Reklama

Reklama

Přátelská rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti. Jonesesovi mají lepší vztahy a rodinné návyky, než kterákoli rodina ve městě. Jediný problém je, že oni vlastně nejsou rodina, ale zaměstnanci tajné marketingové organizace… Absolutně dokonalá rodina se přestěhuje do luxusní čtvrti na předměstí. Jejich noví sousedé jsou jimi nadšeni a Jonesesovi mezi ně hladce a přirozeně zapadnou. Tedy do té doby, než je potká náhlá tragédie a oni musejí přehodnotit své životní priority. Steve (David Duchovny) a Kate Jones (Demi Moore) mají vše, co by si manželský pár jen mohl přát: jejich děti, Jenn (Amber Heard) a Mick (Ben Hollingsworth), jsou inteligentní a zároveň atraktivní, žijí v bohaté čtvrti a jejich krásný velký dům je plný prvotřídních věcí. Nedávno se Jonesesovi spřátelili se svými sousedy, Larrym (Gary Cole) a Summer (Glenne Headly). Jenže nic není takové jaké se zdá. Když se na Jonesesovi podíváte blíže, začnete mít nepříjemný pocit, že něco zlověstného číhá hned pod povrchem. Až když musejí čelit nečekané katastrofě, ukáže se, kým ve skutečnosti jsou. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

paascha 

všechny recenze uživatele

"Biznis je biznis", jak píšou slováci, ale to je nakonec jejich věc. Já si říkám, že tohle je prostě část té kultury, která mě míjí. Jenže utéct ji nemůžu. Bydlím mezi těmi, kteří v tom jedou, pracuju s nimi, jezdím skrz jejich satelity, nakonec mě i živí, peklo na zemi! A že nedělám dluhy,abych měl lepší auto, než soused Ken? No a co? Koho to zajímá? Banku určitě ne:-)))) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

8.1.2011 ~ Já tak miluju případy, kdy nic nečekám, spíš nudu a hrůzu, a jsem mile překvapován. Takové chvíle bych vyvažoval zlatem a že jich vpravdě mnoho není. A rodinka Jonesových je vážně zlatá, od papínka po dcerušku. Fakt. ~ Do takového snobštějšího městečka přijíždí noví obyvatelé. Mají velký dům, perfektní auta, přepychové vybavení, jsou krásní, mladí, charismatičtí, okouzlující. Všechno jim jde, milují se, nejsou problematičtí, prostě všechno je tak dokonalé. A nad svými sousedy doslova vyčnívají. A vyčnívají mnohem výš. Prostě TEN americký sen. ~ Jenže rodinka Jonesových nemusí takhle vypadat i uvnitř. Co když je všechno trochu jinak. Co když je za vším stopa přetvářky, lží a podvodů. Jak moc dokáže síla peněz a vnuceného chtění zacloumat s člověkem, který pro to není stavěn a jen využil možnosti, aniž by věděl, k čemu se to upisuje? A jak tohle pozlátko dokáže ovlivnit okolí? Jak takové nevinné málo dokáže způsobit nádhery i utrpení. ~ Popravdě jsem skutečně čekal nějakou pitomost. Po přečtení perexů a shlédnutí trailerů jsem čekal nějakou rádoby komediální detektivku, u které jsem nějak nechápal přívlastek drama. A skutečnost? Drama u kterého mrazí to, že to skutečně může být skutečnost a o komediální složce nemůže být ani moc řeč. ~ Demi Moor stále umí vypadat a David Duchovny si vybrat film, kde ze sebe nemusí dělat blbce a oběma jsem byl schopen a ochoten jejich postavy uvěřit. Zajímavý nápad, zajímavý scénář, jen bych měl výhrady ke konci, ten bych si představoval jinak a pro mě osobně měl končit scénou Davida na noční silnici. Ne jak přichází, ale jak odchází. Tím by si mě film získal úplně. Takhle u mě "jen" skvělý nadprůměr. ~ PS: Taky máte takovou chuťna Coca-Colu? :)) ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Upatlaná fantasmagorie na téma ,,reklamní praktiky, jsou fujky, pomni, spotřebiteli ", do které se přitom napasovalo vcelku dost product placementu, račte si povšimnout. Naprosto zbytečný kříženec mezi výpotky Rosakundy Pičerové a antiglobalizační agitkou. Vztahové propletence, ve filmu znázorněné, mohou překvapit jen dvanáctileté odbornice na život v Bradavicích. Ku konci veledíla jsem byl již znechucením natolik oslaben, že i mě málem zlákal jeden z propagovaných výrobků, vážně jsem totiž záviděl vygumovi, který se svlékl do hanbata, přikurtoval své sýrové nohy k sekačce a zakloktal si na dně bazénu. Žiji jen proto, že momentálně vlastním pouze strunovku. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Derrick Borte získal pro svůj debut velmi nápaditou předlohu, zpracoval ji však až trestuhodně sterilně. Film doplácí na známé úsloví "devatero řemesel, desátá bída" a jeho potácení se mezi žánry má za následek skutečnost, že ve výsledku není ani komedií, ani dramatem, ani slaďákem... není zkrátka ničím. Vzhledem k tématu je potom více než zvláštní, že se nedočkáme takřka žádného překvapení, zvratu nebo zlomu - na začátku nastavená laťka je celých 92 minut stereotypně podlézána a to je vše. Herci, kteří nikterak neomráčí, však podávají solidní výkony a jsou tím jediným, co snímek navrací do vod průměru. Jinak je to totiž pouze bezbřehá nuda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jonesovi by chtěli být chytrou satirou pranýřující konzumní styl života a americký sen, jenže nemají koule a ztrácí body tím, že se pohybují na dávno vytýčeném bezpečném půdorysu amerických mainstreamových filmů produkovaných dobře kalkulujícími manažery velkých studií. Nefungují jako komedie ani jako drama, protože v rozhodujícím okamžiku ztrácí odvahu opravdu kousat, být cynický a nemilosrdný. Přesto je to profesionálně natočený film, který bez debat patří k nadprůměru současné produkce a zhruba 3/4 snímku jsem si říkal, že se dívám na film, kterému nadělím 4*, které budou sice slabší, ale přesto na ně dosáhne. Pak ale přišlo Stevovo přiznání ke lžím a manipulaci, po kterém se snímek stal v podstatě lacinou moralitou, a korunu tomu nasadil závěrečný happyend. Jenže pak jsem se zamyslel a uvědomil si, že film sice selhává v tom, čím chce být (mj. i proto, že je absurdní, aby antikonzumní satiru natáčely špičkově placené hvězdy, které právě tímto konzumním stylem jsou pověstné), ale na druhou stranu funguje velice dobře jako romantický milostný snímek s originální zápletkou. Solidně obsazený a zahraný (podotýkám, že Demi Moore nemusím, ale tady typově a herecky odpovídala tomu, co se od ní žádalo). Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • V pôvodnom znení sa po 16. minúte filmu udeje chyba, keď po noci, kedy sa Jenn (Amber Heard) snažila zviesť Steva (David Duchovny), ráno pri káve Duchovny osloví herečku jej vlastným menom ("Amber, we should talk about..."). (Arsenal83)
  • Duchovny uviedol, že on a Demi Moore mali počas natáčania k dispozícii pre seba kaštieľ: "Bola to plánovaná štvrť McMansions, postavená v časoch rozmachu a dnes je asi z polovice zaplnená. Tak sme sa vtedy presťahovali do niekoľkých z týchto úžasne obrovských domov," povedal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama