Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (562)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně snesitelný rodinný film, který je rozhodně o třídu stravitelnější než uječení a dementní Chipmunkové a nevýrazný Méďa Béďa. Herci jsou sice nevýrazní a přehrávání Hanka Azarii docela bolí, ale animace je fajn a odlišné charaktery modrých pišišvorů se daří prodat celkem obstojně. Navíc to celé rychle uteče a pár humorných scén se zde taky najde. Prostě slušná rodinná zábava, která se hlavně v letošní slabé konkurenci musí ocenit. Obzvláště, když za kamerou seděl Raja Gosnell, u kterýho bych rozhodně snesitelný film nečekal. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pred 30-timi rokmi nakreslili Belgičania vtipný seriál zo šmolkovského sveta, kde čarodejník Gargamel neustále bojuje proti sympatickým modrým postavičkám. Američania tiež trochu zašmolkovali a pre zvýšenie atraktivity skombinovali šmolkovský svet s newyorskou realitou - vznikol tak animovano - hraný príbeh, ktorý sa bude deťom určite páčiť a dospelých neurazí. Vedel by som si predstaviť originálnejšiu zápletku, celkový dojem tak mohol byť lepší. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Převod Šmoulů do reálného světa se vcelku vyvedl. Samozřejmě, hlavní malé modré hrdiny bylo bohužel nutné poněkud amerikanizovat, takže tu a tam mluví "cool" a při jedné (dost možná nejhorší) scéně si dokonce zazpívají tak, až to skoro vypadá, že rapují, ale šmoulí duch filmu naštěstí zůstal. Vznikl neškodný mix zábavy pro děti i dospělé, který se může chlubit zejména skvělým Hankem Azariou v roli Gargamela (jeho vynořování z mlhy je k popukání vtipné, gandalfovský útěk z vězení rovněž), kocouřím parťákem Azraelem, u něhož takřka není poznat, kdy je skutečný a kdy animovaný, příjemnou pohádkově-komediální atmosférou, zručnou režií s citem pro vtipy, jejich timing i pro akční scény, a povedenou svěží hudbou pro mě neznámého Heitora Pereiry. Celý film je plný podařených scén a když v závěru dojde na listování "magickou šmoulí knihou", což je vázané vydání původních šmoulích stripů, zavane až nečekaně silný poryv nostalgie a člověk se zkrátka musí usmívat a být spokojený. Dávám tři a půl modré hvězdy. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal, že to bude animovaná vs. hraná blbůstka pro děti, opak je, ale pravdou. Je to příjemný, pohodový film pro celou rodinu. Film má nádherné barvy ( viděno na BD ), šmoulí vesnice je moc hezky provedená. Záporák Gargamel mě dobře bavil. Mimochodem herec H. Azaria byl na tuto roli velmi dobře vybrán. Jenom škoda dabingu N. P. Harrise, čekal jsem, že bude stejně dabován jako Barney v " Jak jsem poznal vaši matku ". Co mě ještě hodně potěšilo jsou šmoulí hry na BD, což je bonus, který určitě rád potěší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se na Šmouly nechce házet špína. Jako malej jsem je měl docela rád. Takže i z toho důvodu jsem na zfilmovanou podobu byl docela zvědavej. A musím říct, že mi nevadila. Dětem podle mě udělá velkou radost, dospělej si u ní alespoň odpočine. Co víc chtít? Mimochodem, taky jste přemýšleli nad tím, jak to Šmoulinka musí mít v tý partě sakra těžký? No co, hlavně když umí vařit makarony a ví, kdy má být řádně voda osolena.... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Na záverečných fotkách sú Šmolkovia odfotený ako stavajú mrakodrap. Je to odkaz na slávnu fotografiu Charlesa C. Ebbetsa, ktorý zachytil obed robotníkov na vrchole rozostavaného mrakodrapu RCA Building. Podľa niektorých zdrojov je na fotke aj Slovák Gusti Popovič. (SeanBean)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama