Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangster Doc McCoy doplatil na špatného kamaráda a skončil ve vězení. Je mu jasné, že se ven jen tak nedostane a pošle svou ženu Carol za vlivným obchodníkem Jackem Benyonem, který shání spolehlivého člověka. Benyon pomůže Docovi na svobodu, ale žádá protislužbu. Doc má spolu s dvěma jeho lidmi - Frankem a Rudym - vyloupit trezor na závodišti. Loupež, na níž se podílí i Carol, se podaří, ale v jejím průběhu ztratí Frank nervy a zastřelí policistu. Na útěku pak Rudy Franka zlikviduje a vzápětí se pokusí zabít i Doca. Ten je ale rychlejší. Doc přiváží Benyonovi peníze, ale předání kořisti končí neočekávanou tragédií. Benyon mu prozradí, že se vyspal s jeho ženou, která mu dala přednost před uvězněným manželem a chce jak peníze, tak Carol. Ta se ale postaví na Docovu stranu a Benyona zastřelí. Dvojice se dává na útěk a s uloupenými penězi míří do El Pasa, odkud se chce dostat do Mexika. po jejich stopách se ale vydává Rudy, který si poprvé v životě oblékl neprůstřelnou vestu a proto střetnutí s Docem přežil. Mimo něj míří do El Pasa i zbytek Benyonovy bandy a nakonec i policie. V malém hotelu v El Pasu dojde ke konečnému střetnutí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když tímhle trefíte kachnu, tak Vám toho k jídlu moc nezbyde." Originální Útěk mám rád a jeho remake mi nevadí. Docovi ten chlapák celkem jde a Carol je přesně taková, jakou má správnej chlapák mít - na životních křižovatkách rozhodná, v posteli atraktivní a při střelbě trefující. Mě jejich útěk docela bavil i s tím jánošíkovským koncem. Padouchů na odstřel byl dostatek, což akci pomůže a neprůstřelnej Rudy pobaví. Taky jsem měl chuť třikrát ho zastřelit, pak ho přejet vlakem a na závěr z něj udělat základ pro kachnu po sečuánsku v mým oblíbeným asijským bistru. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem originál se Steve McQueenem, tak nemohu srovnávat, nicméně se jedná o slušné akční krimi s dobrý obsazením (Alec Baldwin, Kim Basinger a Michael Madsen v jedné ze svých lepších rolí), standartní režií, zajímavým scénářem, kvalitní kamerou, velmi dobrým závěrem, ale film je místy trochu nudný. Za 3,5*. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Klasika mojej mladosti. A archetyp standardneho akcneho trilleru tej doby. Kim uz v tej dobe mal 40 rokov, ale stale bola super hot. Alec bol v tej dobe este chudy a strielal viac po filmovych gauneroch, ako po komparzistoch. Existovali filmy s lepsim hereckym obsadenim, lepsou akciou, lepsim pribehom, originaljnejsim pojatim. Ale the Getaway dokopy proste funguje. Respektive v tej dobe perfektne fungoval. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Dáš si Útek do Mexika s nehercom Baldwinom a nie príliš peknou Basingerovou v typicky zaprášenom filme s vopred danou štruktúrou ? Ak nie, ostaneš sklamaný. Pretože Roger Donaldson dokázal nedokázateľné a Walter Hill mu pripravil bezprecedentný príbeh, ktorý pokojne mohol okoreniť samotný život. Donaldson mal pri sebe v štábe dobré mená a pojmy a jeho réžia je brutálne sebaistá. Film nemá scénu, ktorá by nedávala zmysel, všetko ide v rovine tak skvelej civilnosti, že aj tá náhoda (smetiarske auto) je snáď Boží zásah. Film má jednu základnú premisu, aby sa všetci stretli v El Paso. Lenže tie vrstvy, ktoré následne vzniknú, manželské hádky, streľba, zrada, náhoda, podvod, šukačka, to všetko sa deje takým príjemným „lifetimemom“. Roger na seba zobral námet, ktorý by sa hodil aj Tonymu Scottovi, Tarantinovi, či iným velikánom pomsty a lúpeží. Lenže on to zvládol na výbornú, ctí si diváka, podáva mu vyváženú porciu napätia, oddychu, zbesilej jazdy, streľby, hriešnych dobrých, zásadových a tvrdých zlých. Útek do Mexika je najpríjemnejším prekvapením posledných mesiacov a ukážkou ako sa dá, ak sa chce. (videné 01.02.2020, Filmplus archív) ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Áno, tomu sa hovorí starý dobrý film. Zase James Woods, zase záporák :) No proste to mu pristane, inak to nejde. V obsahu filmu je napísané, že „gangster McCoy“ – nemôžem si pomôcť, derú sa mi slzy do očí od smiechu - Alec mi isto odpustí, ale keď on je tak sladký chlap, jeho „face“ môže platiť jedine na ženy.. Na mafiánskych gangstrov ako je James Woods a jeho partia asi ťažko :) Ale netreba to brať ako kritiku, to rozhodne nie. Alec si svoju úlohu v tomto filme odohral ukážkovo, skvelo a mám pocit, že ozajstnejšie ani nehral a veľký podiel má na tom určite jeho Kim. Vášnivé milenecké, pardon – vlastne manželské hádky uprostred púšte Nového Mexika a potom milovanie v zaprášenom starom hoteli kdesi na konci sveta, pod posteľou pomaly armádny arzenál. Jednoducho skvelý film natočený pred 17 rokmi, o to je lepší, že ani po rokoch nestratil na šarme, typickom pre filmy 90 rokov minulého storočia :) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V plánu bylo pokračování filmu, ale nebylo zrealizováno. (Cheeker)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama