Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

kingik 

všechny recenze uživatele

Herci umí skvěle podat každý dobrý gag ve scénáři. Prušinovský se režijně dostal do obstojné formy a výraznější dějovou linku asi nelze od tohoto seriálu očekávat. Vše se točí kolem fotbalu, ale žádný zápas zatím k vidění nebyl. To asi přijde až s dalšími díly. Nakonec tenhle seriál moc nemusím. Nudil mě. Celý jsem ho nedosledoval. Viděl jsem pět dílů. A hlavně, takhle to nechodí ani ve fotbalovém okresním přeboru. Zbytečně přehnané. Idiotsky pojaté. Slátanina. 40% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Přebor zraje a graduje. Hořkosladké finále přebije i rozpaky z některých příliš jednoduchých a předvídatelných dílů (které měly rozměr spíš jedné anekdoty - viz Kopačák nebo Jesle). Ke konci už si to k sobě všechno pěkně sedne a naplno táhnou i ostatní postavy, nejen "oscarový" Ondřej Vetchý. Po Bylo nás pět asi jediný český seriál, který jsem s gustem nakoukával od prvního do posledního dílu. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zatím velké zklamání. Pilotní díl kromě pár vtipných momentů (výběr Tučného písně při rozprašování popela nemohla být tragikomičtější :-) přidal jen neurážející charaktery, ale především naprosto pitomý scénář. Když je režisér a scénárista tatáž osoba, může dojít k absenci sebekritiky a k tomu zde zřejmě skutečně došlo. Snad se seriál ještě zvedne... EDIT: Po druhém díle kvalitativní posun o 100%, tedy na 4*, a proto zatím průměruji na 3*. Celkové hodnocení přidám po první sérii, ale aspoň se seriálu povedlo mě přilákat k obrazovce... EDIT 2: Tak fajn, žádné oplétačky - tohle si 5* zaslouží. Neskutečné, jak je tahle hovadina návyková - a díky bohu za úžasně "buranského" Vetchého! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-CO DĚLÁŠ KROMĚ FOTBALU? -NO SPUSTU VĚCÍ...TŘEBA NOHEJBAL. Okresní přebor léty zraje jako víno, stejně jako Jan Prušinovský, který ať spolupracuje skoro s každým, ponejvíce však s Petrem Kolečkem, téměř vždycky to stojí za pozornost. Tenhle seriál "o fotbalu" spojil komediální křepčení a realitu českého venkova a různé lidské povahy tak neuvěřitelným způsobem, že se z něj o lásce, sobectví, rasismu, politice, feminismu, korupci a celkově naší národní povaze dozvíme občas víc, než z tolik ceněného MOSTu. 90%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-"Maradona bral kokain, věděls to?" -" No jasně, to je známá věc." ...........Přátelství Jardy Kužela a Jirky Luňaka prostě nezevšední. Určitě stojí za to pochválit projekt jako takový. Výběr herců, kteří jsou ve svých rolích maximálně uvěřitelní (Kikinčuk, Novotný, Vetchý, Sobota,...), je občas doplněn skvělou hostovačkou (hlavně vynikající Ivan Trojan jako Bohumír Zenkl). Trošku škoda že s blížícím se koncem přicházejí některé trošku slabší díly (Jaro, Inseminátor, Jesle). Zato některé jsou vyloženě skvělé (Na váhu, Fanynka, Láska). Upozornění: Nenechte se odradit tím, že tohle produkovala Nova. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Při scéně, kdy se Ilona (Tatiana Dyková) přijde do hospody ptát na opravu svého notebooku, běží v televizi zápas Sparta Praha – Baník Ostrava ze sezony 2004/2005. (fabecc1222)
  • Přestože byla pro celý seriál vytvořena značka piva Brigadýr, v této epizodě se v kabině Čenda Pazdera (Miloslav Štrobl) dožaduje, aby Matějka (Pavel Nečas) dával "do půllitru gambáče půllitru gambáče". (Hannzig)

Související novinky

Reklama

Reklama