Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Terva 

všechny recenze uživatele

"Chci rychle vyrůst, abych mohl být hvězdou popmusic" Hansi Hölzel. Víš co je docela komický? Celý den mluvíme německy, ale jak vezmeme do ruky kytaru, začneme zpívat anglicky.. Ve Vídni musíš nejdřív zemřít, aby ti provolávali slávu. Ale pak to vydří dlouho. Falco - letec - velký letec Falco. Falco Weisspflog byl letec. FALCO = ELVIS. Jeanny, přestaň žít v snách, Jeanny, život není jaký se zdá. Opuštěná dívenka v chladném světě, je tu někdo, kdo miluje tě!!. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Zpěvák s jedním z nejúžasnějších hlasů, který jsem kdy slyšela a o němž jsem si myslela, že je nenapodobitelný. Až do okamžiku, než přišel Manuel Rubey, přezpíval Falcovy songy po svém a mně spadla brada. Film není nějaké převratné veledílo, nedokázal zachytit složitost Falcovy osobnosti přesně tak, jak bych si představovala. Přesto jde o velmi sympatický počin, který dostal tohoto skvělého zpěváka znovu do popředí zájmu a (minimálně) fanouškům (k nimž se skromně řadím) musel udělat radost. A poznámka k zde již několikrát zmíněnému dabingu - je opravdu příšerný. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Falco bol a vždy bude veľkou láskou môjho života.Ako dieťa som o ňom nevedela zhola nič,zaujímali ma len jeho najväčšie hity a bravopostery s jeho podobizňou,no ako sa postupne stával legendou a ja pomaly dospievala,moje srdiečko zahorelo po bližšom poznaní tohto výnimočného a nádherného muža,ktorý svojou tvorbou výrazne ovplyvnil moju generáciu.Jeho smrť ma zasiahla na tom najcitlivejšom mieste a spolu s ním odišla na večnosť aj veľká časť mojej detskej duše.Dlhých desať rokov som čakala,kým sa nájde niekto,kto podrobne zmapuje jeho život a kariéru a podá o tom svedectvo prostredníctvom filmu.Falco nie je žiaden prevratný životopisný epos a nebyť mojej neskonalej vdaky za to,že vôbec vznikol,zrejme by som bola vo svojom hodnotení oveľa kritickejšia.Herecký výkon Manuela Rubeyho považujem za veľmi dôstojný,je vidieť,že Falca poctivo študoval a dokonca sa mu podarilo naňho podobať aj fyzicky.Oveľa horšie mu to ide s napodobovaním Falcovho nezameniteľného hlasu,ale nechajme to tak...Som vdačná za tento film a viem,že si ho pozriem ešte veľa,veľa krát. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Er war Superstar, er war populär, er war so exaltiert, because er hatte Flair." Tak to je přesné. Proslulý rakouský hudební recitátor Falco byl zkrátka svůj a o jeho namyšleném egu a drogových experimentech se snad ani není třeba zmiňovat. Tento snímek však ukázal i Falcovu největší slabinu - STRACH. Falco měl strach z toho, že zklame, že příští deska nebo písnička bude horší než současná a proto si nedokázal vychutnat ani prvenství v americké nebo anglické hitparádě. Chce se mi ho trošku litovat, ale vím, že i když to tento snímek úplně neukázal, tak tenhle týpek prožil čtyři desítky let svého života naplno a nyní si v kotli užívá pekelné orgie s největšími padlými děvkami tohoto světa. Já mu to přeju. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V jednom záběru nafoukaná arogantní hvězda, v druhém sjetá a opilá troska. A takhle se to střídá a opakuje až do konce. Destilovaná nuda, která mě semtam probudila stylizovanými videoklipy. Bohužel, Falco zpíval německy a evidentně to nebylo nic, co by stálo za to přeložit a otitulkovat (kupodivu s výjikou Jeanny). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Len dve mená nemajú vo filme skutočnú podobu. Falcova manželka je vo filme Jacky, ale v skutočnosti bola Isabella a meno dcéry Carolina Tanja je v skutočnosti Katharina Bianca. (smeke)
  • Všechny písně co byly ve filmu použity, nazpíval představitel Falca, Manuel Rubey. (Vojtino)
  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)

Reklama

Reklama