Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

jh666 

všechny recenze uživatele

Pokračování Noci v muzeu bohužel nedopadlo tak dobře jako první. Razantně ubylo na vtipech (pár se jich najde, ale kromě scény šaty/tunika to není nic tak dobrého jako v prvním díle). Naopak přibylo na romantické lince, což filmu spíše ublížilo, a to i když Amelia je zábavná postava. Na druhou stranu se tu najde pár dobrých nápadů (obrazy). 65 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Noc v museu" byl film, který dokázal nadchnout jedním jednoduchým nápadem. Všechny exponáty v muzeu po půlnoci ožívají. Proč se tak děje? Tak samozřejmě, že se všechno pěkně vysvětlilo. O to ale zas tak nejde. Skutečnost, že exponáty ožijí, to je samo o sobě dost zajímavá skutečnost na to, aby se z toho dal vykřesat snímek, který bude alespoň trochu zajímavý, a když už nic jiného, nabídne pěknou vizuální podívanou. K tomu vlastně došlo. Navíc k tomu Ben Stiller a další herci přispěli svým smyslem pro humor. Nebylo to žádné veledílo, ale rozhodně film, za který se nikdo z tvůrců nemusel moc stydět. Když je něco úspěšné - první film přivedl do kin dost diváků, nápad zaujal -, tak by přece byla hloupost, kdyby se nenatočilo pokračování. Příběh se může dál krásně vyvíjet, ještě je tolik směrů, kterými se může vydat. No, jak se ukázalo, zas tak moc jich není. "Noc v muzeu 2" nedělá nic jiného, než že těží z prvního filmu, opakuje zajímavé momenty a jediné, co přinese nového, jsou oživlé obrazy a jedna velká chobotnice, která není nic jiného než kostra Tyranosaura Rexe z prvního filmu, ale i kostra se tu objeví. Stejně tak prezident "Teddy" Roosevelt v podání Robina Williamse nebo malý kovboj Jedediah v podání Owena Wilsona. Hraje se zde opět na moralitky, na to, že bychom měli zachovávat staré věci, protože jsou krásné, ale stejně tak bychom neměli odmítat nové věci. Nakonec je možné vytvořit určitý kompromis, aby byly spokojeny všechny strany. Je smutné, že se musí některé scény přímo kopírovat, aby bylo možné film rozzářit vtipem. Je neskutečné vidět, jak málo inovativnosti v amerických filmech někdy je. Hlavně v komediích. Copak se neříká, že opakovaný vtip není vtipem? Tak jednoduché pravidlo, které komedie a jejich pokračování odmítají přijmout. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/milk-az-vyjde-mesic-trhak-noc-v-muzeu-2.html ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Podruhé to samé, přeci jiné. Noc v muzeu podruhé je dle mého názoru mnohem zábavnější, pestřejší a hlavně namakanější, než-li první díl. Samozřejmě se opět jedná o filmíček pro dětské publikum, ale své si najdou i starší. Noc v muzeu 2 nepřináší něco, co by mělo někoho nějak zaujmout a přinést mu zážitky na měsíce dopředu, ale shlédnutí za to stojí, už jen díky opravdu velmi rozšířené škále nových postav, postaviček a vůbec všeho, co se ve filmu hýbe. Sice scénář je opravdu mizerný, ale to mi ani na chvilku nevadilo, jelikož u některých scén jsem se docela lámal smíchy, podobně jako prckové všude kolem ;-) Pestrá, zajímavá a především zábavná noc v muzeu podruhé. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad s dějovou záplekou, akčněji pojaté a velice dobře paroduje některé filmy. Např. 300: Bitva u Thermopyl. Další plus za Vadera, bylo to milé překvapení. Nicméně autoři se pak jakoby rozjedou a do filmu naplácají tolik nelogických věcí, asi doufají že divák si toho nevšimne když bude unášen akční jízdou. Jednička byla propracovaná, vše do sebe zapadalo, ale tady ne...jasně vidíme že je muzeum plné kamer a hlídačů, nicméně když se to večer rozjede, ani jeden z nočních hlídačů se neobjeví. Divné že? Když letadlo proletí obrovským proskleným oknem je divné že se nerozezní alarm, v takovéhle době je všechno pod poplašňákem a divím se že by se nezpustil když se v muzeu děje takovíhle brajgl. Není vám divné že v prvním díle Stillera zaučovali do poviností hlídačě (dát dinosaurovi kost atd) aby byl v muzeu pořádek a oživlé figuríny nedělali bordel a on si pak odejde a na noc je tam kdo? Přeci než odešel si musel za sebe zaškolit náhradu, ale o jeho náhradníkovi tam není ani slovo, dokonce to ani nevypadá že by se jeho náhradník snažil něco dělat se stěhováním a bez nočního hlídače by to muzeum dlouho nevydrželo. Dále je tady otázka jak celé oživování funguje, pokdu ožijí i obrazy a prapodívné sochy, neměla by ožít i samotná Stillerova baterka :)? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chybou dvojky je že už to nie je hravé, že už to nie je zábavné a že je to robené na silu, bez nejakej ujasnenej predstavy o čom by to malo presne byť a čo tým vlastne chceli tvorcovia povedať. Zápletka ktorá je na svoju jednoduchosť neskutočne naťahovaná, je kameňom úrazu celého filmu. Vďaka nej sa vytráca magickosť a zostáva akýsi konštrukt situácií, v ktorých postavy utekajú z miesta na miesto, kecajú a snažia sa byť vtipný a pri tom neponúkajú nič čo by sme už pred tým nevideli. Po všetkých stránkach zbytočný film, ktorý nezachraňujú ani šteky slávnych hercov a herečiek a už vôbec nie odkazy na hviezdne vojny. Ben Stiller sa celý čas tvári ako keby hlúposť toho filmu pociťoval. A Silvestri sa bohužiaľ len opakuje. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • První film, který se natáčel v muzeu Smithsonian Institution. Štáb zde mohl natáčet pouze týden. (willy1)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno