Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdní“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdní“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Muži v říji jsou nesmírně kultivovaně natočená nuda. Občas se sice poněkud zableskne, ale to se stane asi tak pětkrát, možná desetkrát za celý film. V tom zbytku člověk může maximálně obdivovat slušné herecké, režijní či kameramanské řemeslo, ale nic moc víc. Scénář se příliš nepovedl a humor je sice inteligentní, občas potěší, ale po většinu filmu je natolik plachý, že si jej divák vlastně ani nevšimne. Škoda... Celkový dojem: 65% ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

První polovina slabší, tenhle "buranský" (či jak to nazvat) humor mě moc nebere, druhá o poznání lepší- kéž by tak vypadal celý film. Každopádně jsem se přesvědčila o tom, že žít na venkově by mě asi nikdo nedonutil... a to přítel tvrdil, že je to ve skutečnosti ještě horší! :-)) P.S.: Mimochodem, zkazila jsem si iluze o Robertu Sedláčkovi, před i po projekci ve Varech se taky projevoval jako takovej buran... a navíc ještě rebel bez příčiny (většinou bych to brala jako lichotku, ale ne v tomhle případě), hrozná kombinace. Doufám, že jen neměl svůj den ;-) ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim jak to říct,ale jsem v rozpacích.Začátek mi trochu připomněl starý dobrý vesnický komedie,ale jak přijel premiér a začala ta soutěž,film ztratil glanc,a občas sklouznul až k nudě.Jinak je ale pravda že přesně vystihnul tu podstatu návštěv politickejch špiček na podobnejch akcích.Nažrat se ,nachlastat,naslibovat a pak s pohrdavym úšklebkem hodit do hajzlu/pole/.Hodnocení?Zatim 60%. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Jo tak proto jsme se nemohli dostat do Milotic na zamek... Nataceli tam toto! Film stojici na vedlejsich postavach plny absurdit a humoru, co misty neni k smichu - presne pro mne. Barese se pro "roli" premiera narodil a dovedl bych si ho tam bez problemu predstavit, stejne tak ostani az na Plesla. Zda se, ze "zlata sedesata" maji pokracovani - a vubec ne spatne... Sice bez kalkulu uspet v zahranici, ale o to je mi vic sympaticky ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tož kurva hoši (guten tag), to jsem teda nečekal. Snímek, který je ve svých kárajících připodobněních přímočarý a často též otřelý a povrchní, oplývá humorem založeným z velké části na trapnosti a bizarnosti postav (co s tím měl společného Troška?) a světe div se - ono to nějak funguje. Člověk se výborně baví i uznale kývá hlavou, když se Sedláček trefuje do černého (což se bohužel děje méně často, než by bylo záhodno). Všechna trapnost, upachtěnost a malost zůstává na plátně, kde je vystavena na výsměch, a nepřelévá se do obecenstva ani se nestává charakteristikou samotných tvůrců. O to víc mrzí značná neukotvenost (film se rozlévá v různých polohách a žánrech, ale ani jedné se nedrží) a několik těch stupidních scén, které opravdu zapadjící spíš do Kameňáku (Czáková). Přesto velmi příjemné překvapení...70% (LFŠ 2009) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se mimo jiné na nádvoří zámku Milotice. (X_mole)
  • V jedné scéně, kdy se auto zasekne na železničním přejezdu, je konstatováno, že tady jezdí i Pendolina. Jenže to jsou elektrické vlaky a trolejové vedení na této trati prokazatelně chybí. (Lkprak)
  • Filmový Mouřínov je skutečný (nedaleko Bučovic), doopravdy zde končí silnice. (M.B)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama