantinovská genialita nikde, styl zajišťuje jen charismatický Kurt Russell... Přesto první polovina představovala ještě příjemný kompromis (+ božský lap dance), za to hloupé nány snažící se být drsné a cool v polovině druhé, byly příšerné. Aspoň chytlavá honička to mohla celé napravit, jenže to by nesmělo být zbabělého přerodu Russellovy postavy... SE verze: 5/10 ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne, tohle Quentin fakt čistě nezvlád. Zaprvé Kurta je fakt málo, ten tam měl bejt mnohonásobně víc, protože takhle krutej ještě nebyl a zadruhý má pro mě tenhle film asi 50 minut a to těch prvních 50 minut, protože ten zbytek, kterej se odehrává po bouračce nejenže je k ničemu, ale ještě je blbej a trapně zakončenej, nevim kde přišel na tak kokotskej konec. To co se odehrává předtim je sice dost ukecaný, ale má to aspoň dobrou atmosféru a spoustu Kurta. Prostě Quentin nenotčil ani starej temnej a drsnej horor s tajemným autem a drsným řidičema ani krutej splatter jako Rodriguez a ani nic mezitim. Je to jen taková divná road movie s přehnaným množstvým nic neříkajících dialogů a několika geniálníma scénama, který ale stojí i za to protrpět tech zbylejch 90 minut keců o ničem, protože bouračka, kterou Tarantino vytvořil je něco neskutečnýho, kdyby takhle natočil celej film, tak narvu bez debat 5* a obejdu všechny uživatele na čsfd a budu je kopat do řiti tak dlouho, dokud by taky nedali 5*. Sice tim, že si to udělal po svým a blbě, mi ušetřil práci, ale zároveň sem přišel o kultovní záležitost, která by se z toho jisto jistě stala.... Mimochodem ty holky co Quentin splašil sou fakt kočky a ještě k tomu Quentin umí pěkný záběry kamery na ně, to se mu teda musí nechat. 3,5* ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

"Milý" Quentine, tohle bude dost osobní a málo faktorgafické, ale ještě v baru, kam jsme zašli před kinem, jsem říkal kámošce, že mě strašně dráždí to, že snad všichni kolem mě v tobě vidí boha, jen já zaboha nemůžu přijít na to, čím je tak rajcuješ. Dostal jsi mě. Nezakrývám, že je to možná naposled, právě proto to musím napsat bez obalu a natvrdo. Nač se rozepisovat, když bych na otázku, co se mi na tvém filmu líbilo, odpověděl stručně: fšecko. 100%!!! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ta dokonalost mi došla až po několikáté projekci. Celý DEATH PROOF, to jsou v podstatě dva superdlouhý prcní dialogy, každý z nich zakončen akčně-násilným cumshotem. Miluju čelní náraz se smrti-odolným Chargerem. A mám dojem, že kdekomu při hodnocení ušlo, co je to vlastně "grindhouse". Vygooglete si to;) Ať žije Tarantino po roce 2000. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (80)

  • Myšlenku na film dostal Tarantino když probíral se svým kamarádem koupi nového auta. Vyjádřil se ve smyslu, že by nerad skončil v nějaké ošklivé havárce. Kamarád mu navrhl, že může vzít kterékoli auto k týmu kaskadérů, kteří ho za deset nebo patnáct tisíc udělají "smrtivzdorným" ("deathproof"). (don corleone)
  • Při natáčení byly celkem použity čtyři Chevrolety Nova. Dva byly vybaveny ochranou klecí. Z nich byl hlavním vůz nazvaný „Ježíš“, který můžeme vidět ve většině scén s Kurtem Russellem (Mike). Ve druhém z nich, který se jmenoval „Prius“, provedl legendární kaskadér Buddy Joe Hooker scénu, v níž se Nova kutálí asi 145 metrů po silnici. Prius byl přitom zcela zničen. Ježíš byl po skončení natáčení zakoupen kaskadérským koordinátorem Buddym Hookerem za 500 amerických dolarů a stal se prvním autem jeho syna. (J.F.B.)

Související novinky

Russell v sedle, Waltz ze sedla

Russell v sedle, Waltz ze sedla

04.10.2011

Zhruba před týdnem Kevin Costner kvůli „vytíženosti“ odstoupil z projektu Django Unchained, vysněného Tarantinova westernu. Přejeme mu, že je po něm opět taková poptávka. Náhradník? Parádní – Kurt… (více)

První Tarantinův bastard

První Tarantinův bastard

04.08.2008

Quentin Tarantino po komerčním neúspěchu Grindhouse přišel o pozici režiséra, který si může dělat co chce (což zahrnovalo většinou citování filmů, které nikdo nezná a obsazování herců, o nichž si… (více)

Smrtonosný útěk z New Yorku

Smrtonosný útěk z New Yorku

23.08.2007

Jen nedávno jsme psali, že Len Wiseman po úspěchu Smrtonosné pasti 4.0 nemá nouzi o nabídky a rozhoduje se mezi adaptací počítačové hry Gears of War a remakem Carpenterova kultovního Útěku z New… (více)

Reklama

Reklama