Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný Bollůw válečný snímek, který převálcuje ty válečný srajdy co vychází v dnešní době(no i ty starší), jen se bohužel opět ukazalo u některých uživatelů "Co točí Boll je automaticky špatné". Film se točí sice okolo jedné věci ale film je natočen zručně, zábavně a nesnaží se být moralizující. Sice se pár chybek najde ale třeba taková akce je natočena skvěle. Herci překvapující a hlavně Paré zase dokázal že má koule na to být drsnej. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bollův vietnam je možná v technických jednotlivostech či reáliích nedotažený a nepřesný, ale je to zároveň i nekompromisní peklo, které sežere všechny bez rozdílu. Navíc není prvoplánový-nejde jen o slepou akci, či jednoduchou obžalobu války-Absurdita vietnamského konfliktu v celé své nahotě.. Lidskost se nevytrácí úplně, ale je zcela bezbranná proti nesmyslnému kolotoči smrti ve kterém není nic černé nebo bílé"Tady je jen šeď.." ...Označovat Uweho i nadále za jednoho z nejhorších filmařů historie je holý nesmysl a zaslepenost. ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Bollovská klišé?? Ano,trošku určitě!!!. Ale i pres ně je to velice povedený film. Konečně jiný pohled na válku než drsná akce na rozlehlých bojištích. V těch tunelech bych se zesral. Proto jsem rád, že někdo...a je mi jedno že zrovna Uwe...natočil film i těchto odvážných chlapech. Také se mi líbí, že Uwe kašle na to co chceme a hlavní hrdina vpodstatě nebyl určen a taky, že konec není zrovna růžový. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vše co se týká Vietnamské války beru všema deseti. Ať už to jsou filmy nebo hry. Od Uweho akčňáku Tunnel Rats jsem absolutně nic nečekal a velmi mile mě překvapil. Zejména proto, jak je jeho film neamerický. Není to tak, že amíci jsou ti dobří a čongové ti zlí. Všichni jsou to prostě a jednoduše lidi, kteří se připletli do pořádnejch sraček. Snímek je to hodně drsný a realistický. Některé nepřesnosti co se týče dobové techniky vem čert. Atmosféra tunelů je hodně hutná a film u mě navozoval nepříjemný pocit klaustrofobie. Kapitolou samou o sobě je atypický závěr. Na happy endy se tu prostě nehraje. A hudba? Ta tomu naprosto sedla. Snad jen akorát chyběla moje oblíbená Fortune Son, ale to bych už chtěl asi moc. 4* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No ty vole já prostě čumim, co to tu Uwe Boll předved. Jako čekal sem, že třeba Steven Seagal zhubne nebo že Norrisovi v texas ranges jednou ten klobouk z hlavy spadne, ale že Uwe natočí fakt kvalitní film, kterej nenese téměř žádný sračkoidní známky rukopisu neskutečně netalentovanýho Uweho, to by mě nikdy nenapadlo. Navíc jako pařan Vietcongu moc dobře vim, jaký uměj být Vietnamci v těch svých norách pěkný zákeřný hajzlové, takže s hrdinama sem se sžil celkem rychle a celej ten způsob jakým to Uwe natočil jako naprostej mazák, za podpory na Uweho téměř nadpozemsky dokonale sednoucí hudby, je neuvěřitelnej a já i když vim, že to neni rozhodně na plný hodnocení, tak si ho Boll za svůj zatim životní řežisérskej výkon zaslouží ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Uwe Boll trval na tom, že herci musí před natáčením strávit 30 minut v temných tunelech, aby pocítili, jaké to je mít klaustrofobii. (Johnny.ARN)
  • Na oficiálnom filmovom plagáte sú zobrazené helikoptéry typu Sikorsky UH-60 Black Hawk. Vo filme a rovnako aj vo vojne vo Vietname sa však používali známe helikoptéry typu Huey UH-1H. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. (MikaelSVK)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama