Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najväčšou hviezdou filmu je režisér James Wan. Tvorca Saw síce svojimi ďalšími filmami nepotvrdil pozíciu komerčného zázraku (skôr naopak), ale ako režisérovi sa mu dá máločo vytknúť. Atmosféra filmu postupne graduje a pri záverečnej prestrelke v dome si človek ani nespomenie na to, ako pohodovo pôsobil začiatok. Práve to je na filme to naj, že na začiatku by ste si určite nemysleli, že sa to vyvinie až do takej brutality a pomsty. Wan, rovnako ako vo svojich predchádzajúcich filmoch, vsádza veľa na tmavé kamerové filtre a v chudobnej štvrti mesta, v ktorej sa väčšina deja odohráva, je miesto, kam by ste v noci zablúdiť nechceli. Čo sa akčných scén týka, nie je tu na čo si sťažovať. Je tu obrovská brutalita. Bacon vo finále v podstate vezme pištoľ a brokovnicu a ide zabíjať. Drsne, jednoducho a pôsobivo. Death Sentence sa aj napriek neoriginálnemu scenáru zaraďuje medzi tie najlepšie filmy o pomste. James Wan sa rozhodol vykašľať na všetky tie zbytočné keci okolo a venoval sa len tomu podstatnému. A nakrútil skvelý film. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář, který kromě tématu nemá se stejnojmenným Garfieldovým literárním pokračováním Death Wish nic společného, je přinejlepším průměrný. Vizuálně ho sice Wan místy trochu nakopne a sympaticky fyzická a krvavá akce mu jde, hlavním esem celého filmu je ale Kevin Bacon v hlavní roli (a John Goodman je taky fajn). ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon je známejší prevažne so záporných úloh,ale je to dobrý herec, takže milujúceho otca v štastnej rodine mu hravo uveríte.Boj bežného človeka proti gangu je spočiatku zobrazovaný celkom reálne, hlavne mierny trest a rýchle prepustenie hlavného vinníka až podozrivo pripomenie to, čo sa bežne deje u nás.Film a Baconovo postupné likvidovanie členov gangu výborne funguje hlavne dovtedy, kým je náš hrdina zraniteľný t.j. bojí sa o rodinu, chodí do práce a oblieka si oblek.Siahnutie na životy jeho najbližších je tiež niečo v čom sa tento snímok líši od hromady podobných,ale po vyholení hlavy a "final demolation" znova zapadne do zabehnutých koľají. Napätie, atmosféra, naháňačky aj akčné scény fungujú dobre, takže ak ste už dlho nevideli poriadny "revenge movie", tak smelo do toho. Objektívne za tri, ale akčný Bacon bol výborný, takže dávam štyri hviezdičky. Film 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Buďte zbohom, pane. I s taškou plnou zbraní.“ Neskutočná drsňárčina, ktoré mi unikala 10 rokov a nakoniec je z toho možno najlepší film Jamesa Wana. Revenge movie nemám príliš v láske, pretože ma štve, ak sa mám pozerať, ako svine ubližujú nevinným, ale ak sa film vydarí, tak sa vydarí. A tento sa vydaril. Neveríte mi? Pozrime sa na to po bodoch. Kvalitný revenge movie musí obsahovať viacero vecí a Rozsudok smrti ich všetky má. Sympatické obete? V cajku. Odporných hajzlov, ktorým prajete bolestivú smrť? V cajku. Brutálne popravy týchto hajzlov? V cajku. K tomu vydarený kasting v čele s Kevinom Baconom, mimoriadne temná a špinavá atmosféra, veľa drsnej akcie a WTF výkon Johna Goodmana. Vadilo mi v podstate len to, že Baconova postava sa správa ako Superman bez toho, aby predtým bolo v deji aspoň spomenuté, že je vášnivým poľovníkom (alebo čím). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Ano, stokrát otřepané téma o rodině, která si žije svůj pohodlný život a po zabití jednoho z členů se začne tatá mstít. Kevin Bacon v roli nejdřívě slušného a šťastného otce, se postupě přerodí ve vraždící monstrum, které nejde zastavit. Troufám si říci, že se jedná o jednu z jeho nejlepší rolí, ve kterých se nám doposavad představil. James Wan nám už při Saw ukázal, že přes svůj nízký věk je to skvělý režisér a velký talent současného filmu. Hlavně díky jeho režii a výkonu Kevina Bacona se nakonec přikláním ke čtyřem hvězdičkám......... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Když starší bratr Billy Darley telefonuje v noci pod mostem, je za ním vidět na zdi graffity panenky Jigsawa z filmu Saw (2004). Je to odkaz na režiséra Jamese Wana který je režisérem obou filmů. (Cliff Booth)
  • Film je založen na knize „Death Sentence“, což je přímé pokračování románu „Death Wish“ který byl též zfilmován jako Death Wish (1974), hlavní roli ztvárnil Charles Bronson. (TomikZlesa)
  • Zbraně, které Nick Hume (Kevin Bacon) kupuje, jsou puška Rossi Overland a Colty M1991A1 a Python. (chaosteory)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama