Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 3

Recenze (764)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, chvilkama docela hravý animák plný odkazů na klasická hororová monstra, který mě hlavně ke konci několikrát slušně pobavil a vůbec mě celou dobu bavil víc než takový Paranorman, nebo celovečerní Frankenweenie. 60% 3D: ***** u mě přesně splnilo ta očekávání, jaká u 3D animáků mám, pěkná práce, chvilkama jsem nevěděla, čím se kochat dřív. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nějak už mě tyhle animáky nebaví, ale zrovna Sandlerovskej Hotel Transylvánie mě dostal po všech směrech. Dokážu si sice představit líbivější animaci a originálnější příběh, ale co na tom, když vše šlape jak má, je to zábavné, až na výjimky nenudí a vtipy jsou podávány s citem a výjimečnou přesností...9/10 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hotel Transylvania bola pre mňa jednoduchá zábavka určená na jednej strane deckám, čo sa tešia sa na množstvo strašidiel a na druhej strane vás odzbrojí otočeným svetom, kde ľudia sú tí zlí a Jonathan, votrelec vo svete monštier, je možno šanca priviesť ich na iné myšlienky. No devíza príbehu je predsa len hlbšia. Sony Pictures Animation má za sebou množstvo úspešných rokov a solídne počiny. Od známej Loveckej sezóny cez originálne počiny ako Divoké vlny, Oblačno, miestami fašírky alebo výborné Arthurove Vianoce. Na toto štúdio sa možno spoľahnúť, už tvorí parádne variácie na známe témy, každá novinka má šmrnc a oplatí sa na ňu tešiť. A tak to bolo aj v mojom prípade. Hotel Transylvania má na pohľad jednoduchú zápletku a deti si ho obľúbia už len kvôli pestrým monštrám. Starších ale nezaujmú. Hotel Transylvania proste neprináša nič nové. Ani zaujímavé postavy. Na ktoré som sa ja tešil najviac. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná ptákovina s alegorickým morálním ponaučením - především problematika rasismu. Líbily se mi rozličné vtípky a gagy (až na prvoplánové prdění a spol.) i nápady ohledně strašidel. Škoda, že film nebyl temnější (hm, to by ho musel točit nebo alespoň produkovat T.Burton), a tak pocta klasickému žánru se skrývala jen v úvodní scéně. Většina novějších animáků mě už dopředu děsí a nostalgicky vzpomínám na sílu klasických disneyovek. Žádná bomba, ale nenudil jsem se. Slušivá animace! Ovšem poslední song byl naprosto otřesný, já bych tam dal gothic rock nebo dark wave, dobře, alespoň pochmurné EBM. Já vím, je to pro děti, ale proto tam snad nemusí být podbízivé cukrkandlové rapování...3,5* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když mi tuhle přišla pozvánka na novinářskou projekci filmu Hotel Transylvánie 2, jen jsem ohrnul nos - animák, a ještě k tomu dvojka? To už jsou dva dobré důvody, proč takový film s ledovým klidem ignorovat. Nakonec mi to ale nedalo a podíval jsem se na trailer jedničky (o které jsem nikdy neslyšel) a už to bylo - trailer mě hned zaujal a pojal jsem chuť film vidět, protože jsem usoudil, že by to nemuselo být špatné. Samotný film následně předčil veškerá má očekávání - byl jsem z něj nadšený jak malý kluk a umíral jsem u něj smíchy. Bože, ten film je tak neuvěřitelně vtipný, že se směju ještě teď, když si na něj vzpomenu. Když si k tomu přičtu skvělé namluvení (film jsem viděl v původním znění s českými titulky - Selena Gomez je nečekaně výborná, totéž i zbytek herců) a skutečnost, že upírské filmy obecně jsou moje velké guilty pleasure, nemohu nedat plný počet. Sice je to skoro určitě nadsazené hodnocení - Hotel Transylvánie kupř. určitě nedosahuje kvalit Mrtvé nevěsty Tima Burtona, kterou mi mnohdy připomněl a které jsem dal 5 hvězd bez stínu pochybností - ale za sebe mám chuť být k tomuto filmu velkorysý, protože mi zvedl náladu v momentě, kdy jsem to vyloženě potřeboval. Díkybohu za takové filmy - toto mi mimořádně sedlo - za mě jen nekritické nadšení a slepota ke všem nedostatkům typu žánrová klišé apod. Na dvojku jsem teď strašně zvedavý - schválně jaká asi bude?! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Film vydělal za první víkend 43 milionů amerických dolarů, což z něj činilo do té doby nejúspěšnější start filmu z produkční dílny Sony Animation. (PSJR)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama