Reklama

Reklama

Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně

(pořad)
  • Česko Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Uznávaný šéfkuchař Gordon Ramsay přichází do restaurací, které mají problémy. Ať už to jsou potíže s kvalitou pokrmů a nebo majitelé nevědí, jak přilákat více zákazníků. Gordonovy radikální změny v chodu jednotlivých restaurací způsobují konflikty nejen mezi ním a vedením restaurace, ale v prvé řadě s šéfkuchaři. Jak obstojí restaurace při náhodné Ramsayho návštěvě? Pomohly jim změny k odražení se ode dna? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (85)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

O proti anglicke verzi jsou sprosta slova vypipany a misto na kuchyn se spis zameruje na majitele. Vetsinou to jsou rodinny prislusnici a Gordon mezi nima napravuje vztahy. Jak bylo v jednom dile receno: Gordon je jako bila Oprah. Diky bohu je ale v Americe kupa exotu a tak jsou aspon nejaky dily zabavny. Celkove to je slabsi nez puvodni verze a tak davam slaby 4*. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Předobraz české obdoby Ano, šéfe. Jenže tento předobraz je prost jakýkoliv hlášek a legrace, kam se podíváš. Celé je to koncipované jako jakýsi reality thriller show. Ramseyho team připomíná agenty FBI a sám Ramsey ztělesnění samotného anděla zkázy pro danou restauraci. Tak je to ale se všemi pořady Gordona Ramsaye. Jeho jsou ovšem akční, temnější a drastičtější a v neposlední řadě i pompéznější. Koneckonců je to světová show, nic z našeho malého rybníčku. Viděl jsem jen tuto sezonu, kdy Gordon Ramsey řádí v USA. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Svatá prostato! Díky za naše, z větší části, poctivé, české kuchyně! Pohlreichův způsob jak zlepšovat úroveň našich restaurací je oproti Gordonovi jen slabým čajíčkem pro batolata. Navíc, jak koukám, i pokora a chuť majitelů zdokonalit vedení svých podniků je úplně někde jinde než ta naše. Resp. je o hodně nižší. Taky se díky Zdendovi a jeho hláškám v naší reality šou člověk alespoň zasměje. Tady je to doslova na nože a někdy si říkám, jestli poteče krev a nebo jen nervy. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[První dvě série] Největší chybou je srovnávat americké Kitchen Nightmares s původními britskými bratříčky či dokonce s počeštěným Ano, śéfe. Tohle je totiž tvrdá reality show. Restaurační personál už přistupuje k pořadu jako k soutěži kde něco vyhrají (v každém díle je interiér přestavěn a především získávají obří publicitu) a producenti Foxu se tomu přizpůsobili. I když mě zpočátku styl akčních sestřihů a dramatické hudby totálně iritoval, tak po jeho akceptaci jsem se začal konečně bavit a užívat si všechny ty exoty co si přišli "zasoutěžit". První dvě sezóny 75 % ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Americká verze je oproti té britské (a i té české se Zdeňkem Pohlrichem) jeden velký bizár. V každém díle je ukázaná restaurace, ze které si běžný Středoevropan říká, "Kriste pane!" Je to unikátní přehlídka gigantických porcí, nechutných blivajzů, hysterických majitelů, arogantních kuchařů, diktátorů, psychopatů a lenochů. Spíš než o vaření je to o emocích a příbězích, a o škodolibém nahlížení do špinavých lednic. Pak z toho vznikají podobné scény, jako když sebejistému kuchaři s kilometrovou kuchařskou čepicí na hlavě, spadne úsměv z obličeje, ve chvíli, kdy mu Gordon mává před obličejem shnilou rybou apod. Bohužel jsem měl k dispozici jenom verzi s dabingem, takže můžu mít akorát tušení, že některé přeložené vulgarizmy jsou uhlazené a nemají takový šmak, jako v originále. Gordon je fúrie, který se pro tenhle formát dokonale hodí. Pořad je sice svým stylem částečně bulvární, ale v tomhle případě to dokonale sedne. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama