Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 4

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 4

Recenze (1 598)

Lima 

všechny recenze uživatele

Same, Marc Webb ti může čistit boty. Raimiho Spider-Man byl ve všech ohledech lepší. Vtipnější, nápaditější, svižnější. Parkerovo seznamování se se svými novými schopnostmi podal Raimi mnohem invenčněji, zatímco Webb ho odbyl jednou trapnou scénou v metru a skotačením na skateboardu. Ve druhé půli se pak až příliš nový Spider-Man opájí okatě digitální ještěrkou a víc nemá co nabídnout. Že akční scény nemají náboj a jsou někdy podivně setříhány, to ani rozvádět nebudu. A hlavní představitelé? Tobey Maguire byl takový fajn kluk od vedle, dobrý kámoš, se kterým byste zašli na pivko (no, s ním spíš na sklenku kofoly :o), zatímco Garfield je takový přidrzle se šklebící a chabě hláškující spratek. Resumé: zbytečný restart série. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi tohle jiné pojetí Spider-Mana, jsem spokojený i s Webbovou režijí soustřeďující se na pavoukovu lidštější stránku. Oproti Ramiho Spiderovi je tenhle kousek mnohem blíž tomu jak jsem si adaptaci pavoučího muže představoval. Pořád tu ale zůstává dost mizerný scénář a dost slabý záporák. Ještěr měl větší potenciál a není trikově dobře zvládnutý. Garfield hraje parádně a s Emmou Stone jim to spolu pěkně jde. Příběhově jde jasně vidět, že jde zatím pouze o první díl trilogie, otázky s rodiči jsou jen lehce nakousnuté. Tak uvidíme kam nás zavede další díl. Mimochodem Hornerova hudba je hodně mimo. Vůbec sem nesedí a trochu moc připomíná AVATAR. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by filmový svět zemřel strašlivou smrtí bez nové verze Spidermana, ale na druhou stranu se mi tenhle týpek líbil o hodně víc, než jeho houpající se předchůdce. Jednak není třídním trotlem příliš dlouho, jednak si své schopnosti celkem zábavně užívá a hlavně kolem něj pořád vzduchem poletuje spousta hlášek z různých úst, což více vyhovuje mému vnímání comicsu. Navíc každého bojovníka za spravedlnost musí uspokojit vědomí, že když zarputilý vystřelovač pavučinek potřebuje zastavit naštvanou ještěrku, tak je mu odborářský svaz jeřábníků plně k dispozici. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Úžasný spajdrgej je rozhodně méně homo než jeho předchůdce, kde se rozkokošně lepil na paneláky Toby McQueer, kterému jeho předstíranou heterosexualitu nežraly snad ani ty nejzarytější, dvanáctileté Patyzónovy fanynky. Obsahuje to více vtipu na úkor mačkání beďarů a laškování s ohyzdnou Kirsten a hlavně je ústředním záporákem místo žužu zeleného skateboardisty, připomínajícího rumunskou gymnastku s premenstruačním syndromem, docela slušně udělaná, nasraná Gappa. Nový Párkr je sympaťák, u něhož jsem se ani na chvíli nebál, že se lačně vrhne na nějakého sexy spolužáka. A vůbec jsem si u toho nemusel jako posledně přikládat na xicht tarantuli, abych se mezi všemi těmi lepkavými výprcy alespoň trochu pobavil. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jestli nějaký film patří do 3D, tak je to rozhodně Spider-man a můžu říct, že jsem si to užívala úplně maximálně. 137 minut uteklo ani nevím jak, Spider-man tady byl velmi polidštěný (Andrew garfield je rozhodně velmi talentovaný herec) a velmi potěšila i Gwen Emmy Stone. Takže mi lezl na nervy jen moralistický strýček a předpojatý superpolda. Ještěrky byly fajn. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 230 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Lizard (ve filmu Rhys Ifans) je klasický marvelovský záporák, který debutoval v komiksu „The Amazing Spider-Man“ č. 6 v roce 1963. A o dva roky později se ve stejnojmenném sešitě s číslem 31 objevila krásná Gwen Stacy – dívka, jež v podání Emmy Stone zamotá hlavu Peteru Parkerovi (Andrew Garfield). (oje)
  • Budova Oscorpu bola inšpirovaná architektmi Skidmore Owings & Merrill. Jej design odvodili od skutočnej pätky budovy Hearst Tower stojacej v strede Manhattanu od architektonického štúdia Foster & Partners. (quarel)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama