Reklama

Reklama

Danger Close: The Battle of Long Tan

  • Austrálie Long Tan (pracovní název) (více)
Trailer 1

Jižní Vietnam, pozdní odpoledne 18. srpna 1966 - tři a půl hodiny v lijáku, uprostřed bláta a roztříštěných stromů plantáže zvané Long Tan, se snaží major Harry Smith a jeho rozptýlená rota 108 mladých a většinou nezkušených australských a novozélandských vojáků bojovat o svůj život. V cestě jim stojí drtivá nepřátelská přesila jednotek Viet Congu a severního Vietnamu, která čítá přes 2000 mužů. Po vyčerpání munice, nárůstu obětí a obklíčení nepřítelem si každý člověk začne hledat svoji vlastní odpověď na to, jak triumfovat nad nejistou budoucností se ctí, slušností a odvahou. (Michnak)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (58)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Opět mě nalákal poster. Další z mnoha, ale fakt mnoha filmů, kde tam rádoby "drsný" týpečci řvoucí a pobíhající s kvérama v lese si hrajou na vojáčky (tím myslím samozřejmě herce, který se na svoje role vůbec nehodili). Tohle bylo pasé už v osmdesátkách.. film kterej naprosto, ALE NAPROSTO nic novýho nepřináší.. a když už točim tak otřepaný téma, tak aspoň máknu na scénáři nebo aspoň na nějakých sympatičtějších hercích né? kurva hergotfix. Vdyť se na to nedalo dívat. Nemužu si pomoct, ale dávám co tomu patří. Tohle nebylo natočený z úcty, ale z nudy. Nazdar. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Hodně silné 4*. Dal bych slabších 5, ale takto mi to přijde lepší. Danger Close konečně přináší perfektní zmapování jedné z větších bitev ve Vietnamu. Po akční stránce nemám moc co vytknout, i když by mi asi nevadili trochu brutálnější scény. Příběhově hezky rozebrané. Ačkoliv jsou herci pro mě téměř neznámí, tak všichni zahráli dobře a k postavám si rychlé vytvoříte užší vztah a prožíváte film s nimi. Dlouho jsem neviděl takhle dobrou válečnou řežbu, takže za tento přírůstek jsem určitě rád. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Určitě musím pochválit neotřelou produkci a obsazení. Austrálie ve Vietnamském konfliktu je zajímavý úhel pohledu a určitě za originální ztvárnění si to zaslouží plus. Zbraně, organizace vojska, určitá vyhlášená nevázanost i ty jejich sranda klobouky. Akční část je pozoruhodně zábavná, byť to rozpočtem určitě neohromilo a v podstatě se to odehrává v jednom lese. Třeba dělostřelecká příprava a podpora vynikající. Ale postavy mě v podstatě ničím nezaujaly a herecky tady není moc co vypíchnout. Jinak je to celkem svěží a zábavná věc. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý austrálsky snímok z bojov austrálskych vojakov vo Vietname. Réžia a scenár sa venoval hlavne bitke, streľbe, delostrelcom a trocha situácii vo veliacom štábe. Postavy vojakov a jednotliví ľudia tam robili skôr kulisu. Žiadny "príbeh". Vo filme sa zdalo že padlo viacej vojakov ako v skutočnosti (18- uvedené na záver filmu). ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Podařený válečný snímek, který je na sobotní večer ideální. Není to žádná hitparáda, ale taky žádný průšvih. Obsazení je fajn. Travis " Ragnar " Fimmel mě opět bavil. Máme tady herce z filmu Hacksaw Ridge: zrození hrdiny od Mela Gibsona - Luke Bracey, kterého jsem měl ve filmu Mela Gibsona rád, takže bylo dobrý ho zase vidět. Pak tu máme herce ze seriálu Punisher, nebo herce z Mission Impossible 2 a To, zkrátka obsazení je dobré. Po řemeslné stránce je film bez chybičky. Hudba není moc výrazná, ale rozhodně to není tak, žeby tam žádná nebyla, do nějakých scén to bylo okej, ale nic co bych poslouchal znova. V závěru když to vypadá, že bude konec, BUM, a já jsem v jednu chvíli nedýchal, zkrátka v závěru to bylo dobře vygradovaný, a smrt jedné postavy mě zamrzela. Danger Close je dobrý válečný snímek podle skutečné události, který rozhodně nějak neurazí. Na sobotní večer je to dobrej film. :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Tento film je založen na skutečném příběhu. (Rominator)
  • Dne 18. srpna 2016 se na bojišti konal obřad, kterého se zúčastnilo více než 1 000 australských veteránů a jejich rodin. Tento obřad byl na počest 50. výročí od proběhnutí bitvy. (Michnak)
  • Natáčelo se od 14. května do 6. července 2018 ve spolkovém státu Queensland v Austrálii. (BMW12)

Reklama

Reklama