Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

Campbell 

všechny recenze uživatele

TAkže si můžu odškrtnou další Český moderní film který mě totálně nezaujal. Upřímě bude zázrak když dám nějakému Českému filmu z dnešní doby více jak 3*. Opravdu to nejde. Polívka mi přijde nudnej, a ostatní herci strašně nesympatický. Kleinovy jsem dával velkou šanci, bohužel ji dost promarnil. Humer je naprosto suchej a nevtipnej a nekteré scény by se neměly ani natočit. Bohužel další nuda. ()

Kulmon odpad!

všechny recenze uživatele

Zrůdnost tvrdého kalibru. Primitivní scénář, debilní děj, ochotnické herecké výkony - naopak děsně přehrávající Pecha (asi neví rozdíl mezi divadlem a filmem). Nevěřil bych jak nesmyslné věty vypustí z úst herci jako Polívka, Adamovská či Somr. Holt jen další doklad krize českého filmu a herců, kteří za mrzký peníz jsou schopni zahodit předchozí kariéru. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, měl jsem pocit, že kromě Josefa Somra se v tomhle filmu snad nikdo ani nesnažil hrát. Svatba na bitevním poli chtěla být komedií, ale jakýmsi velmi smutným způsobem se jí to nepodařilo. Vypadá to prostě tak, že si Dušan Klein na chvíli odskočil od režírování Ulice, dokázal sehnat pár herců, kteří zrovna nic neměli (a pokud měli, byl to taky nějaký seriál, v němž je zrovna nepotřebovali), strávili spolu pár týdnů na Moravě u Bolka Polívky, zablbli si před kamerami… A film byl brzy hotový. No jo, ale proč se bavili jen oni? Proč se nebaví i divák? A co ta opakovaná reklama na střešní krytinu, jejíž název sem nenapíšu, protože té okaté propagace už přece jenom bylo dost? Ach jo. Abych ale jen nerýpal, tak Polívkovo „Königová je blbáááá!“ mě docela pobavilo. ()

farmnf odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby vyhlásili na FAMU soutěž o nejstrašnější a nejstupidnější komedii?? století, tak by se to absolventům nepodařilo - takhle posrat dílo! To chce ostříleného kozáka Kleina. Něco tak strašně pitomýho jsem neviděl minimálně 10 let. Jediné zajímavé na tomto veledíle o blbcích z blbé vesnice je to, že Čvančarová má v červeném tričku strašně hezký prsa. To je jediné co jsem si odnesl. Již jsem to tady použil ale opakuji: až tohle nedejbůh uvidí mistr Krejčík, někoho ubije holí! Jo a souhlasím s Mahalikem, takový scénář nemohl býti jinde archivován, než pod kobylincem... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rádoby česká lidová komedie pro všechny alá Slunce,seno se vůbec nepovedla.Atmosféra jedné zapadlé vesničky se vůbec nepovedla.To, že jí zaplníte řadou známejch herců, ještě totiž neznamená že máte vyhráno. Je totiž tady až moc přelidněno a skoro nikdo nemá pomalu co hrát. Jenom ten Polívka se opět snaží, ale chybějí mu nějaké hlášky. A Klein už asi taky definitivně zapomněl, jak se točí pořádná komedie, zvlášť když je to o ničem. Zábavnou (nebo alespoň zajímavou) scénu aby člověk hledal lupou. Je to tak blbě natočený, že i ta prostá hospodská rvačka je trapná. Prostě další z řady českejch průserů, u kterých bude divák víc trpět, než se smát. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Letecké záběry vznikaly ve dnech 28. a 29. září 2007 v Rané u Loun. (hippyman)
  • Dušan Klein odpověděl na dotaz, proč obsadil Bolka Polívku, slovy: „Bolek je velká osobnost, člověk s bohatou fantasií a vtipem, takže do své postavy vždy vnáší něco ze sebe“. (Olík)
  • Denně sledovaly natáčení desítky obyvatel Starovic. Někteří z nich si dokonce zahráli v komparsu a někteří, aby jim nic neuteklo, si brali „na natáčení" dovolenou. (duklak2)

Reklama

Reklama