Reklama

Reklama

Městu vládne mafiánský magnát Lenny Cole, který zde získal nemalé jmění podplácením právníků a pozemkových agentů, od kterých zkupuje ty stavební parcely, které chtějí koupit lidé, jenž si na ně půjčili právě od něj. Pak mu totiž musí půjčené peníze vrátit i s úroky. Lenny se obává příchodu mafie z Ruska, a proto s ní raději začne sám obchodovat. Ruský obchodník s pozemky Uri se obchodu nebrání, ale peníze, které chce zaplatit, někdo ukradne. O transakci ví jedině účetní Stella. Samozřejmě by nikoho ani ve snu nenapadlo, že by v tom mohla mít prsty. Tip od ní dostala banda v čele se zlodějíčkem s přezdívkou One Two. Někdo však udělá chybu a neuvěřitelnou náhodou se osud jednoho miliónového obchodu ocitne v rukou drogově závislého a absolutně nespolehlivého rockera Johnnyho, který měl být mrtvý, ale zatím vypadá až příliš živě... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 202)

ripo 

všechny recenze uživatele

Chýbala tomu šťava a vtip predchádzajúcich projektov Guya Ritchieho. Príliš veľa postáv dávalo šancu, že záver bude riadne nadupaný, a neočakávaný. Nebol .... Strih mal svoje svetlé stránky hlavne v jedinej "posteľovej" scéne, inak odpočíval. Hudba bola to, čo tomu dávalo gule .... ale nestíhala za slabým tempom filmu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se konečně vrací do starých kolejích a přináší nám další kvalitní výlet do londýnského podsvětí. Nechybí jeho dravý vizuál,hodně rychlý tempo, černý humor, drsní hoši a další věci, které k jeho filmům už neodmyslitelně patří. Akorát Stathama tu nahradil Butler, který je v tomto případě možná ještě lepší volba. Herecké obsazení se tentokrát obzvláště vydařilo. Wilkinson si to celý evidentně užívá, Thandie Newton je fakt hot, Mark Strong je čím dál lepší (a nevim proč mi v některých záběrech připomínal Vinnieho Jonese) a Karel Roden zase hraje Rusáka a opět nám nedělá ostudu. Prostě hodně povedenej film, kterej ale na Podfu(c)k ale ještě docela ztrácí. Toho humoru tady je totiž o něco méně a občas jsem se v tom rychlým střihu ztrácel. Pořád je to ale lepší než rádoby intelektuální Revolver. Ritchie už je zase zpátky v sedle a doufejme, že už z něj podruhé nespadne. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie je späť. Chrbát mu kryje hlavne výborná dvojka Tom Wilkinson a Mark Strong, ale aj nekonečne sympatický tanečník Gerard Butler má k tomu čo dodať. Nemá to drajv a vtip Prachov a Podfaku, ale je to... elegantnejšie. Pevne verím, že sa tento dospelejší prístup prenesie aj do Sherlocka Holmesa. Na toho je v Guyovej filmografii najvyšší čas, ďalšiu divo spletitú pohodovú gangsterku v tomto štýle už svet naozaj nepotrebuje. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

ROCKNROLLU považuji za zatím nejlepší film Guye Ritchie, protože styl slouží vyprávění a nikoliv naopak, jako tomu bylo v jeho předchozích gangsterských opusech SBAL PRACHY A VYPADNI a PODFU(C)K. Zároveň si myslím, že je až příliš chytrá pro cílovou diváckou skupinu, která bude z filmu rozčarovaná, protože nedostala velkou porci hlášek podávaných výraznými postavami (od malých zlodějíčků k velkým bossům - všichni jsou na stejné úrovni a nikdo z filmu netrčí jako cigán Brad Pitt) a střídaných akčními scénami (ty se až na jednu výjimku odehrávají mimo obraz). Lidem, kteří něco takového filmu vyčítají, se dá jedině vzkázat, aby dospěli, protože tentokrát dostali pravou RocknRollu a nikoliv nějakou pozérskou nápodobu. ROCKNROLLU si tak nejlépe mohou užít ti, kteří na filmu oceňují to, jak je vyprávěn - a zde je nejvíc fascinující právě to, jak se střídají jednotlivé pohledy, jak se pracuje s figurou nespolehlivého vypravěče a nikoliv to, jak se distribuují informace ve vyprávění. Je to neuvěřitelný náser, ke kterému se česká distribuce zachovala tak jako Ritchie k divákovi, co se týče onoho obrazu - pověstného McGuffina - ve vyprávění: nebyl nám ukázán. 9/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Možná mám jen špatnou paměť, ale první dvě Ritchieovy pecky mi přišly asi tak desetkrát vtipnější a zábavnější než jeho novinka. Navíc, oproti takovému Revolveru tu chybí i vizuální nápady a invence. Díky solidnímu obsazení se na RocknRolla dívat dá, ale pořád jsem tak nějak ještě čekal víc. U Sherlocka Holmese už asi radši nebudu. P.S. Kvůli mým oblíbencům The Subways zaokrouhluju nahoru na tři. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Jedná se o první film Guye Ritchieho, ke kterému si sám napsal scénář, režíroval ho a zároveň byl jeho hlavní producent. (x_silver)
  • Gerard Butler (One Two) během natáčení onemocněl. Madonna, která byla v té době manželkou režiséra Guye Ritchieho, mu v dobrém úmyslu píchla injekci s vitamínem B12, po které se mu ale ještě více přitížilo. (Ajka1)
  • Ve scéně, která se odehrává v klubu, hraje skupina The Subways svoji píseň "Rock & Roll Queen". (Baffer)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Rock hubí fašisty

Rock hubí fašisty

15.12.2008

Nejdřív RocknRolla, teď Sgt. Rock. Guy Ritchie se očividně snaží zdůraznit, že pop (ztělesněný jeho nekorunovanou královnou) už je pro něj opravdu minulostí ;-). Samozřejmě s muzikou tohle nemá nic… (více)

Reklama

Reklama