Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

okkac 

všechny recenze uživatele

No vida, že to jde, když se chce. Po neuvěřitelné sračce BloodRayne II velké překvapení. Ten film je o několik tříd lepší. Režisérsky se Boll celkem vytáhl. Scény v tunelech jsou klaustrofobické, nějakých emocí se taky dočkáme a nevypadá to tak levně. Slabší 4* (7/10), protože stále tam jsou určité chyby. Ale nejlepší Boll. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nepriznaná adaptácia Vietcongu. Uwe Boll sa film od filmu réžijne zlepšuje a po tejto stránke je Tunnel Rats jeho najlepší počin. Mám s nim však jeden zásadný problém - akonáhle sa Boll snaží hrať na vážnu notu, nie je vôbec zábavný. Miesto klaustrofobického vojnového zážitku servíruje druhoradý vojnový horor, kde je úplne jedno, ktorá postava umrie skôr, nakoľko sú všetky rovnako ploché. Ani akcia nevybočuje z priemeru a scény v tuneloch iritujú tým, že v nich väčšinou nie je nič vidieť. Občasný náznak atmosféry a kopírovanie réžijného štýlu skúsenejšich tvorcov k dobrému výsledku naozaj nestačí. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

" Vojdi do do tunela a niet cesty späť ". Je neskutočné aký húževnatí a nezlomní sú vietnamský rákosníci, čo dokážu aby si zachránili vlastnú kožu. Vyhrabať niekoľko metrové tunely a vedieť sa v nich orientovať doslova ako hlodavce. Vrátim sa k filmu, vojnový žáner nie je práve môjmu srdcu najbližší, ale nájdu sa výnimky (Zachráňte vojaka Ryana, Smrť čaká všade) a tento sa zaradil k ním. Už prvé snímky naznačili, že pôjde o detailné spracovanie, čo veľmi obľubujem. Väčšina deja sa odohráva v tmavej úzkej komore tunela, pri malom množstve svetla (pripomenulo mi to prevedenie REC), ktoré pôsobilo magneticky na môj zaujatý, kovový pohľad. Najpôsobivejšia bola scéna, keď americký vojak musel s malým nožom rozštvrtiť mŕtve telo Vietnamca, aby mohol ďalej pokračovať v ceste von z prekliateho tunela. Našli sa aj slabšie momenty, ale napriek tomu a napriek nepopulárnosti režiséra, ktorý sa tento krát blysol s dobrými thrillerovými prvkami, na ktoré tak skoro nezabudnem dávam 80 %. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Boll je skutečně režisérská nula první kategorie. Tento film je na 3*, ale přesto v něm dokázal svojí neschopnost. Položte si otázku, co Boll tomuto filmu dal? Čím ho ozvláštnil? K ničemu nedojdete. Tento film udělalo prostředí, příběh, filtr kamery a klaustrofobické prostředí tunelu. Boll? Ten nic nepřidal, pouze natočil již zmiňované věci a tím to pro něj haslo. Žádné dobré záběry, žádné ozvláštnění čehokoliv. Pouze pár dobrých krvavých efektů. Nejpve jsem mu pochválil útok na tábor, ale čím více běhali američtí vojáci přímo pod hlavně vietcongu, tím víc jsem kroutil očima. Grimasy mrtvých byly jak z válečného filmu z roku 1962, chybělo už jen klasické odhození pušky tři metry daleko, otočka o 360 a smrt. Film trvá 90 minut z toho 30 představuje pár postav, které mi za celou třetinu filmu nedokázal vůbec přiblížit. 60 minut trvá prolézání tunelů. To se okouká za dvacet minut a divák tak celých čtyřicet jenom tupě čumí a sleduje kdy bude konec. Scény v tunelu jsou tak špatně natočené, že sice zažijete hnusný pocit ztísněnosti, ale zároveň nemáte tušení, kdo tam zrovna leze. Celkově jsem neměl pocit, že sleduju film z vietnamské války, ale maškarní bál na párty Playboye. Vojáci nesázeli téměř žádné hlášky, ani se pořádně neposlali do prdele, nerozbili si hubu, místo toho vedli desetiminutové rozhovory o tom, jaký chtějí mít dům, až se vratí (jak originální). 55% 22.08. 2010 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vše co se týká Vietnamské války beru všema deseti. Ať už to jsou filmy nebo hry. Od Uweho akčňáku Tunnel Rats jsem absolutně nic nečekal a velmi mile mě překvapil. Zejména proto, jak je jeho film neamerický. Není to tak, že amíci jsou ti dobří a čongové ti zlí. Všichni jsou to prostě a jednoduše lidi, kteří se připletli do pořádnejch sraček. Snímek je to hodně drsný a realistický. Některé nepřesnosti co se týče dobové techniky vem čert. Atmosféra tunelů je hodně hutná a film u mě navozoval nepříjemný pocit klaustrofobie. Kapitolou samou o sobě je atypický závěr. Na happy endy se tu prostě nehraje. A hudba? Ta tomu naprosto sedla. Snad jen akorát chyběla moje oblíbená Fortune Son, ale to bych už chtěl asi moc. 4* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Uwe Boll trval na tom, že herci musí před natáčením strávit 30 minut v temných tunelech, aby pocítili, jaké to je mít klaustrofobii. (Johnny.ARN)
  • Po několika filmech natočených podle videoher nafilmoval Uwe Boll snímek založený na skutečných událostech odehrávajících se za války ve Vietnamu. (Terva)
  • Na oficiálnom filmovom plagáte sú zobrazené helikoptéry typu Sikorsky UH-60 Black Hawk. Vo filme a rovnako aj vo vojne vo Vietname sa však používali známe helikoptéry typu Huey UH-1H. (MikaelSVK)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama