Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 203)

Falko 

všechny recenze uživatele

Niet pochyb o tom, ze scena na mrakodrape v Dubaji je grandiozna a celkovo sa mi stvorka velmi pacila, ale stale mam v pamäti trojku, ako vobec najlepsiu cast a na zaporaka P. Seymoura Hoffmana som nezabudol dodnes. V tomto filme sa mi pacila uloha Simona Pegga, vdaka ktoremu to bolo o nieco viac humornejsie. Avsak po reprize Ghost Protocol musim uznat, ze aj tato cast ma u mna rovnake kvality, ako trojka, takze za mna obrovska spokojnost. _________ Tom Cruise - (Ethan Hunt) +++ Jeremy Renner - (Brandt) +++ Simon Pegg - (Benji) +++ Paula Patton - (Jane) +++ Michael Nyqvist - (Hendricks) +++ Vladimir Mashkov - (Sidorov) +++ Ving Rhames - (Luther Stickell) +++ Tom Wilkinson - (IMF Secretary) +++ Michelle Monaghan - (Julia) +++ Produkcia: J.J. Abrams, Tom Cruise +++ (Videl v kine 18.12.2011) +++ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Proti Bradu Birdovi nemám ani to nejmenší, Michael Giacchino se také snaží, ale co z toho, když lehkou nudu střídají scény, které nejsou ani poctou, ani citací, jen starým zbožím (až na výjímky, třeba telefonní budku). Ale ve kterém filmu máte zase možnost vidět, jak Josh Holloway zneškodní Pavla Kříže. 70%. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Poctivá práce s nevýrazným záporákem a matným finále, které naštěstí nedokáže zkazit dojem z dobře odvedené práce. A Hunt je pořád klíčová postava, i když Rennerovi nelze upřít snahu. Kdyby to v téhle týmové rovině mělo pokračovat dál, vůbec by mi nevadilo, kdyby se MI vrátilo do kin každé dva roky. Sympatická žánrovka. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová mňamka s hypermodernými gadžetmi. Napriek výhradám. Predovšetkým to nemá tempo a celkovú konzistentnosť výbornej trojky. Vlastne je to iba séria štyroch chabo pozliepaných misií. Lenže každá z nich je výborná (mne sa páčila aj tá finálna, hoci Dubaj samozrejme vládne). Akoby si Bird vymyslel zopár scénok a najatí písači mu ich už nejako pospájali. Lenže v tých konkrétnych scénach to šlape na jednotku, napätie pulzuje, teamová chémia perfektná, Cruise stále borec. A koniec ma dojal, čo dokazuje, že ten film vnútorne funguje. A nielen ako funkčné pokračovanie najlepšieho dielu série. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ghost Protocol mě velmi příjemně překvapil. Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem Mission: Impossible, ale tento díl byl na úplně jiné úrovni a je to můj nejoblíbenější film. Brad Bird odvedl skvělou práci a vůbec bych se nezlobil, kdyby se udělala výjimka a on mohl natočit i pátý díl. Film je perfektně natočen a sestříhán a to dokonce tím způsobem, že dokáže vyvolat spoustu napětí, které vás doslova uzemní. I když totiž víte, že se Ethanovi Huntovi nemůže nic stát, opravdu máte pocit, že by se mu něco stát mohlo. Což není úplně obvyklé, ve spoustě jiných filmů o své hrdiny prostě strach nemáte. Co se týče hlavních představitelů, tak spolupráce Toma Crusie a Jeremyho Rennera se ukázala jako skvělá volba a sekundující dvojice Paula Patton a Simon Pegg, taky není vůbec k zahození. Tom Cruise je zpět! Film mě naprosto dostal, dávám 100%...[27.12.2011_Cinema City_Plzeň] ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Scéna, ve které Ethan Hunt (Tom Cruise) sjíždí z okna na svém pásku, byla natočená v Praze v Pštrossově ulici. (Tom94)
  • Scéna, v níž si Etan Hunt (Tom Cruise) nechá na hlavu nasadit neprůhlednou kuklu od dlouhovlasého blonďáka, odkazuje na první Mission: Impossible (1996), v níž si od podobné postavy nechal nasadit podobnou kuklu ve scéně, kdy šel navštívit Max (Vanessa Redgrave). (Lorge)
  • Ačkoliv se závěrečná honička odehrává v Mumbaji, kde se mluví maráthštinou, psanou písmem dévanágarí s typickou linkou nahoře, na dveřích jsou vidět nápisy v kannadštině, což je dáno tím, že se film zčásti natáčel v Bangalore. (Mates2106)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama