Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých seriálov, ktoré som kedy začal sledovať a to len vďaka jednému DVD, ktoré som našiel u bratrancov. Praveký tiger ktorý sa po spustení DVD objavil ma natoľko zaujal, že sme stiahli prvé 3 série. To som bol v tom veku kedy som absolútne miloval pravek a dinosaurov takže som si zamiloval aj seriál. Po niekoľkých rokoch opakovaného pozerania prvých 3. sérii som zistil, že existuje aj 4. a 5. séria. Ale tie už mi až také dobré neprišli. Začínalo to byť postupne väčšie a epickejšie. Keď to bolo komornejšie a prízemnejšie, tak to bolo lepšie. Seriál mal niekoľko dobrých nápadov ako postapokalyptická budúcnosť v ktorej sa objavujú vyvinuté tvory z terajších súčasných zvierat, prehistorické choroby, inštitúcia na kontrolu časových anomálii alebo vysvetlenie mýtických zvierat z legiend. Do toho zaujímavé tvory z rôznych časov a mysteriózne vedľajšie zápletky. Keby som si ten seriál pozrel teraz prvýkrát tak by som sa na to díval úplne inak. Efekty by mi prišli omnoho horšie a herci taktiež. No hodnotenie 3* by sa asi nezmenilo. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Možná bych měl dát méně, ale mě se to libí, a pravěk je pravěk Je to něco jako putování s dinosaury, s pravěkými zvířaty řížnuté Hvězdnou branou a Akty X a k tomu ještě Budoucnost je divoká. Hannah Spearritt je půvabná i sama o sobě a s dabingem půvabného hlasu Lucie Vondračkové( zpěvačka dabuje bývalou zpěvačku) ještě půvabnější. Je tu polotajná agentura, časoprostorové anomalie, pravěká zvířata i zviřata z budoucnosti ( naopak od Budoucnost je divoká, savci prosperuji). Ale každý si na to musí udělat svůj názor, ale rozhodně je to zabavné. ()

Reklama

Reckon 

všechny recenze uživatele

První dvě série opravdu super a skoro i na 5 hvězdiček, ale ta třetí hodně pokulhává, hlavně kvůli tomu, že se zbavují hlavních hrdinů. Aspoň že Ben Miller zůstal, bez něho si to jde těžko představit. Podtrženo shrnuto není to úplně dokonalý seriál, hlavně efekty vypadají docela trapně, ale je to jediný nekomediální seriál, který mě pohltil, protože já rád prehistorické potvůrky. (7/10) ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem chytlavé, místy i originální seriálík. S novějšími sériemi celkem slábne. Každopádně jako oddechovka je to celkem dobrá volba. Postavy jsou celkem sympatické a efekty s animacemi také. Pokud máte rádi britskou angličtinu, tak do toho jděte. Lester je každopádně fajn postava a nepostrádá suchý humor. Pokud máte rádi pravěká monstra, proč ne? Ale nečekejte nějaký nový objev pod sluncem, i když koncept je zajímavý. ()

pavlikv 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál sem si oblíbil hned po prvním díle. 1.SÉRIE:Vydařený start seriálu které má v sobě hodně potenciálu. 85% 2.SÉRIE:Pokračování které se vydařilo a drží se na stejné úrovni jako první Série. 75% 3.SÉRIE:Velký spád dolů od této série sem čekal mnohem více.55% 4.SÉRIE:Po třetí sérii návrat k lepšímu.65% ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Čtvrté sérii předcházelo pět miniepizod, které byly zveřejněny na internetu. (jh666)
  • Počet epizod v sériích je zrcadlový. Série měly postupně 6, 7, 10, 7 a 6 dílů. (jh666)
  • Scény z období pozdního permu, do něhož se otevře anomálie v epizodách Leapin' Lizards (2007) a Future Foe (2007), se natáčely na Kanárských ostrovech. Zdejší porosty borovice kanárské rostoucí na vulkanickém substrátu se podle mnohých studií skutečně podobají ekosystémům z tohoto období mladších prvohor, jelikož tehdy probíhala na severní polokouli rozsáhlá sopečná činnost a navíc se i poprvé celosvětově rozšířily jehličnany. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama