Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

castor 

všechny recenze uživatele

František byl vůl.. a bez vtipu.. Bilancuje nad uplynulým, tak nějak svým životem pulsujícím, nezáživným.. Nicméně po řemeslné stránce jde o slušný výkon, u kterého překvapí a potěší režisér – tím, že je debutant. O talentu bych zatím pomlčel, uvidíme.. příjemná překvapení jsou pak o to příjemnější!! ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro relax a odreagování například po pracovním stresu (viz. já dneska). Komedie, která nemá žádné vyšší cíle, prostě jen pobaví... Se mnou to měl film jednoduché, mně stačilo jen se podívat na Pepu Poláška a už mi cukaly koutky úst... Oceňuju též další herecké obsazení. Neokoukané tváře známé z mých oblíbených filmů: Petra Nesvačilová (Pusinky) a Martin Pechlát (Nuda v Brně). Vše doplněné příjemnou hudbou Petra Hapky a písněmi Hany Hegerové. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Franta" je podáván jako komedie. Kdesi hluboko má však spousty smutných prvků, řadících ho pomalu, ale jistě do pozice dramatu. Velkolepá hudba P.Hapky v podání H. Hegerové. Skvěle "telojdní" Polášek, zasluhující diplom s obrázkem vola, který by ve skutečnosti měl do děvkaře asi velmi daleko (minus pátá hvězda v hodnocení), ale naopak skvěle přirozený L.Noha, na kterém pro mne celé dílo stojí.....zachyťme výzvu.."chlapi, nedejme se".-) ()

bassator 

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - CZECH FILMS 2007-2008 - České filmy 2007-2008 - Velmi slabý scénář, ale herecké výkony týmu z gynekologie 2ky byly tak skvělé, že jsem se docela pobavil. - kino Vesmír - Náchod - 65%, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.65/271 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že Franta nebyl vtipný. Měl své pěkné momenty, kdy jeho pohled "spícího inženýra" dokázal rozesmát stejně jako hlášky s nulovou intonací bez ohledu na téma. Ovšem samotná myšlenka, že nějaký muž podobného vzhledu (se vší úctou k Joseovi!) bude takový stroj na klácení dámských těl se mi sama o sobě vzpouzí jako naprosto absurdní (a to nepíšu o stylu, jakým "svádí"...to je pro mě na úrovni psích očí Glenna Hansarda ve Once prosícího o sex). Kontrast jeho "mužství" a boje o manželku s nudným právníkem je asi nejpříjemnější částí jinak slabší komedie o tématu, v kterém se zjednodušují lidská povahy (muž buď děvkař nebo idiot, s kterým žena vytírá podlahu, proti tomu žena, která je buď lehká dámička nebo zamilovaná manželka, co neví, co opravdu chce). Komedie o sexu, v které je sex to jednoznačně nejnudnější. PS: ten vtip s otcem je ovšem tutovka:))))) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy právník předčítá rodná čísla Františka (Josef Polásek) a jeho ženy, jsou obě rodná čísla mužská, protože ani jedno nemá v druhém dvojčíslí číslo vyšší než 50, jak je to pravidlem u ženských čísel. (Pyron)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)

Reklama

Reklama