Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

gidziga 

všechny recenze uživatele

Ja by som to nevidela až tak zle. Treba to brať trochu s nadhľadom, ktorý zamýšľali aj tvorcovia. Nemá to byť predsa výpravný historický seriál očakávajúci ceny, ale len pohoda. Priznávam, že to má chyby, ktorým sa dalo veľmi ľahko vyvarovať, ale dá sa na to pozerať. (Ak myslím pozerať, tak na Guya sa teda dá pozerať ;) ) ()

matt85 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tři díly a to mi bohatě stačilo. Ne že by to bylo nějak strašně hrozné ale je to docela nuda a dialogy jsou slabé. Plus je na tom vidět dost malý rozpočet. Navíc díly probíhají podle klasické šablony - hrdinové dostanou quest, potom mají nějaké nesnáze související s questem, potom rozluštění, závěrečný fight a šťastný konec. Zbytečnost. ()

Reklama

Fujin 

všechny recenze uživatele

Jej to se nepovedlo. Robinovo charisma nulové, šerif z Nottinghamu mocný, jako malá holka, většina postav je v podstatě jen komparz, rekvizity chabé, Mariana na odstřel, Guy Gisborne nosí make-up ... Kdo by rád sledoval připosraného R. Hooda, který se bojí konfrontovat 5v4 v Sherwoodu s nepřáteli a proto se vydá zajatého zachránit až vždy přímo do Nottinghamského žaláře, aby se tam nakonec utkal v mnohem nevýhodnějším počtu s šerifovými plechouny. Dívat se na to dá jen v polospánku. +1* za ač velmi prostoduchého, ale alespoň sympatického Johna Malého. Hodnotím po shlédnutí 1. řady. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla výrazně mladší a kdyby se to nejmenovalo "Robin Hood", byla bych ochotná jednu hvězdičku přidat. Ale tohle... flus, grc, prd... Nechápu, jak si angličani mohli takovým způsobem zprasit legendu. "Historická" telenovela, 3x fuj, je to blbé jak hrnec z hajzlpapíru. Dávám 15% za... za co, sakra... třeba za možnost, že kdyby mi bylo do 12-ti let, mohla by se mi ta zhůvěřilost MOŽNÁ líbit. ()

yesbook 

všechny recenze uživatele

Ať je Russel Crowe sebelepší herec, filmové zpracování Robina Hooda mě nenadchlo tak, jako toto seriálové, s Kevinem Costnerem nemohu srovnávat, jelikož jsem toto zpracování neviděl. Prostředí vypadá pěkně, herci se na své postavy hodí, zvlášť představitel hlavní role. Dle mého názoru Robina charakterově velice dobře vystihuje, stejně jako vzhledově se mi na něj velmi hodí. Celý příběh je brán s humorem a nadsázkou, šerif z Nottinghamu je výborně zahraný a dodává vtip. Jediné co bych vytknul je velmi malý počet Robinových zbojníků, resp. jeho osazenstvo se skládá jen ze stálé skupiny, ke které se čas od času na chvíli připojí někdo další. Ani kostýmy nejsou zvlášť propracované. I tak se ale jedná o skvělý seriál, který zpříjemní nejeden večer. A zde musím podotknout, že ač mám většinou raději původní znění, český dabing je zde lepší než originál. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)
  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)

Reklama

Reklama