Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Hodne kvalitni alternat. verze pocatku JLA s podle me odvaznou retro stylizaci, ktera muze pusobit trochu jalove (stylem kresby), ale mne se opravdu libi. Zasazeni do 50. let a ery maccarthismu je podle me povedene. Kdo tento termin nezna, asi velkou cast filmu nepochopi. Byl to zkratka podobny stihomam a demagogie jako propaganda proti imperialistum u nas. Akorat ze v US to bylo naopak a byl to hon na komunisty. A v tom duchu i na superhrdiny v tomto snimku, kteri zpocatku nejsou zrovna oblibeni, protoze jsou "jini" a to je podezrele. Kazdy si tedy vede svuj soukromy boj za spravedlnost tak trochu v ustrani nebo utajen, ale kdyz prijde uhlavni nepritel, je nutno se spojit a zapomenout na malicherne sarvatky. Je to myslenka vpravde americka a ja proti tomu nic nemam. Je to navic podano stejnym "budovatelskym" stylem jako teze socialismu kdysi u nas a v zemich vychodniho bloku (coz je docela usmevne a je na tom videt, jak ty ideje byly vlastne na Zapade i Vychode naoko stejne - jen ta realizace byla u Americanu svobodnejsi). Dycha z toho zkratka retro starych kreslenych casopisu (neco jako Rychle sipy), ale cilem tu je preziti lidstva a sjednoceny boj proti nepriteli. A tak to ma v hrdinskem komiksu byt. Zaporak je sice trochu abstraktni forma zivota - jakesi Centrum, ktere oplyva schopnosti rodit dinosaury - ale jinak je zbytek velmi povedeny a kazdy clen JLA tu ma rek bych srovnatelne prostoru. Kazdy prilozi ruku k dilu, protoze jen spojenymi silami lze dosahnout vitezstvi. Navic jsou i v dabingu zajimavi hoste, kteri jinak u DC toliko nedabuji: "Cooper" MacLachlan, "Xena" Lawlessova, "Sberatel kosti" Boreanaz, "Barney" Harris nebo Brooke Shieldsova. No a uplne nejlepsi je stejne ta zaverecna, jakoby "Keneddyho" rec. Tu proste bastim: "I'm asking each of you, to be pioneers towards that new frontier..." ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatím určitě nejslabší DCanimák=Ze začátku se to zasazení příběhu na cca přelom 50. a 60. let zdálo jako přínos(všudypřítomná antikomunistická propaganda atd...)ale nakonec to bylo jen stavění lešení pro propagandu plnou hlášek jako: ...a na těchhle demokratických hodnotách je vybudována naše země (americká vlajka třepetající se ve větru a na pozadí vlastenecká dechovka)blablabla..Patos jak prase=bohajeho, vždyť jestli se nepletu tak jim tam na konci předával medaile usměvavý JFK-uffff...........Navíc je to celé hrozně naivní, hloupoučké, bez hloubky a jakékoliv psychologie....Mythologie jednotlivých postav je jen tak narychlo nahozená a občas dost nelogicky spíchnutá(např. Green Lantern-absolutní znouzectnost!)....Záporák je blábol vycucaný z prstu a jeho zneškodnění je křečovitě poslepované tak aby každý ze supertýmu dostal svou roli a mohl využít zrovna tu svou přednost......Tohle je prostě krok vedle, který budu tak trochu ignorovat................Jistý druh stylizace(jak obrazové, tak myšlenkové)ke comicsu patří ale tohle né-tohle už jedost daleko za čárou. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Předchůdce vynikajícího počinu Justice League: Crisis on two Earths se ke mně paradoxně dostal až nyní. Nutno podotknout, že jde o diametrálně odlišný snímek a to jak svým pojetím samotné Justice League, tak animací, příběhem a vlastně i dobou v níž se odehrává. Nová hranice se totiž překvapivě oblékla do retro kabátu a to v mých očích značně slušivého. Atmosféra padesátých let na mne skutečně dýchla. Stejně tak mě potěšila zmínka a zároveň mírné využití McCarthismu. Film je vlivem velkého počtu hrdinů a jejich představování chvílemi roztříštěný, to mu však jsem ochoten odpustit, stejně jako lehce předimenzovaný závěr. Animace pak vzdává hold i původním komiksovým ztvárněním kostýmů jednotlivých superhrdinů. Sečteno a podtrženo - Nová hranice se povedla. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z animáků o Justice League. Nejenže mi neseděly 50. léta, ale také množství vedlejších postav a přerostlí pterodaktylové jakožto hlavní nepřítel lidu/Justice League. Navíc každá z hlavních postav má jen minimum prostoru a o mytologii se taky nijak výrazně nemluví. Po Krizi na dvou Zemích a Zániku tak přišlo s JL velké zklamání. 50% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hlásí se Lois Lane, válka skončila. Docela povedená scéna z leteckou přestřelkou a pak záběr na observatoř Gotham city. Batman je na útěku, Liga vyjímečných je rozpuštěna a Iron man je mrtvej!! Nezáleží kolik dobra vykonáme, lidé se nás hluboko v nitru budou stále bát, bylo řečeno hned na začátku. Projdi peklem a dostaneš se do nebe. Vždy mě překvapuje jak dokážou být všichni jednotní, když jde do tuhého, škoda že je to jen ve filmech a převážně v těch kreslených. A bude zde řečena i legendární Arnoldova věta: Já se vrátím!!! Dobrodružné, hezky kreslené , patriotské, hrdinné..... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)
  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)

Reklama

Reklama