Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (711)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Šok a příjemné překvapení. Přestože to v podstatě o ničem není, spousta děje tam navíc jako by chybí a z historického hlediska se tomu bude vyčítat i absence pointy (i povídky mají vyvrcholení, ne?), kouká se na Nestydu příjemně (=neměl jsem tendence sledovat časomíru). Přes všechny zveřejněné fotografie s falickými rohlíky, přehrávané excesy z trailerů a růžové plakáty se Macháčkovi s Hřebejkem omlouvám. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja asi nie som fanúšikom Jana Hřebejka. Myslím si, že jeho najlepším filmom bolo "Musíme Si Pomáhat" a zvyšok kamsi potom padal. V Pelíškoch mám rád humor, ale nie celkový príbeh, Pupendo ma tiež až na pár scénok moc nebralo a keď prišlo Horem Pádem, to bol jeden z najhorších filmov, čo som kedy videl. Nestyda padá do kategórie asi ako bolo Pupendo. Párkrát som sa zasmial a film mal dva tri momenty, kde som sa pousmial, no vždy mám z týchto filmov pocit, že hoci chcú hovoriť o živote, tak je jeho ponímanie tak negatívne a nepríjemné, že niektoré scénky (ako divadlo, smrť korytnačky alebo večera s milenkou) ma skôr štvú, než fascinujú. A to je Hřebejkov najväčší problem. Aspoň v mojich očiach. Keby to radšej poňal štýlom ako Sláma alebo Vejdělek, myslím, že by jeho filmy pozerateľnejšie. Takto sú pre moje oči maximálne nepríjemné a ja sa pri sledovaní filmu nechcem nudiť alebo cítiť zle. A plus ešte musím pridať Cameo Karla Gotta? VÁŽNE??? Načo? Čomu to pomohlo? Plus je to asi to najzbytočnejšie cameo aké som kedy videl. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Poslední Hřebejkovy filmy mi přišly mimořádně blbé, takže na tenhle jsem šel s očekáváním slepence scének plných nudy, trapnosti a toporných hereckých výkonů. O to milejší bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že je to sice pořád slepenec scének, ale z dobré poloviny docela vtipných. Macháček je tady asi nejlepší z filmů, kde jsem ho zatím viděl, Liška snesitelný a Landovský super. . Navíc, ještě než to stihne začít nudit, tak to skončí. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: písně různých autorů; Jak uz tady bylo nekolikrat napsano- je to takove plkání, slet nikterak zajímavých situací, které jedna druhou jen minimálně rozvíjí a k ničemu to nevede. Jiří Macháček nepřekvapí, nicméně neurazí, Emílii Vašáriové to sluší, Éva Kerekes se zbytečně obnažuje a Pavel Liška, který kopíruje stále stejnou postavu (tedy snad jen kromě Venkovského učitele). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já nejsem žádnej řidič. Jsem boyfriend." Krize středního věku mi něco říká, takže bych asi mohl napsat, že jsem viděl poměrně hravej film o jednom Oskarovi, kterej se stal nadšeným majitelem krize středního věku, následkem čehož opustil rodinu a začal si užívat svobodnýho života. O tom ten snímek skutečně je a já mu rozumím a fandím. Ovšem Nestyda je taky neskrývaným produktem svý doby. Tváří se, že chce něco sdělit a přitom často jde jen o vizuální spojení neustále vyzdvihovanejch sponzorů s tvářemi hvězd, celebrit a jinejch důležitejch kuřbuřtů. Naštěstí jsem se celkem bavil a inspirován Matějem zahajuju půlroční sexuálním půst, po kterým se pokusím ejakulovat v pavilónu klokanů. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (22)

  • Hřebejk uvažoval při obsazení hlavní ženské role i o Tatianě Pauhofové. Při konkurzu na roli slovenské Kočičky byly v Bratislavě ve finále obě zrzky. Nakonec ale vybral Evu. (hippyman)
  • Jedna z dívek (ta uprostřed), kterých se Oskar (Jiří Macháček) ptá, zda je neučil, je česká Playmate Veronika Fasterová. (pavelvojta)
  • Michal Viewegh patří v současné době (2008) nejen k nejčtenějším domácím autorům, podle jeho předloh a scénářů vzniklo zatím do té doby pět filmů, šestý se natáčí a sedmý by se měl začít připravovat. O jeho filmové adaptace se podělilo doposud šest režisérů. (hippyman)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama