Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jaře roku 2006 se dokumentarista Pavel Koutecký chystal dokončit největší projekt svého života. Po třináct předchozích let měl totiž jedinečné privilegium natáčet Václava Havla v práci i v soukromí, měl přístup do míst, kam jinak nikdo nesmí, a se samotným prezidentem uzavřel dohodu, že až skončí jeho druhé funkční období, smí záběry použít. Pavel Koutecký se bál a těšil zároveň. Stovkami hodin natočeného materiálu se však nakonec probíral někdo jiný. Pavlův život skončil nečekaně a tragicky na jaře 2006. Nelehkého úkolu se ujali jeho přátelé a spolupracovníci v čele s Miroslavem Jankem. Kromě čtyřdílného televizního seriálu vznikl celovečerní film, který dnes uvidíte. Významné okamžiky v životě Václava Havla tu střídají zdánlivě všední události, a i když jsme často svědky lehce pikantních chvilek, nikdy nemáme pocit nepatřičnosti či bulvárnosti. Havel, ač charismatický muž s obrovským vlivem, byl také jenom člověk. A tento film daleko přesahuje hranice portrétu. Je to svým způsobem kronika, album, kterým listujeme a uvědomujeme si skrze jeho obrazy i střípky svých vlastních životů. (Česká televize)

(více)

Diskuze

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Já na něj úplně zapomněla - a taková důležitá osoba to byla - Miroslav Sládek - a přitom on je vlastně guru všech haterů a "kritiků" Václava Havla.

d@rkWolf

d@rkWolf (hodnocení, recenze)

pravdoláskařskej hajzl i s jeho humanitárním bombardováním a likvidací průmyslu

na příspěvěk reagoval Matyas

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

Když nepočítám ty komunistické svině tak havel byl bezkonkurenčně nejhorším prezidentem v našich dějinách.Všichni si myslí že to byl skvělý člověk apod. Jenomže co jsem četl nebo i slyšel rzhovory s jeho spoluvězni tak to byl s prominutím nehorázný zmrd.jsem rád že je už od něho pokoj a doufám že brzo přestane být tak "přehavlováno".

na příspěvěk reagoval Matyas

Příspěvek byl smazán administrátorem.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

dolin1: Jedno staré kočičí přísloví praví: Co to sakra meleš ty vořechu?

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

dolin1 : Vzhledem k tomu,že jsi s velikou pravděpodobností mladší,než já,je tvůj komentář opravdu srandovní,byť jeho první polovina je trpce pravdivá...Těžko říct z čeho vyrostu - já totiž už rostu tak maximálně do země.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

flanker.27, Kámen, canakja: Osobní preference politických stran jsou o tom, o který z nich si člověk myslí, že je tím nejmenším zlem. Kterej člověk/volič ještě nedospěl k tomuhle pohledu, měl by snad radši bejt voličství zbavenej. Fakt mě "baví" vaše hnojem podložený konspirační teorie, moderní vychýlenej (post)komunisticko-mládežnickej pohled na svět - nebojte, z toho nejspíš jednou vyrostete... ;-)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

I stvořitel chyboval při tvorbě zubu, jak jej poučil Jára Cimrman. Uživatel Idaho je stejně chytrý jako tento zapomenutý český velikán, proto dá jistě uživateli flanker.27 několik lekcí psaní bez překlepů.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Idaho: Mě je jedno, jak ke mě mí věrní hovoří a jakým jménem mne oslovují...

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Flanker si za domácí úkol zopakuje pravidla českého pravopisu, jelikož nedokáže rozlišit význam velkého, či malého písmena ve slově Bůh/bůh.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Dan Zeman : Was ist das male fošos? Nemluvíš jazykem mého kmene...Jinak jsem koukl na tvé hodnocení a my si opravdu nemáme asi co říct či napsat.Jak jsi mohl dát takové kreatuře (jakou Havel bezesporu je) ,potažmo tomu rádobydokumentu ,5 * ? Máš na to pochopitelně právo,jen to nechápu.Mně se chce zvracet,jen o něm zaslechnu,takže jistě chápeš,že ho vidět nepotřebuju a i těch 10 minut filmu bylo pro mě neuvěřitelným utrpením.

woody

woody (hodnocení, recenze)

zvědavec je dobrej jak vubec neskryva, ze je pro male fošos... podobnej clanek z halo noviny by nebyl?

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

canakja : já taky nechápu,proč každej,kdo nemusí Havla a jinou rádoby "smetánku",je hned komunistou.Myslím,že v tom nejsme sami,jen se to lidi bojí říct či napsat.Zřejmě by si tady poškodili kredit...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

canakja: Asi tak, taková proeurounijní, se zájmem o nepolitickou politiku a občanskou společnost. A hlavně nikdo z nich v té dřívější ODS nebyl a vůbec se k dřívější politice nehlásí, že :))

) CheGuevara: Je tam, cituji: "Zajímavá zpráva pro ty, co vidí Havla jako kapitalismus s lidskou tváří." Upřímě mě především zajímala jejich reakce na tuto zprávu. Děkuji, poskytl jsi nádherný studijní materiál.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

flanker.27: Já jen, že ta zpráva není o Havlovi, ale o kampani ODS. Ten se zatím nevyjádřil. Takže "ty, co vidí Havla jako kapitalismus s lidskou tváří", se to nijak netýká. Ale to jen tak mimochodem. o:-)

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Flanker.27: Konečně - Klausova ODS, se kterou Havel sváděl žabomyší vojny už je minulostí, dnešní ODS už není proklausovská a je úplně jiná, než byla za Havla...

902 10

902 10 (hodnocení, recenze)

imho to havel neprijme a nebude s tim nadsena ani vetsina ods, ten liberalni proud. kazdopadne se mi libi to topolankovo smerovani vic do stredu a chci, aby tento proud v ods prevladl.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Protože myslím, že to souvisí s obsahem tohohle filmu a koneckonců s tím, jak se snaží Havel sám sebe prezentovat coby nepříznivec ODS. Myslíš opravdu, že hodit sem link zabralo hodně času? Kromě toho přečíst si zajímavou informaci z článku je určitě jiné trávení času než utrpení u Občana Havla.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Flanker.27: proč to píšeš do profilu tohoto dokumentu, a ne do profilu Havla? Je zajímavé, že dokážeš trávit zdejší diskuzí tolik času, mnohem víc, než by tobě a Canakjovi zabralo jeho shlédnutí. ;-)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Já jsem především zvědav, zda Havel přijme, jestli máš pocit, že se ODS a Havel vůči sobě navymezovali málo (o jejich příznivcích nemluvě), pak jsi asi zaspal posledních 20 let.

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Evropské filmové ceny

Evropské filmové ceny

10.05.2017

Od roku 1988 uděluje evropská filmová akademie filmové ceny pro evropskou kinematografii. Původně se ocenění jmenovalo Cena Felix a od roku 1997 bylo přejmenováno na Evropské filmové ceny. Udílení… (více)

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

15.06.2014

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument získala režisérka Bára Kopecká za film DK o kontroverzním a uznávaném architektovi Davidu Kopeckém. Film je podle poroty hluboce autorskou výpovědí… (více)

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Reklama