Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Letní komedie. Dosti nadhodnocená. Ty karikatury bodrých Moravanů, podlých a snobských Pražáků či pravých vinařů jsou docela laciné... Ale jinak to plyne asi tak, jak to v ,,letní" nenáročné komedii plynout má... Bohužel se prý chystá i pokračování... Podobné filmy: Svatba na bitevním poli ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Po několika letech český film, který mě naprosto dostal a nepotřeboval jsem v sobě mít ani dvoječku ryzlinku. __ Terezka je krásná a její hluboký hlas mě dostával víc, než krásné obrazy přírody, pohodová muzika nebo rádoby moravský humor, který si čecháčci přebrali po svém. Tak nebo tak, líbilo se mi to. Moc. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku příjemný český film o víně. Dobrý ročník to sice není, ale na naše poměry je více než vydařené. Výborná kamera krásně zachycuje krásy moravského kraje, pořád se tady pije a Voříškové to po celý film velmi sluší. A má to takovou tu pohodovou atmosféru, že u toho člověk jen vypne a zavidí hrdinům tolik toho dobrého vína. A Tomáš Bařina na mě působí jako čerstvý vítr do české filmové společnosti. Jen, aby se nevyčerpal tak rychle, jako třeba Janák. To by byla škoda. 70% ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velká převeliká škoda té "pražské" části, protože v okamžiku, kdy se děj přesune na Moravu, začne ohromná pohoda, která způsobí to, že budete mít nepřekonatelnou chuť vydat se obdivovat krásy Moravy a ochutnávat výborné víno do nejednoho sklípku. Nádherná kamera a nenucený příběh vytváří film, který prostě perfektně vystihuje slovo "pohoda". ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vůbec by mi nevadilo, kdyby tohle byl takový mezník mezi tím, co český film byl a bude. Už mě prostě nebaví koukat na ty hořké komedie, už nechci koukat na osudu prostých lidí, když je to zpracováváno pořád tím stejný způsobem. Ano, tohle není umělecké dílo, ale ani to není taková ta typická komedie z USA. Je to zajímavý film. Je to film, kde se pořád pije. Je to film se spousty obrázky z Moravy. Ani jsem netušila, že u nás něco tak pěkného je. Takže za to asi dík. Není to film, na který budu vzpomínat ještě o pár dní později. Naopak už po pár hodinách jsem zapomněla. Přesto je to podle mě odratový můstek. Nic, co bylo, nic, co bude. Třeba se vyhlásí změna. A třeba ne a já si plácám játra. Bez vínka. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu si zahrál legendární automobil Citroën 2CV, přezdívaný Kachna, známý především ze zběsilých jízd jeptišky ve francouzských komediích s četníkem. (Haller)
  • Hlavní postava filmu je mírně inspirována mystifikátorem a podvodníkem Lukášem Kohoutem. (Cheeker)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama