Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (898)

Fr 

všechny recenze uživatele

...VE VZDUCHU JE KREV. A SMRT..... /// Příběh několika (prej sedmi) týpků, kteří se stanou součástí bestselleru ,,Jsme v prdeli“ uchvátí (filmovou) krásou letecký katastrofy, již jistě ocení i Alexandr Borisovič Sizov (tak schválně....), dokonalým zvukem (vyju tady – teď tady a teď....je hele pejsek....), frajerským L. Neesonem (jenž předvádí, že je jedno, jestli má sráč dvě nebo čtyři nohy), chlupatejma zmrdama a očekáváním, kdo s kým dřív vyjebe. Dobrodružnej thrillerovej horor (rozhodně ne rodinnej film, jak mi s tyčí v ruce po 20ti minutách vysvětlila manželka) se spoustou zajímavejch okamžiků. Vono je ve finále jedno, jestli zdrháte ze Sibiře nebo z Aljašky. Důležitý je mít sebou dobrýho zálesáka, nemít něco s hnátou a tak nějak nenasrat ,,toho nahoře“. To jsou věci, který jsou fajn. To horší je, že prostě nečekám ,,intimní hloubavou ukecanou citovku“. Nějak mi to k tomuhle přírodnímu dobrodružství neštymuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,Ghost Walker“ od Ian MacKenzie Jefferse číst nebudu. 2.) Zrovna nelyžuju, a tak se chcu něco dozvědět (o vlkovi) do příroďáku. 3.) Film, kde se berou peněženky nemůže bejt špatnej! 4.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Čekal se drsný boj o přežití, ve kterém si postavy šáhnou až na dno. Ve skutečnosti je ale stejně důležitý příběh zlomeného muže, který se musí vyrovnat se svou minulostí. Neeson film neskutečným způsobem táhne a nebýt laciného využívání vlků (je tu podobný princip, jako v jednodušších zombie hororech – máme skupinku postav, které se musí dostat z bodu A do bodu B a vždy, když se zastaví a odpočívají, se objeví nepřítel a jednoho z nich sežere), nebál bych se nejvyššího hodnocení. V rámci survival filmů nevyhnutelné zklamání.. Ten intimní a velmi citlivý přesah v podobě ztráty a znovunalezené chuti k životu si mě ale získal. Ukázka toho, že i z kalkulu může vzejít cosi silného a osobního. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson si na stará kolena vysloužil post uznávaného hollywoodského herce a nutno říci, že právem. Umí se ohánět zbraní, ale umí zahrát i vážné role. Mezi Vlky (v originále The Grey) je nová verze simulace o přežití. Spadne letadlo, pár členů přežije, ovšem hlad není to jediné, co je trápí. Kromě toho je to samozřejmě pěkná zima, protože spadli bůh ví kde někde na severu a druhá věc jsou, jak z českého názvu vyplývá, vlci. Kromě lehce otevřeného konce je to příjemná podívaná a stojí za to u toho ty dvě hodiny strábit...60% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je nabitá atmosférou, plná drsného a nekompromisního trosečnického dobrodružství, strachu z klimatických podmínek, hladu a především vlčí smečky. Druhá polovina je už čisté sci-fi, ve kterém se objeví takové perly jako slaňování ze skály na protější stromy v téměř vodorovném úhlu, i když je les vzdálený půl kilometru a o půl kilometru menší než skála. Čím později jednotlivé postavy odpadávají, tím trapnější jsou jejich smrti. Pronásledující vlci jsou opět inteligentní zabijáci, kteří by mohli z fleku dělat parťáky Zodiacovi a Neeson se celou dobu snaží předvést co největší psychologickou rovinu své postavy = nudí jako prase. Konec jen podtrhuje naprostou zhovadilost druhé poloviny filmu a pochcává vlastní identitu, kdy se nám celou dobu snaží říct, že je akčním survival thrillerem a závěr chce podat tak, aby vyzněl co nejvíce umělecky. Tak brutální nuda, že jsem to i zapomněl ohodnotit a okomentovat a činím tak zpětně po čtyřech měsících. 57% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s filmovým rokem 2012 asi nemohlo být lepší. Překvapivě syrový survival z nehostinné Aljašské divočiny má nečekaně blíže spíše k dílům od Terrence Malicka nebo Wernera Herzoga, než k jiným subžánrově blízkým kouskům jako Přežít či Na ostří nože. Liam Neeson jako alfa samec smečky přeživších působí díky svému charisma i jako alfa samec celého hereckého ansámblu a The Grey potom působí, jako by mu byla role Johna Ottwaye napsána přímo na tělo (SPOILER: navíc, když si připomenu vzpomínkové sekvence s manželkou, tak jsem si tím skoro jist). Marc Streitenfeld mě pak ke konci svým melancholickým, poklidným, nepřítomným a emocemi nabitým hudebním podkresem donutil tu slzu ukápnout. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení začínalo obvykle vždy v 7:30 ve velkých mrazech. Malá kabinka traktoru tak byla jediným místem, kde se mohli herci a štáb alespoň trochu zahřát. (jenik71)
  • V závěrečné scéně se zranění hlavní postavy na jeden záběr přesune z levé tváře na pravou. (Petroff)
  • V první noční scéně se skupina přeživších baví o filmu, ve kterém jiná skupina přeživších snědla své mrtvé přátele a ve kterém hrál ten "týpek z Training Day". Jedná se o snímek Přežít (1993) a herce Ethana Hawka. (Jolinar)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama