Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Cival 

všechny recenze uživatele

Přebor zraje a graduje. Hořkosladké finále přebije i rozpaky z některých příliš jednoduchých a předvídatelných dílů (které měly rozměr spíš jedné anekdoty - viz Kopačák nebo Jesle). Ke konci už si to k sobě všechno pěkně sedne a naplno táhnou i ostatní postavy, nejen "oscarový" Ondřej Vetchý. Po Bylo nás pět asi jediný český seriál, který jsem s gustem nakoukával od prvního do posledního dílu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zatím nehodnotím, po 1. dílu ani ryba ani rak. Těšil jsem se na fotbal, ten tu teda nějak zatím chybí. Zápletka s popelem je na delší jak 10minutovou stopáž neúnosně natahovaná, asi jako vtip, který vám někdo vykládá půl hodiny. Chybí tam víc dalších linií. I ty dialogy jsou takové zatím nijaké. Neurazí, nenadchnou. Snad se podaří vytěžit potenciál Luďka Soboty, který vážně vypadá jak český Bill Murray. Jo, a jinak to se skutečným vesnickým fotbalem má společného asi jako já s tím Murrayem. (Na mé skoro rodné vesnici byste koukali, jak se snaží o profesionální podmínky za malé peníze.) ---- EDIT PO 3. DÍLU. Tak vážně nevím, pořád ani ryba, ani rak. Zbytečně dlouhé záběry, zbytečně dlouhé dialogy, případný fór zabitý tím, že střihač neměl odvahu vzít do ruky nůžky, nebo si zrovna odběhl... Zatím asi nejlepší druhý díl, ale taky žádná sláva. ... P.S. : Kdy kurňa Vilhelmová ztratila svůj půvab? Zajímavý komentář Zaruby ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Nova přijde se seriálem, který budu chtít vidět celý? Se seriálem, ve kterém je zajímavější Luděk Sobota než Tatiana Vilhelmová! Kromě základního kádru tu byli i zajímaví hosté (s přehledem vede Ivan Trojan). Některé díly byly sice slabší, ale pořád to bylo aspoň na slušných 60%. Pro jistotu dodávám, že mé hodnocení patří původním šestnácti dílům (bůhví co přijde v budoucnu). ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy hrál fotbal, a kdo (ještě lépe) hrál fotbal mimo velkoměsto, ten ví... Luděk Sobota v mých očích vyrostl maximálně! Díly s vietnamským plejerem a hlavně s dílem, kde se kluci snaží držet hubu a hrát, jsou naprosto super. Má to svoje chyby, někdy by to mohlo být lépe scénáristicky vystavěné atd. atd., ale já tohle všechno tomuhle kousku odpoouštím. A jen tak mimochodem, pro kritiky Novy, jí produkované seriály, jako je třeba tohle nebo Comeback, jsou o X levelů výše než seriály ČT, která je ale produkuje za desetkrát tolik. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Chápu to tak, že víc jak jednu hvězdu může dát a) jen fanda fotbalu, žijící na malé vesnici a fandící nějakému tomu Slavoji, Tatranu nebo Čechii, b) totální trubka, která nerozezná debilitu od reality, nebo c) fanda Luďka Soboty, což je de facto zároveň za b). Jinak to nevidím. P.S. Ozval se mi jeden z venkovských fandů, znalec sportu a chytré zábavy ve venkovském prostředí, kebrdle, či co, a na jeho osobní přímluvu rozšiřuju seznam o další kategorii. takže za d) vesnická ředkev, co chodí v galoších a vaťáku, smrdí prdama a levným pívem a umí vyjmenovat všechny kopálisty, co se mu do té velké hydrocefalické hlavy vejde: Baroše, Kollera, toho, ehm, Medvěda, Čechýna, pak taky Lojzu, ten hraje beka u nich, v SK Čulibrky, no a Vendá, jasně, to je šutér jako bejk, už dal tří gólí... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Pivo, které hráči hojně popíjejí, bylo nealkoholické. Kořalku nahrazoval čaj, vodka byla obyčejná voda. (ČSFD)
  • Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) si doma na kazetě pouští záznam zápasu ČR vs. Nizozemsko z kvalifikace na Mistrovství Evropy 2004. (fabecc1222)
  • Když si brankář Karel (Jakub Kohák) zkouší penalty, říká: "Tak pojď, levačka." Ve skutečnosti ale zahraje pravou nohou. (danielsekyra)

Související novinky

Reklama

Reklama