Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som nikdy prehnane nefičal na prvých troch filmoch, považoval a považujem ich za solídnu víkendovú zábavu a preto ma ani štvorka ničím nesklamala. Že je to už horšie a príliš komediálne? Nie je to jedno? Ako samostatný film je to stále zábavné a dôležité predsa je, že záporák je charizmatický. Asi jediný americký film, v ktorom má účasť Jeta Li nejaké opodstatnenie. Pre mňa je táto séria vzácne kvalitatívne vyrovnaná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máš právo mlčet, tak koukej zavřít hubu. Máš právo na advokáta a jestli na něj nemáš, tak ti opatříme toho nejblbějšího advokáta v zemi. Jestli máš na lepšího, tak tě sejmu." Kapitán otec Riggs a Kapitán děděček Murtaugh se odvážně pustili do souboje s Wah Sing Kuem. Je to sice týpek, který umí přeprat i vysokozdvižný vozík, ale stačí na dva veterány? Odpověď je snadná: Stačí. Ale je tu ještě scénárista, takže důchodci mají šanci a my ostatní se můžeme bavit. Jenže tentokrát na mě zaútočilo docela dost pokusů o zábavu, ale k nějakému zásadnějšímu hýkání smíchy nedošlo. A já hýkám rád. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Z úcty k celé sérii bych dal rád 4*, ale nejde to. Neodlišil bych tím mírný pokles kvality. Dvojice Gibson - Glover pod vedením Donnera opět září, o tom žádná, je tu jedna hláška za druhou, dost jsem se i zasmál, ale akce je tu už pro mě příliš ujetá a přehnaná, často spíše trapná. Potěší ale setkání všech starých dobrých postav včetně Riggsových psů či Jet Li v záporné roli. Jako zakončení série je Smrtonosná zbraň 4 rozhodně dobrá, ale už to prostě není jako trojice předchozích dílů. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní díl, který stále přešlapuje na tom samém místě a vzpomíná na staré dobré časy. Nebýt perfektního záporáka v Jet Liovi, asi by byl výsledný dojem o dost slabší. Sice jsou oba už "old for this shit", ale jako důstojné rozloučení se sérií čtyřka ještě v rámci nějakých mezí funguje. [Přesná stopáž: 122 min - Director's cut] ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl Smrtonostné zbraně považuju za vrchol celé série. Někomu možná vadí míchat dohromady humor a krimi, ale mě určitě ne. Zatímco jednička byla až moc tajemná (nic proti, dal sem jí taky *****), čtvrtý díl mě ze všech bavil nejvíce. Zběsilé honičky v autech, průjezd mrakodrapem a ta závěrečná bitva s Jet Lim v tom molu jsou prostě super. Perfektní zakončení nejúspěšnější policajtské dvojky Mela Gibsona a Dannyho Glovera. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Pôvodne bola v scenári prvej Smrtonosnej zbrane (1987) scéna, v ktorej je Roger Murtaugh (Danny Glover) "hore bez". Nakoniec sa nenatočila, pretože jeho hruď nevyzerala na päťdesiatnika, ktorého stvárňoval príliš dobre. V tejto časti série sa Glover predviedol "hore bez" dokonca dva krát. (m.a.t.o.)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama