Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Arius 

všechny recenze uživatele

Life je typickým predstaviteľom amerického seriálu posledných rokov. Výnimočná postava s výnimočnými vlastnosťami a množstvom špecifík, filozofické hlášky, napäté scény ktoré sú rozuzlené o 5 minút 12. V podstate sa teda nemôžem sťažovať, Life je kvalitný seriál s kvalitným hereckým obsadením slušným zázemím a má to čo dobrý seriál mať potrebuje, ale rozhodne nemá to čo má mať najlepší seriál. Pre mňa sú serie ako Dexter alebo Prison Break maximálnym stropom, sú to seriály z nezabudnutelnými scénami,charaktermi sú to seriály s vlastným kultom a na toto zatiaľ Life nemá, uvidíme časom. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Pustila jsem si díl a půl a dál nekoukám. Možná to před pár lety mělo větší lesk, ale pohádku o nejbohatším policajtovi na světě mi prostě tvůrci prodat nedokázali. Celou dobu jsem v podstatě myslela na to, že by mě víc bavila verze seriálu, kdy ho v minulosti zašili, jak a proč a jak se měl polda ve vězení. Tyhle žabomyší války a cool majetky jdou tak nějak mimo mě.. ()

Reklama

CliffLee 

všechny recenze uživatele

Damien Lewis je naprosto skvělý i ostatní osazenstvo se sem tam předvede. V první sérii se i drží dobrý děj, který je dopře pojatý a natočený (vůbec mi nevadily ty dokumentární vsuvky). Ovšem v druhé sérii seriál upadne nekompromisně do průměrného krimi seriálu, který vedou už jen občasné kouksy do Crewsovi skládačky jak to všechno bylo a kdo za tím stál... 1. série 8/10, 2. série 6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Epizodický krimi seriál, který má sice zajímavý námět, ale tam jeho veškerá originalita končí. Ústřední zápletka je věru dost nevyužitá a celou první sérii jsem si říkal, proč je to sakra tak nevyrovnané a proč mám pocit, že tvůrci už tady absolutně netuší, kudy seriál vést. V druhé sérii tenhle pocit přetrvává, ale zachraňují to epizodické zápletky, které jakoby "zcastlovatěly" a scénáristé se předhání v tom, kdo naaranžuje šílenější vraždu. Překvapil mě ovšem závěr série, kde atmosféra seriálu výrazně potemněla a dostal jsem i něco, co mi po celou dobu dost zoufale chybělo: thrill a napětí (a kupodivu je to navíc uzavřené). Na druhou stranu, kdo opravdu chce a od seriálu očekává pohodovou oddychovou krimku, nešlápne vedle. Damian Lewis s tím jeho zenem a zalíbením v ovoci je přiměřeně zábavný, Sarah Shani zprvu trochu nesympaticky odtažitá, ale to se časem tradičně poddá a docela jim to společně klape. Nemůžu se ovšem zbavit pocitu, že ten námět mohl být uchopen daleko lépe, intenzivněji, stejně jako writing po většinu času téměř neviditelných dlouhodobých linek mohl být napříč epizodami o něco konzistentnější. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Damian Lewis je herec, kterého si všimnete kdekoliv, ať hraje cokoliv. Škoda jen, že jako herec nemá více prostoru ve filmech, o to víc se ale o něj zajímají lidé do seriálu a to seriálů ne ledajakých. Začalo to Bratrstvem neohrožených, kde mě hned dokázal zaujmout. Pak až po několika letech jsem od přítelkyně zaslech seriál, který se tváří jako klasická kriminálka dnešní doby, ale má v sobě hlavní příběhovou linii, která se příběh od příběhu zajímavě rozplétá. Docela mě překvapilo, když hlavní roli hrál opět Damian Lewis. Okamžitě jsem si jeho roli policajta, na kterého ušili boudu a on byl omylem 12 let (měl být původně na doživotí) ve vězení, zamiloval. Seriál má hromadu vtipu, zajímavých případů, sympatické herce a hlavně onen příběh, který Vás nutí sledovat díl po dílu. Škoda jen, že po druhé sérii vše skončilo. Objevilo se to v Americe v době, kdy to odsral každý seriál a málokterý se pak ještě dokázal vzchopit. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama