Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 059)

somnar 

všechny recenze uživatele

Indikátor guilty pleasure nezablikal ani jednou. Tohle je prostě jen všeobjímací, smrtící béčková nuda, která nefunguje v žádném směru. Na Cage (vnítřními démony pronásledovaný křižák potřistapadesáté?), Perlmana (rádoby vtipný středověký sidekick, to jako vážně?) a trikaře mor! (nebo aspoň zlaté maliny) 30% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nepovedená záležitost, s úhlednými upravenými blond i černovlasými čarodějnicemi, vinnými či nevinnými a pohádkovým scénářem. Naprosto nepřesvědčivý Cage, si zde se známou držkou Perlmanem, po desítkách let vraždění ve jménu boha uvědomí, že zabíjet ženy a děti je trošku moc a vydávají se do neznáma napříč osudu. Díky nesmyslnému scénáři, se v prvním městě kam dorazí, zaplete do výpravy někam do Severákova a pohádka má jasný cíl. Spasit, tehdy asi jen Evropu, před morovou ránou a přitom si trošku pohrát s vlastními morálními hodnotami. Ještě méně jak tuctovej scénář má vše, směšné dialogy z 21.století, na poslední chvíli padající lanový most, od začátku do konce stejné herecké výrazy a hrdinské pohřbívání. 2 za dobré prostředí, to ale z peněz vynaložených na tuto komickou snahu je povinnost. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příjemná dobrodružná podívaná s mysteriózními prvky, úsměvnými fórky, pěkným vizuálem a zajímavými výměnami názoru o církvi. Nic víc bych v tom nehledala. Původně jsem chtěla dát 4 hvězdičky, ale ten konec mi zkrátka připadal moc (než všichni dorazili do města, drželo si to takovou tajuplnou atmosféru, ale po příjezdu jsem si připadala, jako když sleduju Van Helsinga 2). Přesto si myslím, že tak málo procent si to nezaslouží. Ale abych nezapomněla, musím ještě vyzdvihnout výkon Roberta Sheehana, nejdříve se mi tam nehodil, ale pak skvěle zapadnul a jsem ráda, že přežila právě jeho postava:)) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tady jsem si musel oddychnout, protože jsem čekal daleko větší průser. Ne že by to bylo něco extra, ale do škatule průměr to může bez problémů spadnout. Vůbec to není odfláknutý, obsazení je s přehledem áčkový, kdy sice Cage je do této role vsazen úplně omylem, ale zato potěší Ulrich Thomsen, Claire Foy a Ron Pearlman. Celkově je to drsné téma zpracované velmi light, tedy spíše dobrodružně. 60% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Drive Angry, kde jsem taky dala 3*, jsou tohle mnohem menší 3*, ale 2* mi přišly málo. Hon na čarodějnice není až zas tak hroznej film. Příběh by ušel, výprava i lokace taky, výběr herců schvaluju. Akorát teda to cameo Christophera Lee navíc celýho obalenýho vředama, no že se vůbec obtěžoval. Pak mi vadilo, že Cage hrál opět tu svou postavu drsňáka se srdcem na správným místě, co ho trápí nějakej ten hřích minulosti znázorněnej... a teď s všichni podržte... flashbackem! No ano! Stále se vracejícím ve snech, tak! A hrdinskejch proslovů mohlo bejt míň. Některý úseky se ale celkem povedly, jako například hledání čarodějky v noci ve vesnici, útok vlků a konečný zúčtování by taky prošlo, když už nic tak se tam aspoň pořád něco děje. Dokonce se sem tam objeví náznaky středověký atmosféry. Asi furt to lepší z Cageovy poslední tvorby, ale Drive Angry je výrazně zábavnější. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Veľkou výzvou pre autorov trikov bolo vytvorenie vizuálnych efektov démona. Rozhodli sa pre tmavosivú pokožku, čo bolo problematické, pretože vo filme je množstvo tmavých scén. (Greenpeacak)
  • DVD verzia obsahuje aj alternatívny koniec. (matkoulko)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama