Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Happens 

všechny recenze uživatele

Nepřevědčivé, odtržení od reality vězeňského života, takové emericko-filmové vykreslení "jak by to tak mohlo asi být očima diváka". Porovnám-li to s Prorokem nebo třeba R, tak se jsme u béčkového dramatu. Navíc propojení s bolestí rodiny se nedaří. Prosazuje se tu děj na ukor charakteru postav, pročež není vidět vývoj postav, ale spíš křečovité posuny. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Slabučký film z väzenského prostredia dostal slabučké tri hviezdičky iba preto, že som sa pri jeho sledovaní nenaštval. Dôvodov pritom bolo dosť. Počnúc väzenským prostredím, ktorého inšpiratívnosť je v súčasnosti minimálna a končiac obvyklými klišé (nespravodlivo odsúdení, filozofujúci vrahovia, úchylní dozorcovia a očakávaný happy end). Ak existujú zločiny, pri ktorých neostávajú na mieste činu stopy, tak existuje aj dokonalý film (Zločinec), po ktorom mi v mozgu po dopísaní tohto komentára tiež neostanú žiadne stopy. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe film, po ktoreho vzhliadnuti som musela hodnu chvilu rozdychavat, co som vlastne videla. Stokrat obohraty song, neoriginalnost, rezia nedokonala, scenar hapruje, ale...To ALE zmaze vsetky tie negativa. Neuveritelne herecke vykony. Realisticke zobrazenie...Ja som im to vsetko uverila. "Zabudni na poulicne gangy. V base ide o rasu...". Harold Perrineau sa natolko vzil do svojej role, ze pochybujem, ze si ho budem vediet niekedy este dat do suvislosti s nejakou kladnou postavou. Tie dejove zvraty, ktore ma bombardovali cely film vo mne zanechavali celu skalu pocitov...Cez zurivost, strach, lutost, nechapavost, pocit nespravodlivosti... "So long my friend..." Val Kilmer na nespoznanie a Stephen Dorff, Bozsky ako vzdy...naozaj vrelo odporucam. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Doposud nevýraznému americkému režiséru Ricu Romanu Waughovi se podařilo natočit patrně jedno z nejlepších vězeňských dramat, které více než dobře rozvíjí železná pravidla a zákonitosti tohoto osobitého filmového subžánru. Vězeňské snímky jsou zpravidla hodně sociálně kritické a ani Zločinec netvoří výjimku ve své reflexi toho, jak zkostnatělý je systém. Prostředí subordinace si přímo zakládá na uplatňování a projevech moci, od čehož je už jen krůček k jejímu zneužívání, prostředí věznice je pak živnou půdou bujení toho animálního v nás. Režisér umně použil rastr syrovosti (bez zbytečně naturalistických scén), přičemž stěžejní úlohu hraje tíživá atmosféra. Asi je to film především pro muže, jelikož vypráví příběh z mužského pohledu a využívá mužské vidění světa. Zobrazované americké státní vězení je zdánlivým anachronismem, jakoby se tu zastavil civilizační běh v dobách patriarchálně řízeného středověku, jediné právo je právo silnějšího a jedinec tu má jen pramalou šanci (přežít). Felon je skutečně silný film, který umně nastiňuje to málo, co udělá ze slušného člověka zločince... Jak dalece je celý snímek realistický, to patrně pro většinu z nás zůstane celý život jen hypotetickou otázkou... Podobné filmy: Cela 211, Brubaker, Věznice, Prorok, R, Vzpoura ve věznici Carandiru ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočne neľútostný, tvrdý a nemilosrdný snímok zobrazujúci väzenský život v tom najrealistickejšom možnom príbehu. Posledné, záverečné minúty mi išlo od napätia žily potrhať, záver je naozaj skvelo zvládnutý, no ani zvyšok filmu nezaostáva. Aj keď nie je príbeh vo svojej podstate žiadnou žiarivou hviezdou vo filmovom nebi, dokáže zaujať, strhnúť a citovo pritvrdiť tam, kde sa to od neho očakáva. Svojou podstatou mi v niečom pripomínal film 'American History X'. A keď to nebude téma, tak určite aspoň dokonalými hereckými výkonmi. Kilmer svojou umiernenou rolou exceloval, ale že Dorff zvládne náročné herecké prechody od otca k zbesilej väzenskej šelme, som naozaj nečakal. 85%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Film je zasadený a natočený v Santa Fe v Novom Mexiku. Natáčanie prebiehalo medzi 9. októbrom a 2. novembrom 2007. (Arsenal83)
  • Manželku poručíka Jacksona (Harold Perrineau) Stacy hraje Brittany Perrineau. Ve skutečném životě jsou manželé od roku 2002. (kesinaa)
  • Souboje filmované během výroby byly náhodné a bez choreografie. Většina herců byla propuštěnými vězni, kteří během soubojů předváděli směs bojových umění a pouličního boje. (c.tucker)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama