Reklama

Reklama

Po celém světě začínají mizet vzácné kousky z muzeí a na místě činu je vždy jen vizitka známého zloděje Tornáda. Byl tudíž sestaven takzvaný Dream Team z detektivů různých národností. Za Francii byl vybrán Clouseau, což nelibě nese inspektor Dreyfus, který Clouseaua přeřadil k dopravní policii, kde vybírá pokuty za špatné parkování. Tým se má odebrat do Japonska, kde řádil Tornádo naposledy. Ještě než Clouseau odletí, je ve Francii ukraden vzácný diamant Růžový panter, a tak se celý tým sejde právě zde. Za Velkou Británii je to inspektor Pepperidge, za Itálii Vicenzo, za Japonsko počítačový expert Kenji a tým doplňuje krásná spisovatelka a expertka na Tornáda Sonia z Indie. Clouseau s sebou vzal ještě svého spolupracovníka Pontona a také asistentku Nicole, do které je Clouseau zamilovaný, ale nedokáže jí to sdělit. Po první schůzce se tým přesouvá do Říma, kde žije Alonso Avallaneda, který s Tornádem obchodoval. Tým dokonce přišel s myšlenkou, že Avallaneda by sám mohl být Tornádo, ale vzhledem k tomu, že nemá na pravém rameni jizvu po kulce, tato možnost padá. Clouseau přesto v domě cítí přítomnost Tornáda. Nicméně ho tam nenalezli. Když detektivové odejdou, objevuje se Tornádo. Ponton dostává za úkol Avallanedu sledovat. Zjistil totiž, že se má večer sejít s někým v restauraci, kterou shodou okolností před několika měsíci Clouseau nešťastnou náhodou vypálil. Ponton, po domluvě s personálem, umístí pod Avallanedovým stolem odposlouchávací zařízení, ale není to nutné, protože má schůzku s nějakou ženou, která evidentně není Tornádo. Zato se ke Clouseauově nelibosti v restauraci objevuje inspektor Vicenzo s Nicole. Žárlivý Clouseau by rád věděl, co si povídají, a v přestrojení za tanečníka se snaží přemístit odposlouchávací zařízení od Avallanedy k Nicole. Opět, kvůli jeho zbrklosti, dochází k požáru. A Tornádo řádí dál. Okradl spícího papeže a Clouseau zcela nezvládl vyšetřování. Detektivové ho už mají dost a chtějí, aby opustil tým. Jediná Sonia ho brání. Bylo nalezeno tělo muže, který je s největší pravděpodobností Tornádo. Spáchal sebevraždu a nechal dopis na rozloučenou, ve kterém mimo jiné uvádí, kde jsou k nalezení ukradené předměty a také, že zničil diamant Růžový panter. Testy DNA potvrdily Tornádovu totožnost, přesto Clouseau nevěří, že by Tornádo ukradl diamant, a kvůli své hlouposti je opět poslán vybírat pokuty, a není ani pozván na oslavu, která je uspořádaná pro Dream Team... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (342)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zloděj zvaný Tornádo děsí celý svět. V jeho rukách mizí nejcennější artefakty, a tak se policejní složky všech postižených států dají dohromady, a sestaví tým z nejlepších detektivů, kterému nemůže Tornádo uniknout. A kdo jiný by takovému týmu mohl velet, než starý známý komisař Clouseau (Steve Martin), kterého inspektor Dreyfus prozatím poslal vybírat pokuty po Pařížských ulicích ... Nemám rád filmy, u kterých nevím, jak je vůbec ohodnotit. Na jedné straně docela zajímavý příběh, skvělé herecké obsazení (kromě Martina - Jean Reno, John Cleese, Alfred Molina, Andy Garcia) - na straně druhé zoufale nevtipná komedie (pravda, sem tam se nějaká vtipná scéna našla - např. jak Clouseau sbírá otisky prstů), s přiblblým závěrem (ať už Clouseauovo lousknutí celého případu na základě jedné banální lži nebo trapná honička v závěru filmu)... Jak už tu někdo psal -- nenadchne, ale ani neurazí.. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než jednička, která mě až tak nenadchla. Tady jsem se ale musela opravdu celou dobu smát. Steve Martin opět hraje blbečka (tahle role to ovšem vyžaduje), Jean Reno je roztomilý, John Cleese dokáže dělat neuvěřitelné grimasy jen pomocí očí a překvapilo mě tak silné herecké složení - kromě již vyjmenovaných i Andy Garcia, Alfred Molina, Aishwarya Rai nebo Jeremy Irons. Nabyto skvělými hláškami a rozhodně nesmím zapomenout pochválit české titulky (kino verze) - ten kdo je překládal ten film dovedl k dokonalosti, opravdu si s těmi slovy, co Clouseau komolí, skvěle pohrál a připravil tak divákům skvělý zážitek! ()

Reklama

Timak 

všechny recenze uživatele

Hmm co na to říct. Komu se nelíbila jednička, tak se mu nebude líbit ani dvojka. A komu se jednička líbila, tak se mu ta dvojka taky asi moc líbit nebude. Nevím čím to je, ale jedničku jsem si opravdu užil maximálně. Pořád se dokážu n ni podívat znova a znova a pořád se dokážu smát. Ale tahle dvojka ... zřejmě si ji znova nepustím ... ()

Beky 

všechny recenze uživatele

....bez větších problémů dokoukal jsem Pantera...bez výčitek dávám 3 hvezdičky!!!!....těm, kterým se předchozí růžoviny líbily, buď film budou nenávidět nebo se jim bude aspoň normálně průměrně líbit ( to je problém všech remaků )!!!!...patřim k těm druhým...Jednou větou: Stejný komentář jako k prvnímu dílu je důkazem toho, že na původní sérii to nemá, nicméně vidět strašnější věci není žádný problém. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, Steve Martin se opět snažil ze sebe udělat idiota a je nutno podotknout, že se mu to znovu podařilo. Bohužel je to spolu s překvapivě štědrým hereckým obsazením asi všechno, co může "dvojka" nabídnout. Klasická vykrádačka filmu Johnny English a Růžového pantera jedničky Vám záchvaty smíchu nepřinesou. Určitě jsem se zasmál, to bych lhal, kdybych řekl, že ne. Každopádně žádná velkolepá podívaná to rozhodně není. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Steve Martin je jeden ze tří lidí, kteří pracovali na scénáři. Napsal kupříkladu celý začátek. (Pumiiix)
  • Režisér předchozího dílu Shawn Levy se rozhodl opustit režisérskou stoličku a sám usedl na místo výkonného producenta. (HappySmile)
  • Lowell Ganz a Babaloo Mandel byli najati v lednu 2007, aby přepsali/vylepšili scénář. Ovšem v titulcíh je nenajdete. (HappySmile)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama