Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sice mám teenage seriály o zbohatlých adolescentech a jejich útrapách v oblibě (O.C.), Gossip Girl pro mne bylo zklamáním. Po velmi slibném a zdařilém rozjezdu začal seriál neskutečně nudit a v mezích průměru jej drželo jen pár postav (Rufus, Dean, Georgina) či zápletek (příjezd tajemného přítele z minulosti; "souboj" Jenny a Blair). Postupem času se začíná děj opakovat a na obrazovce se střidají ty samé situace, jen s jinými účastníky. Že by tu někdo herecky zazářil se taky říci nedá. S nadhledem se ke svým postavám postavili Matthew Settle (nejlepší postava celého seriálu) a Kelly Rutherford, příjemným překvapením byli i Penn Badgley a Taylor Momsen, na druhou stranu zklamala Blake Lively (ale v její herecké schopnosti jsem stejně nevěřil). Na samotném konci se pak krčí herecký projev Ed Westwicka (Chuck), který přehrává už jen pohledem. Potenciál by tu byl, ale je zabit několika nedotaženostmi. Takhle pro Gossip Girl zbylo jen průměrné hodnocení. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"You know you love me. XOXO Gossip Girl" Tenhle seriál je moje guilty pleasure. Je mi jedno jestli se nikomu, kromě mě, nelíbí, já ho miluju. Zamilovala jsem se do něj během několika dílů a i přes klesající kvalitu jsem ho nepřestala milovat. A teď když to skončilo mi dochází jak mi všechny ty postavy budou hrozně chybět. Tenhle seriál mě naučil jak intrikovat, naučil mě, že i v tom nejlepším přátelství jsou okamžiky, kdy se nemůžete vystát, hlavně, že se k sobě pak dokážete vrátit a pokračovat jako byste nikdy přátele být nepřestali. A hlavně mi dal můj největší a nejdokonalejší ship - Chucka a Blair, asi žádný pár už tak nebudu milovat. Móda, láska, intriky, peníze. Na Gossip Girl nikdy nezapomenu. 5* ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Takové jedno zkouškové vás zavede k tolika seriálům.. Tento má ovšem všechno, co pro vyčištění hlavy, v průběhu těžké snahy dohnat celý proflákaný semestr, člověk potřebuje. Drsná realita americké high school, elita z Manhattanu, 'lonely boy' Dan z Brooklinu, krásná Serena snažící se napravit svou nemilou pověst, mrcha Blair, dokumentaristka Vanessa, rádobynávrhářka Jenny a až neskutečně typická postava Chucka Basse, charismatického záporáka s dobrým srdcem uvnitř. Tisíce klišé, milion zvratů, stovky limuzín, tuny hustého oblečení a hlavně obrovský propletenec vzájemných vztahů mezi dalšími a dalšími postavami, který nemá sebemenší šanci uniknout webovkám tajné neznámé gossip girl! Ne, nic nového či závratného od seriálu rozhodně nečekejte, ale věřte, že minimálně první dvě série se člověk většinu času téhle high school šílenosti docela baví a každé "xoxo, your gossip girl" láká pustit si další díl :))) ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Na tyhle ultracool a rádoby ze života teenage seriály jsem alergickej. Zaručeně dospělí hrdinové mají na starosti party, jak zaujmout své protějšky a ještě musí být cool, já zapomněl, cool ve své lepší společnosti. Alerickej na fifleny, co maj na starosti jen svuj gesicht. A ten český název mě škrábe po celém těle. Nesmysl, ale... Jo, jsou tam pěkný holky a kluci a dobře to vypadá. 30% max. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ten seriál je moje krev, droga a všechno! Miluji intriky, zhýralost a vypočítavost tak jak ji podává GG:-) Nic mě nedostane tak, jako když proti sobě stojí Blair a Chuck a hrají ty svoje hry. Každým dílem lepší a lepší. Tenhle seriál prohloubil moji lásku k pohyblivým obrázkům ještě víc. Oblíbené postavy: Chuck a Blair. ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • Poslední píseň v posledním díle seriálu je "Kill Me" od skupiny The Pretty Reckless, jejíž frontmankou je Taylor Momsen, představitelka Jenny. V seriálu zazněla hudba z tvorby Eda Westwicka, jeho skupina se jmenovala Filthy Youth. (Romula88)
  • Ve scéně, kdy byl Chuck (Ed Westwick) s Natem (Chace Crawford) v Central Parku a kouřili, říkal Chuck Natovi, že měl ukrást svému otci viagru nebo paxil své matce. To však neodpovídá tvrzení z jiných dílů, kde je uvedeno, že jeho matka zemřela při porodu. (Elena.G.S.)
  • Na základě seriálu byla vydána kolekce oblečení „Gossip Girl by Romeo and Juliet Couture“. Za projektem stojí společnost Romeo and Juliet Couture, která se spojila s firmou CW. Kolekce odpovídá osobitému stylu hlavních postav seriálu Sereny Van Der Woodsen (Blake Lively) a Blair Waldorf (Leighton Meester). (tb_23)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama