Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Že bude dvojka? Prosím, prosím, prosím, prosím. Ohromne sa mi to páčilo. Konečne niečo, čo naplnilo moje jednoročné čakanie dokonale. Nenudila som sa ani sekundičku. Knihu som nečítala ale veľmi rada by som tak v najbližšej dobe spravila, lebo ma to ohromne ťahá. Nevadilo mi vôbec nič. Herci boli v poriadku, scenár bol skvelý, triky tiež veľmi dobré(aj ja chcem Flipovať). Hudba bola veľmi pekná nuž inak ako 100% nedávam.Chcem aj dvoječku! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, potenciálne sľubné, ale v danom prevedení len priemerné... vadil mi adolescentný štýl, povrchnosť, jednotvárnosť, herecké obsadenie mladšieho osadenstva... vôbec ma to nenadchlo, síce som sa nenudil a film ubehol pomerne svižne, avšak okaté rozdelenie dobra a zla a v tom vyšší záujem, ktorý zostal "utajený"... uúu jsem z toho cely vedle... 5/10 strašne nesympatický Josh Hutcherson a nevýrazný Chris Massoglia. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dnešní tínedžeri to majú ťažké (aj o tom je tento film). Musia sledovať všetky pre nich stvorené fantasy svety, ktoré im chrlí Hollywood na bežiacom páse, čítať k nim knihy a hrať počítačové hry. A ešte v tom musia mať prehľad. Verím, že to zvládajú, ale predsa len si niečo musia aj odpustiť. Myslím, že svet Upírovho učňa je jdným z tých menej blbých a celkom im ho doporučujem. Lenže mňa to už samozrejme dávno nebaví a film bol pre mňa iba výpľnou voľného času v robote. Niektoré momenty sú vtipné, tých dospelých, ktorí sa k tomuto filmíku dostali potešia John a Willem, lenže je tu stále ten neskutočne otravný a nesympatický (ešte necharizmatický atď) Josh Hutcherson, ktorý mi nedovolí ísť cez dve hviezdy. Záverečná konfrontácia bola vzhľadom na predchádzajúci priebeh tuctová súbojová nuda. Je ale fajn, že to nie je zase nejaký veľkorozpočtový CGI upírsky film, otravujúci svojou propagáciou na každom kroku. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Upírova pomocníka můžete nesnášet. Aby vás na diskuzních fórech internetu brali vážně, možná ho dokonce musíte nesnášet. Je to jednoduché, je to snadné a je to pochopitelné, protože na tomhle filmu se chyby hledat nemusí - jsou vám naservírovány na stříbrném podnosu. To ale nic nemění na tom, že v něm něco je. Něco, za co ho v koutku duše můžete mít docela rádi, i když o tom zřejmě nikomu neřeknete. PS: Už jen to, že John C. Reilly hraje uvěřitelně roli upírského mastera je chválihodné. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Knižní sága Darrena Shana není žádné literární veledílo. Je z ní ale silně cítit opravdová láska k žánru i k postavám a je plná emocí, takže umí pohltit, díky čemuž je hodně zábavná. Vampire's Assistant je přesný opak. Je to mizerné zpracování, skládající se z několika výjevů z knih/y, které dohromady působí hrozně zmateně. Samotný Darren a jeho nemesis jsou dva nesympatičtí volové bez charisma, jejichž osud bude každému totálně u prdele a ani Hayek, ani Reilly to už nezachrání. Pár dobrých nápadů (a pěkná Okta a Harkat:) proti nulové chemii těžko uvěřitelných postav, téměř žádným emocím, slabé atmosféře a něčemu jen vzdáleně připomínající fungující scénář. Takhle ne. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel od 19. února 2008 až do 1. června 2008. (Chatterer)
  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno