Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (846)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[82%] No vida, předchozí dva díly mě až tak moc nebavily, ale na to 1 vidění to ušlo, proto se mi do téhle trojky moc nechtělo a nakonec jsem příjemně překvapen! Bylo to zábavné od začátku do konce. I tu mělo i dobrodružné prvky, víc vtipů, skvělá animace a i nějaké to vcítění do těch zvířátek se našlo. Nápad s dinosaury a celkově pravěkem pod zemí doby ledové byl super. Nechyběli ani scénky s mým veverčím oblíbencem Scratem. Ke konci to možná bylo trochu už zdlouhavější, plný počet nedávám, ale i tak jsem dost spokojený a tento díl s klidně někdy pustím zas. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tohle, že mělo bejt lepší než první díl?! Nebavila mě ani veverka a nebejt Simona Pegga a jeho výborný postavičky vůbec bych se nebál jít s hodnocenim níž. Za celejch pětaosmdesát minut jsem se usmál dvakrát, což je vzhledem k žánru dost smutný. U prvního dílu jsem smíchy brečel. A i přes fakt, že je film napakovanej akcí, tak postrádal jakoukoli dynamičnost a to dokonce i s DTS ozvučenim. Celkovej dojem kazila i hudba. Navíc už všechno známe z dílů předchozích a nabízí se jedno starý rčení a sice to, že "Opakovaný vtip není vtipem." Zklamání roku. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Doba ledová 3 a 3D zážitek. Ohledně toho 3D jsem sice čekal, že mě to ohromí víc, ale bylo to dobré a zase něco novýho. Samotný film si drží slušný standart a je srovnatelný s dvojkou. Zábava je pořád slušná (scéna s heliem byla nejlepší a celé kino se lámalo smíchy) a děj je na animák zajímavý. K Výhodám animáků samozřejmě patří, že žádná postavička se na pokračování nevykašle a to je jen dobře, a proto se zde setkáváme opět se stejnou bandou, kterou okoření dinosauři a jeden lasičák. Děcka si film užijí určitě víc, ale Doba ledová je určena pro všechny milovníky (animovaných) filmů. 75% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

naprostá bomba! pojem třetí pokračování už sám o sobě dává tušit pořádnýmu průseru, což jsem po slabší dvojce i trochu očekával, ale opak byl pravdou - bravurní akční sekvence, (samozřejmě) perfektní animace, příjemný děj a stále nové a nové gagy s roztomilým, ale někdy i dost černým humorem, prostě k prasknutí nabitá hodinka a půl dokonalosti... uff, došly mi superlativy, naštěstí ještě umím do sta - 100% p.s.: tohle si prostě musím dát ještě (minimálně) jednou ve 3D :-) ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Inu, chtěl jsem na vlastní oči (uši) poznat, jak to s tou Dobou ledovou je. Jestli je lepší než dvojka, nebo nastejno... nebo úplně jinak. Tak to nejprv pořádně "rozpitvám". Třetí díl je každopádně zábavnější a vtipnější než dvojka (avšak humor ve filmu není tak tupý a trapný jako v Madagaskaru - je inteligentní), záživnější a plynulejší, plný neotřelých náladů a úžasně vykreslených charakterů. Přibyly nám tu dvě...respektive tři nové postavy: vtipná a arogatní postava "asičáka" Bucka, která je skvěle nadabovaná - a co věta, to perla. Druhou postavou (jak mnoho z vás ví) je Scratova "vyvolená" Scratte, která působí dojmem zámožné a drahé vábičky, jež se dokáže proměnit v ďábelskou veverčici a nastolit si svá pravidla :) A třetí postavou... je dítě, ale neřeknu koho :D Takže to shrnu - nové postavy se zkrátka vyvedly. Z těch původních postav tu dostává velký prostor Sid, který srší nápady a vtipem, což je velmi dobře, jelikož se tak nemusí diváci těšit jenom na Scrata, který celý předchozí film jenom zachraňoval zábavu. Navíc tvůrci dokázali trochu zredukovat ty dvě otravné vačice, co mě v Oblevě tak lezly na nervy a měl chuť je zaškrtit. Dokonce si troufnu tvrdit, že jsem si je už i oblíbil. Co však musím opravdu ocenit, je (překvapivě) skvělý český dabing a vynikající hudba, která se mi ze všech tří filmů líbila právě nejvíce. Ale abych jenom nevynášel samé komplimenty, tak musím filmu vytknout možná námět, který ve vás po shlédnutí filmu nezanechá příliš silný pocit a je průhledný jako síto. I tak se s tím však tvůrci dokázali popasovat a za to si snad určitě zaslouží 4 hvězdy. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Když si jde tyrannosauřice pro svá mláďata, Manny (Ray Roman) řekne: „Nikdo ani nemrkne.“ Jedná se o referenci na Jurský Park (1993): „Nikdo se nesmí ani hnout. Co se nehýbe, to nevidí.“ Byť je to krásné pomrknutí směrem ke slavné filmové sérii, tak se jedná o nesmysl. Tyrannosaurus přirozeně viděl i věci, které se nehýbaly. (Aporol)
  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 196,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 886,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama