Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Beky 

všechny recenze uživatele

Boll poprvé v životě u mě boduju!! Jsou tři důvody: zvolil zajímavé téma, autentickou akci a neokoukané herce ( neherce ), kteří hrajou velice obstojně a ještě je zde 4. důvod a tím je krátká stopáž!! Co se opět nepovedlo: pořád jsou zde režijní nedostatky, příklad: v tunelu se plíží několik vojáků...o několik vteřin později za nimi skáčou Vietnamci a ne a ne je dohonit...tím tempem jakým tam všichni lezli, by v tunelu byla za chvilku zácpa...v tunelu se střílí a hážou granáty, ale nikdo z nepřátel je neslyší??...o scénu dál máme dialog jak všichni musí být v tunelu tiše ani cigarety nesmí kouřit, protože nepřítel všechno slyší a cítí??...dál jsem měl spíš pocit, že se v tunelu plíží tak 20m a ne několik set metrů??...logika často pokulhávala, ale že bych se nudil...vůbec!! Ještě chci pochválit kameru, v tunelech je akce krásně přehledná!! Jednou větou: Boll se učí rychle...dám mu šanci...snad nezpychne!! ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký fanoušek Vietnamské války, nesu tenhle snímek opravdu těžce. Jsem vyloženě nasraný a znechucený, že tenhle paskvil měl vůbec někdo drzost natočit. By mě fakt zajímalo kde byl jako ten Vietnam znázorněn! Jde pouze o hromadu stupidních keců bez nějakého smysluplného děje a atmosféry. Film vlastně ani nemá hlavní roli, protože všech zhruba 30 kašparů i s čongama dostanou před kamerou prostor pouze zařvat a pomazat se umělou krví, bravo. Dále tu je spousta maličkostí, které lajk asi nepostřehne, ale mě osobně to přímo trhalo oči. Hudba katastrofální a úplně mimo mísu. Doprdele co to mělo být? Věděla skladatelka vůbec co se v tu dobu poslouchalo a letělo? To co složila by se hodilo nanejvýš na průměrné katastrofické drama, ale ne Vietnam! Proto radím, pusťte si radši po sté Platoon, než tenhle brak. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil že tento film má na svedomí Uwe Boll. Kupodivu to nebolo tak zlé, ako by človek čakal, skôr naopak. Vojnovú atmosféru sa mu podarilo navodiť vcelku slušne. Celý film by sa dal definovať jedným slovom - depresívny. Predsa len, väčšina scén sa odohráva v temnom tuneli s baterkou, pištoľou a Vietcongom u zadku, čo väčšinou končí nepríjemnou smrťou. Morbídne vraždy nie sú výnimkou a krv tu tečie rôznymi smermi. Za pochvalu stoja aj výbuchy a prestrelky, horšie to je s kamerou, ktorá je miestami dosť zbrklá a roztrasená. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pfu, celkom masaker. Ale čo Bollovi iné ostáva keď točí mizerné filmy. Aspoň vsádza na brutalitu, ale čo s Tunnel Rats robí zaujímavý film sú predovšetkým bludiska v tuneloch, ktoré dokážu miestami navodiť nepríjemnú atmosféru. Herci alebo ich postavy stoja inak rovnako za prd ako cela Bollová kariéra. 50% - 2* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První film Uwe Bolla, který by se dal doporučit. Tunnel rats jsou totiž opravdu zvláštním dítkem tohoto podivného "ne/režiséra". Pekelně dobře vystižená a zobrazená atmosféra nekonečně dlouhých a tmavých podzemních tunelů ve spojení s neotesaným a chvílemi i brutálním režisérským stylem Bolla. Některým scénám jeho "ne/schopnost" dává jiný rozměr, jiné přesouvá skoro až do roviny komedie. Výsledek je však více než zajímavý a dobrý. Popravdě si nepamatuji lepší film o tématice tunelů během války ve Vietnamu. Je však jasné, že film někomu nesedne. Možná to je chvilkovou brutalitou, která snímku v pár momentech nesedí, nebo závěrem, který je opravdu otázkou vkusu. Přesto Uwe stvořil film, za který se nemusí stydět a naopak dokazuje, že něco málo opravdu umí. Jinak silně nedoporučuji klaustrofobikům, zatvrzelým odpůrcům Bolla, kteří dávají odpad ještě než film vyjde, hledačům drobných nelogických okamžiků (tábor, rozhodování...) a v neposlední řadě vietnamským spoluobčanům. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Vietnamská dívka měla na pravém zápěstí obvaz. Těsně po zničení podzemního bunkru bombardováním však dívce na ruce obvaz najednou chybí. (Johnny.ARN)
  • Uwe Boll trval na tom, že herci musí před natáčením strávit 30 minut v temných tunelech, aby pocítili, jaké to je mít klaustrofobii. (Johnny.ARN)
  • Uwe Boll prozradil, že během natáčení neměl scénář a improvizoval podle herců. (Terva)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama