Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (268)

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice povedené a na komorný projekt velice zajímavý příběh o tom, co předcházelo před sjednocením švédského království a v rámci možností natočeno s maximálně využitým potenciálem. Čtyři severské země se podílely na tomto historickém filmu, který díky nim vyniká úctihodnou výpravou, kamerou, ztvárněním, kostýmy, scénářem, včetně vykreslení charakteru Arna a Cecilie zasazeného do zdařilého příběhu o dvou dějstvích. Dále snímek oplývá působivým hudebním doprovodem a zdařilými souboji. Pěkná krajina či interiéry k tomu dozajista také patří. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Scottové Královstvo u mňa patrí medzi Top čo sa žánru týka a kedže nieje takýchto filmov veľa, musel som zbehnúť až k severanom. A musím povedať, že toto Švédske kráľovstvo nebeské nieje najhoršie. Síce to nemá tak chytalavý príbeh a nedokážu moc zaujať ani herci, v rámci žánru je to fajn podívaná. Slušný vizuál, rekvizity, kostými, dobová atmosféra a predovštkým hudba, ktorá je tu asi najvýraznejšia. Arn - templársky rytier ani v akciách nič moc nepredvedie, ale je to pekné a kto má rád tento žáner na svoje si príde. 65% - 3* ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bergmanovy časy už jsou bohužel dávno pryč. Hollywoodsky natočená pohádkově laděná vyprávěnka o velké lásce má prý drahou výpravu, ale poznat to příliš není. Jedna solidní bojová scéna to všeobecné patetično nesmaže. Navíc si představitel hlavní role zapomněl doma charisma, takže mezi zbytkem úctyhodných herců vypadá jako hodně chudá příbuzná. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

No mne osobne utkvela zimomriava zvrátenosť cirkvi svätej , ktorá za to , že bez jej súhlasu sa dvaja mladí ľudia z čistou láskou pomilujú prichádza trest. Dievča 20 rokov tvrdej basy v klaštore pod dozorom bacharky v podobe matky predstavenej a madý muž zato , že zasial život bez ich súhlasu musí zabíjaním zobrať životy neveriacim vo svätej zemi a ked ich už má na konte pár stoviek dostáva súhlas , aby sa naostro miloval so svojou blížnou. Osobne sa mne najviac páčil kultivovaný Saladin , po ktorom sú pomenované záhrady v Izraeli. ()

valdstein0 

všechny recenze uživatele

Severský pokus o hollywoodskou limonádu ve stylu Robina Hooda s Kevinem Costnerem. Zpracováním a hereckými výkony (zvláště hlavního hrdiny) to připomíná spíš dokumentární rekonstrukci od BBC. Děj se nejen strašně vleče, ale je zároveň velmi předvídatelný, takže udržet pozornost po celé dvě hodiny je skoro nadlidský výkon. Inovativní byl film v tom, že hrdinova milá nebyla moc hezká, ale to jako plus nepočítám :-) ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Spolufinancovať projekt sa teda nakoniec podujala konkurenčná TV4. (Smok)
  • Vo filme sa hovorí najmenej siedmimi jazykmi: švédsky, dánsky, nórsky, anglicky, francúzsky, arabsky a latinsky. (Weezy22)
  • Ve filmu si zahráli otec i syn Skarsgårdovi. Stellan v roli Birgera Brosy z Folkungů a mladší Gustaf se objevil jakožto právoplatný následník trůnu Knut. Oba se spolu před kamerou filmu potkali až ve své závěrečné scéně v ženském klášteře. (MyShock)

Reklama

Reklama