Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (846)

Falko 

všechny recenze uživatele

Nenasiel som na tejto casti nic, co by sa mi nepacilo, alebo mi vadilo. Skor naopak, bola to skvela zabava, ani chvilku som sa nenudil, na mnohych scenach som sa zasmial, cesky dabing bol velmi kvalitny. Mam tieto animaky rad a pokial funguje aj pribeh a aj humorne dialogy, nemozem a nechcem hodnotit inak. ________ Hlasy hercov: Queen Latifah - (Ellie) +++ Denis Leary - (Diego) +++ John Leguizamo - (Sid) +++ Josh Peck - (Eddie) +++ Simon Pegg - (Buck) +++ Ray Romano - (Manny) +++ Sean William Scott - (Crash) +++ Chris Wedge - (Scrat) +++ Produkcia: Lori Forte, Chris Wedge +++ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V poradí už tretí diel zo série Doba Ľadová, no ani tento diel nedopadol o nič horšie ako predošlé dva. Opäť je to rovnako dobré po všetkých stránkach, len sa v podstate zmenil príbeh. Zatiaľ čo jednotka ponúkla serióznu zábavu, dvojka viac vtipných scén, tak trojka ponúkne akciu Dinosaurích rozmerov. V týchto neskorších dieloch je to skôr už len o tej akcii, ale aj tak som sa kráľovsky bavil a finále už dodalo príjemnú bodku na záver. 85% - 4* ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Inu, chtěl jsem na vlastní oči (uši) poznat, jak to s tou Dobou ledovou je. Jestli je lepší než dvojka, nebo nastejno... nebo úplně jinak. Tak to nejprv pořádně "rozpitvám". Třetí díl je každopádně zábavnější a vtipnější než dvojka (avšak humor ve filmu není tak tupý a trapný jako v Madagaskaru - je inteligentní), záživnější a plynulejší, plný neotřelých náladů a úžasně vykreslených charakterů. Přibyly nám tu dvě...respektive tři nové postavy: vtipná a arogatní postava "asičáka" Bucka, která je skvěle nadabovaná - a co věta, to perla. Druhou postavou (jak mnoho z vás ví) je Scratova "vyvolená" Scratte, která působí dojmem zámožné a drahé vábičky, jež se dokáže proměnit v ďábelskou veverčici a nastolit si svá pravidla :) A třetí postavou... je dítě, ale neřeknu koho :D Takže to shrnu - nové postavy se zkrátka vyvedly. Z těch původních postav tu dostává velký prostor Sid, který srší nápady a vtipem, což je velmi dobře, jelikož se tak nemusí diváci těšit jenom na Scrata, který celý předchozí film jenom zachraňoval zábavu. Navíc tvůrci dokázali trochu zredukovat ty dvě otravné vačice, co mě v Oblevě tak lezly na nervy a měl chuť je zaškrtit. Dokonce si troufnu tvrdit, že jsem si je už i oblíbil. Co však musím opravdu ocenit, je (překvapivě) skvělý český dabing a vynikající hudba, která se mi ze všech tří filmů líbila právě nejvíce. Ale abych jenom nevynášel samé komplimenty, tak musím filmu vytknout možná námět, který ve vás po shlédnutí filmu nezanechá příliš silný pocit a je průhledný jako síto. I tak se s tím však tvůrci dokázali popasovat a za to si snad určitě zaslouží 4 hvězdy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Děcka jistě plesají nadšením, přeju jim to. Tvůrci zůstali u nikdy nekončících padacích i utíkacích scén s ponaučením. Těžko šlo ovšem čekat něco jiného. Vydělali na tom balík, přeju jim to. Ale ze Scratových eskapád vynechat humor, to už je na pováženou a to bych vám raději nepřál vědět, co bych za to autorům provedl. Jediný klad třetí Doby ledové je tak Peggův Buck, který jak kdyby vypadl ze zcela jiného animáku. Animáku poněkud vyzrálejšího charakteru, který bych si pro změnu užil zase jednou já, byť třeba na úkor prvňáčků. Nemůžou si přece ti špunti uzurpovat všechny animáky jen pro sebe, no ne? ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Receptom na úspech tejto série nebolo nikdy ísť do hĺbky ako pixarovky, ale priniesť najmenším divákom dobrodružstvo s epizódkovým humorom a srandovnými zvieratkami. A receptu sa úspešne drží aj tento diel: exotické dinosaurie prostredie ponúka priestor pre kopec lanovej, skákacej i lietajúcej akcie a dinosauri sú roztomilí (tyranosauríčatá) i strašidelní (velociraptory, spinosaurus) a hlavne sú nasnímaní povedomou spielbergovskou optikou (veľkému Rexovi pri finálnom zaručaní chýba už iba billboard s nápisom "When Dinosaurs Ruled the Earth"). Plus k tomu pirátsky Jack "Buck" Sparrow čoby sprievodca našich hrdinov v dinosaurom svete... čo viac sa dá urobiť pre súčasného detského diváka? ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 196,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 886,7 mil. (NIRO)
  • Když si jde tyrannosauřice pro svá mláďata, Manny (Ray Roman) řekne: „Nikdo ani nemrkne.“ Jedná se o referenci na Jurský Park (1993): „Nikdo se nesmí ani hnout. Co se nehýbe, to nevidí.“ Byť je to krásné pomrknutí směrem ke slavné filmové sérii, tak se jedná o nesmysl. Tyrannosaurus přirozeně viděl i věci, které se nehýbaly. (Aporol)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama