Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasická dvojka. Všeho více za více peněz. Tentokrát je však Noc v muzeu velmi příjemnou dvojkou, která kromě všeho více přináší i více dobrých nápadů a nebojí se předvést opravdu velkou trikovou zábavu. Ne všechny nápady jsou tak skvělé jako třeba Hank Azaria jako Egyptský faraon nebo nekonečné prostředí Washingtonského muzea (ano, myslím ty cupidy aneb Jonas brothers... bože...), ale i ty špatné nápady se dají vcelku prominout a přejít. Obsazení se zvedlo od prvního dílu velmi razantně. Vedle Azarii je tu krásná Amy Adams (ten zadek!) s velmi vtipnou postavou. U Muzea nejde příliš přemýšlet nad smyslem nebo dopadem jednání na obrazovce, je to hodně naivní a plochá zábava, která nechce být chytrá a pak je opravdu velmi zábavná (oni skoro vše zničí, ale nikoho to nezajímá...). Především trikové vtípky s oživlými obrazy a dalšími exponáty velmi potěší. Posledním kladem je hudba, která v několika monumentálních scénách nasazuje "egyptské" chorály, které atmosféru skvěle dotváří. Noc v muzeu 2 je tak nepřekvapivě větší, má více efektů i postav, ale překvapivě je také více zábavná a zajímavá než předchozí díl. Uvidíme, kam autoři budou chtít jít s trojkou.... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Věřím, že pro Američany to může být zábava, mně tahle komedie a lá Mumie příliš nenadchla. Role Amy Adamsové alias Amélie Earhartové je plochá a sebeparodující (neplést se sebeironií). Na filmy Bena Stilera (a je jedno, zda je točí jako režisér nebo herec) jsem zřejmě už stará.A tak uznávám, že nejvíc se mi líbily triky v galerii s obrazy (a sochami, heh) - fotka z poválečné Ameriky, pop-artový obrázek, moderní obrazy... Na usínání dobré, jinak nuda. A teď koukám, že napřesrok bude trojka... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Spolehlivý kasaštyk pro celou rodinu, část druhá. Jak jinak - větší, vyumělkovanější, s novou ženskou hrdinkou, a - jak jinak - stále o tomtéž. Když pominu, že Amelia Earhart vypadala podstatně víc jako Hilary Swank než jako Amy Adams, druhá jmenovaná je typickou silnou, citlivou a pohlednou hrdinkou, která v tomto typu filmů pomáhá nacházet to, co je v životě důležité (což tedy dělá v úvodu a závěru filmu i Robin Williams, ale znáte to, je to druhý díl, takže... ;)). Čili opět žádné překvapení, snad kromě toho, že Hank Azaria už není se šlapáním si na jazyk ani zdaleka tak vtipný jako v American Sweethearts:) I ta hromada všelijakých postaviček už byla moc velká a rutina se stala přeplácanou. Vizuálně je to opět bez chybičky, ale celkově to hůř funguje - souboj hlídačů Stillera a Hilla byl asi nějaký kamarádský kšeftík, protože se svým humorem od zbytku filmu liší jako den od noci. Pokud jde o hudbu, tak Alan Silvestri se stal obětí své skvělé práce na Mumii 2, protože jeho hudba tady zní jako kopie už slyšeného. A to je ostatně příznačné pro celý film... váhal jsem, jestli nepodržet šedesátku, kterou jsem dal prvnímu dílu, ale deus ex Lincoln to nakonec pošle o kousek níž.. 50% ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Zklamání... Nic mimořádného jsem od dvojky neočekával, ani se čekat nedalo, takže mě to ani moc nepřekvapilo, ale i tak jsem čekal, že to bude podobné jak jednička, že to bude navazovat v tom humoru, který mě u jedničky moc bavil a působil na mě příjemně, ale tohle pro mě byl absolutně zbytečný díl a ten humor byl pro mě nudný.. Jak se tam začali přít faraon a "jeho ochranka" proti Lerrymu a zbytku, tak mi to přišlo spíš jako parodie, takže celkově spíš zklamání... 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Teda, jsem překvapen a to ne nějak mile. První díl byl naprosto skvělej, když beru na vědomí i to, že Bena Stillera moc nemusím. Dvojka se marně snažila navázat na úspěch jedničky a nedopadlo to moc dobře. Celkově film není špatnej, člověk se zasměje, ale ne tak až tolik jak by očekával. Nápady už došly, atmosféra tu moc není a film už je přehnaně dětsky fantastickej, což nemusim. Spracování je velmi slušné, to jo, i hudba od Silvestriho, ale nějak mě ve filmu nic extra nepřekvapí a nezaujme. Jedničku jsem viděl několikrát a furt se na ní dá koukat. Ale dvojka stačila jen jednou. Takže hodnotím jen na 53% = *** ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • První film, který se natáčel v muzeu Smithsonian Institution. Štáb zde mohl natáčet pouze týden. (willy1)
  • Ricky Gervais (Dr. McPhee) měl mít ve filmu větší roli, ale natáčení kolidovalo s natáčením jeho vlastního filmu Umění lhát (2009), proto se ve filmu objeví jen na pár minut. (don corleone)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama