Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Helena Altmanová je sympatická profesorka francouzštiny a literatury na gymnáziu. Patří k oblíbeným pedagogům, díky zdravému nadhledu si rozumí se studenty i kolegy ve sborovně. Zato její soukromý život je plný překvapení. Soužití v jednom bytě s bývalým manželem, úspěšným spisovatelem Karlem, problémy ovdovělé sestry Kristýny, manželské karamboly syna Adama i pozdní lásky babičky Alžběty - to všechno Helenu zaměstnává natolik, že jí na vlastní život a vlastní city jaksi nezbývá čas. A přesto jednoho dne přijde to, co obvykle přichází, když už jsme na sny rezignovali. Helena se za pohnutých okolností seznámí s lékařem záchranné služby Františkem. A úplně normálně a naplno se zamiluje! Začíná bouřlivý příběh plný vášně, rozchodů a návratů, v němž vztah zamilované dvojice plánovitě či neplánovaně komplikují jak partneři, tak další členové rodiny. Na otázku, kde hledá náměty, scenáristka a režisérka Marie Poledňáková odpovídá: „Je to jednoduché, náměty leží na ulici, stačí se shýbnout,“ ale vzápětí dodává: „Já už jsem si plánovala jen bezstarostné užívání života, těšila se na cestování, na nové zážitky a objevy. Opravdu jsem neměla zájem chodit po ulici, natož se shýbat! Jenže pak tam leželo … NĚCO… čemu neodoláte, co musíte uchopit, musíte do toho jít, bezhlavě a naplno. A to byl začátek projektu Líbáš jako Bůh. Už léta jsem nepsala tak rychle a spontánně. Inspirací mi byly situace, které se odehrály dnes, včera nebo před třiceti lety a na které nikdy nezapomenu,“ přiznává se autorka této úspěšné české komedie. „Ve scénáři se otiskly moje zážitky, příběhy přátel, kamarádů i dětí a dokonce i situace, jejichž tvůrcem je můj vnouček.“ V hlavních rolích Kamila Magálová, Oldřich Kaiser, Jiří Bartoška a Eva Holubová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (870)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nebyla to nějak zvlášť nuda, stejně tak ani zábava, film mnou provanul, nic nezanechal a vícekrát se, předpokládám, už nesetkáme. Nešlo o takovou katastrofu, jak zde líčí některé hysterické "odpadové" komentáře, zkrátka humor takřka nefungoval, trapnějších či hlušších míst zde bylo po vícero, ale nic, z čeho bych byl nějak brutálně nasrán či pobouřen, jsem zde nenašel. Zkrátka jsem nebyl cílová skupina, to je záhodno si uvědomit. 2* mi příjdou tak akorát, pokračování si už asi nedám. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Není to takový průšvih jako předchozí Krokodýli, které jsem označil za malé filmové týrání a to jsem se vážně snažil. Přesto má Líbáš jako Bůh do zábavnosti (komediálnost je ve většině případů totálně nefunkční), jakési zajímavosti a hlavně uvěřitelnosti hodně daleko. Kdysi zbožňovaná Poledňáková se představuje bez glancu, ale ještě ne tak úplně na zabití.. děkovat může hlavně několika velmi slušným hercům!! Ti ji podrželi.. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

I na docela - myslel jsem si - rozumných lidech jsem viděl, při zmínce o tomhle filmu dojetí, radost, jakou jim film udělal, ale bohužel pro mě to bylo opět zklamání. Domníval jsem se, že když v něm hraje O.Kaiser, tak nepůjde pod svoji laťku. Ale už si ji dal - po vzoru jiných - níže. Aby ne, vždyť jeho kousky, kterými baví sám sebe, ale i pár jiných občanů jsou nákladné, podobně i jeho cestovatelská vášeň a jiné koníčky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Byl to nádherný večer. Ve snu by mě nenapadlo, že TOHLE se může stát i mě…. Film o nevěře a erotické fascinaci Oldou Kaiserem. K.Magálová je sympatická a Kaiser – doktor už směšnej není. Naštěstí ani k smíchu. M.Poledňáková vždy těžila z příběhů ze života. Libuje si, když je hodně lidí pohromadě. A tak jsou všichni spolu. A pobaví tak duševně chorého. Čas nezastavíš. Život starší generace už tolik vtipu nenabízí. Pro ně je humorné mít mobily a psát SMS. Dopřejme jim to. Alespoň můžeme oplatit babičce, že nás jako děti brávala do kina. A tak jedinej kdo může mít z filmu radost je mobilní operátor. Na to jim sere Bílej tesák! PŘÍBĚH **? HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Film, čo vám nič nedá, ale počas pozerania baví. Keďže ide o (sympatických) seniorov, je to trochu aj originálne. Trochu aj vtipné. Niečo podobne nezáväzné ako HEZKÉ CHVILKY BEZ ZÁRUKY, len tu je to všetko viac uhladené a menej (predovšetkým režisérsky) výrazné. Asi na úrovni ROMÁNU PRE ŽENY. Zaujímavá práca so sebazhadzovaním vlastného scenáru - potom človek ani nemôže nadávať na deravý príbeh... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (17)

  • Do jedné z dětských rolí byl obsazen čtyřletý Filípek i díky "znamení". Po konkurzu řešila režisérka své obsazovací dilema a Filpovi pomohlo, že měl u kamerových zkoušek číslo 23. Stejné měl kdysi Tomáš Holý. (hippyman)
  • V čase 40:47 filmu lze za Bohunkou (Eva Holubová) vidět korbu nákladního auta naloženou, nicméně v čase 41:05, poté, co řekne „na to ti sere bílej tesák,“ vidíme korbu poloprázdnou. (DJMaroko)
  • Vo filme vystupuje aj česká kapela Divokej Bill. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama