Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Len tu tak sedíme, jeme a rozprávame, no nič nehovoríme. Aj toutu frázou, vyslovenou vo filme Johnom by sa dal snímok charakterizovať. Nemám problém s Tatumom, nemám problém s Amandou, s Jenkinsom už vôbec a ani náhodou s vojnovou či romantickou tematikou. Celá dejová línia s otcom a mincami bola dokonca skvelá. Tak prečo len 3*? Lebo zbytočné preťahovanie, naťahovanie a rozťahovanie nezaujímavých či zbytočných scén. Lebo slabý a odťažitý citový základ pre romantickú líniu. A nakoniec aj tých momentov z vojny mohlo byť predsa len viac. Navyše je film aj scenár plný dobre viditeľných chýb a prehmatov, ale aj záplavy klišé a trpí neustálym omieľaním sto ráz použitého. Teraz sa vám zasa môže zdať moje hodnotenie prehnané. Ja však verím, že sa pod obalom mučiacim nudou skrýva aspoň trochu dobrý film. Len je ho treba odtiaľ vykopať. Preto aspoň motivačné 3*. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Technicky to tak špatné není, Hallstrom už je v žánru rutinér a vybrat herce a exteriér si prostě umí. Na druhé straně je to tak strašně špatný, že sem měl problém to dokoukat, protože po deseti minutách je jasný, jak to všechno dopadne. Příběh každý postavy je mi ukradený a jeslti někdo umře mi je taky jedno. Válečné scény působí tak rádoby epicky, až jsou trapné k zasmání. Hlavní herečka má postavu totální krávy a hlavní herec má postavu totálního vola, protože se na ní s prominutím nevysral po tom co mu napsala "milý johne..", takže Lasse bud udělej druhýho Hačika a nebo táhni do háje. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Channing Tatum a Amanda Seyfried hrají zamilovaný pár, který se spolu seznámí jednoho slunečného dne na pláži. John a Savannah. On byl kdysi problémový mladík, rád serfuje a nyní je příslušníkem jednotky Zelených baretů. Ona je slušná až ostýchavá dívka téměř bez chyb, ale i přesto, že jeden bez druhého nemohou být, tak jednoho dne se právě ona rozhodne ukončit jejich vztah a provdat se za jiného, protože odloučení je pro ni nesnesitelné. On býval často odvelen se svojí jednotkou po11. září daleko od ní a jim nezbývalo, než být spolu nadále v kontaktu jen prostřednictvím sáhodlouhých dopisů, a to jí pochopitelně nestačilo. Vůbec dopisy v tomto filmu hrají stěžejní roli, protože slouží jako jakýsi prostředník, kterým si hlavní postavy sdělují svoje pocity, vyznání a momentální rozpoložení, tedy zkrátka věci, kterých by v běžné komunikaci nebyly před dotyčným schopní. Film byl natočen podle literární předlohy a zkušený Lasse Hallström režíruje citlivě i kýčovitě a nejsilnější jsou pasáže vzájemného odloučení dvojice. Naopak při společných scénách Tatuma se Seyfriedovou jsem měl pocit, že by už zase byli nejradši od sebe. Od Hallströma se dalo čekat i víc, chvíli to dokonce vypadalo, že půjdu s hodnocením nahoru, ale konec nestál za nic. Film však měl své silné momenty a sliboval víc, než nakonec splnil. Tatum a Seyfried k sobě příliš neladili. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dear John je snesitelná romantika. A není vůbec tak hloupá, jak jsem čekal. Jistě, mohl bych tomuto filmu vyčítat spoustu věcí (téměř nic vás zde nepřekvapí, některé scény na vás působí, že jste je viděli už milionkrát) nicméně tohle stojí především na hercích a skvělé hudbě, ne na scénáři. Jak jsem si kdysi o Tatumovi myslel, že neumí hrát, tak musím připustit, že není zas takové dřevo… O Amandě už vím, že umí hrát, takže o ni jsem strach neměl. A příjemná hudba jen podtrhovala atmosféru. Dokonce jsem místy uvažoval i o čtyřech hvězdách, jenže tenhle film ve mně nic nezanechal. Opravdu, pět minut po jeho skončení a nemám pocit typu "to bylo fakt dobrý" nebo "to si musím pustit znovu!" A proto tomu musím dát "jen" tři hvězdy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Příznivci nádherné Amandy Seyfried a čerstvě zamilované páry, které spolu vyrazí do kina, si k hodnocení mohou s čistým svědomím přidat hvězdičku. Pro nás ostatní běžné smrtelníky není nový snímek výborného režiséra Hallströma ničím jiným, než přeslazeným bonbónkem, jehož pachuť doznívá na patře úst ještě několik dlouhých minut po konzumaci. Což o to, v kině mi půldruhá hodinka utekla mrknutím oka a tak hrozná nuda to nebyla - jenže co je to platné, když je snímek viditelně režírovaný pro určitou část publika, do níž já sám nepatřím. Pětiminutová "válečná" scéna to rozhodně nenapraví. Peněz za lístek rozhodně nelituji, ale Lassemu posílám mírný pohlavek. Dedicated to finx. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Počas otváracieho víkendu v Spojených štátoch sa film dostal na prvé miesto a stal sa filmom, ktorý definitívne ukončil vládu filmu Avatar (2009) Jamesa Camerona, ktorý bol na vrchole pokladníc sedem týždňov po sebe. (Arsenal83)
  • Hodinky, ktoré nosí John (Channing Tatum) typu Suunto X9i, sú prvýkrát viditeľné v scénach z roku 2001, no začali sa vyrábať až v roku 2006. (Arsenal83)

Reklama

Reklama