Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace šesté knihy fantasy série "Zeměplocha" Terryho Pratchetta. Příběh ne nepodobný "Macbethovi" v nastudování Divadla v Dlouhé... Dnes už takřka kultovní inscenace pražského Divadla v Dlouhé pobaví nejen znalce "Zeměplochy", ale i absolutní laiky, protože je v první řadě výbornou komedií. A víte-li něco o Shakespearovi a jeho "Macbethovi", pobaví vás Soudné sestry dvojnásob. Na Zeměploše, která je placatá a putuje vesmírem na zádech obrovské želvy, se začaly dít nepředstavitelné věci, neboť do královské politiky se zamíchaly tři čarodějky - Bábi Zlopočasná, Stařenka Oggová a Magráta Česneková. Nelíbila se jim totiž krutovláda Lorda Felmeta, který dosedl na trůn poté, co zavraždil krále Verence, z kterého se tímto stal duch... Soudné sestry jsou vtipnou a svéráznou variací na "Macbetha" i jiné shakespearovské příběhy. Setkáte se tu s mnoha postavami tohoto temného dramatu: s vévodou a vévodkyní, kteří usilují (zprvu úspěšně) o trůn, s celým vévodovým dvorem včetně šaška a ducha zavražděného krále, s hereckou trupou, ale především s již zmíněnými třemi čarodějkami, kterým se nakonec podaří vrátit královskou korunu na tu správnou hlavu... Ale nebyl by to Terry Pratchett, aby se v příběhu neobjevily nové okolnosti, situace, se kterými Shakespeare nepočítal; a nakonec i překvapivé rozuzlení. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Nic moc. Krásné kostýmy, ale bohužel slabé herecké výkony, snad špatná režijní práce s herci možná špatný výběr herců. Jediné nadprůměrné okamžiky jsou v přítomnosti Táborského a Zavřela. Bohužel chabé ztvárnění nádherné knižní předlohy.

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

"miláčku, já budu filmová hvězda! ..."
Klára Sedláčková a Tomáš Turek vyrážejí dech, Smrť je přesně jaký má být... ne nadarmo si divadlo pochvaloval i sám Pratchett... jen lituju že jsem nebyl na živém představení :-(

J. K. Lister

J. K. Lister (hodnocení, recenze)

Gienah: Beru tě za slovo. Jak Maškaráda, tak Soudné sestry stojí za to. Nepamatuju si, že by někdo stvořil divadelní hru na motivy fantazy. Klobouk dolů.

Gienah

Gienah (hodnocení, recenze)

Stojí za to, zájsť si do Prahy na výlet a v rámci neho absolvovať divadelné predstavenie. Je to paráda! ;oD

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Soudné sestry, to je jedna z mých nejmilejších Zeměploch, budu si ten film muset nějako sehnat...

Reklama

Reklama