Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-"Maradona bral kokain, věděls to?" -" No jasně, to je známá věc." ...........Přátelství Jardy Kužela a Jirky Luňaka prostě nezevšední. Určitě stojí za to pochválit projekt jako takový. Výběr herců, kteří jsou ve svých rolích maximálně uvěřitelní (Kikinčuk, Novotný, Vetchý, Sobota,...), je občas doplněn skvělou hostovačkou (hlavně vynikající Ivan Trojan jako Bohumír Zenkl). Trošku škoda že s blížícím se koncem přicházejí některé trošku slabší díly (Jaro, Inseminátor, Jesle). Zato některé jsou vyloženě skvělé (Na váhu, Fanynka, Láska). Upozornění: Nenechte se odradit tím, že tohle produkovala Nova. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Růže mezi trny na poli současné seriálové tvorby našich komerčních televizí. Kdo alespoň chvíli působil v nižších fotbalových soutěžích a nebere se příliš vážně, ten má o zábavu postaráno a v některých situacích se jistě pozná stejně jako já. Nejoblíbenější postavy: Jiřina, Áda, Jarmil a samozřejmě kanonýr Jarda Kužel. S1: 85% ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slušná nadsázka venkovského života točícího se kolem fotbalového mužstva, které hraje jednu z nejnižších lig.. zde sehrála velkou roli plejáda skvostných herců v čele s panem Vetchým, kterému opravdu věříte každé "cholerické" slovo a pan "Dobjej", no to je perla. Myslím, že se seriál dobře zapsal a zdárně následuje klasický český humor, který ve filmech a seriálech ukončila v první půli devadesátých let Hospoda také od Novy. Za tento projekt tedy smekám.. :-)) ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Psal jsem komentář k tomuto seriálu krátký, po prvním díle s perspektivní vyhlídkou na další díly... A každý další díl mě nezklamal, naopak vždy potěšil a ještě víc (už tak dost) bavil... Na seriály v podstatě v současnosti nekoukám. Jenže, když jsem před vysíláním tohoto seriálů viděl, že je o fotbale, tak jsem neváhal se sledováním tohoto serálu... Fotbal je totiž moje "všechno" spolu s dalšími pár věcmi/ lidmi :-)) Když navíc byl tento fotbalový seriál z prostředí a z třídy "nejhorší" a to okres, který sem sám hrál, kde jsem měl prakticky stejné podmínky, jaké tento seriál (klub) měl, tak "povinné" sledování bylo jasnou věcí... Herci zahráli skvěle, jak předseda klubu Václav Orel (Luděk Sobota), tak Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) coby kapitán, trenér, hecíř týmu, atd... Hodně se mi líbil taky Ludvík Hovorka (Pavel Kikinčuk) jako uředník, kterého bych charakterizoval prohrávačem automatů:-D a skvělým srandovním vystupováním, které mě hodně bavilo.. No a Adolf Větvička (Leoš Noha) a jeho pověstné "ř" hláškami: hele pjedsedo, či na kjaj netřeba víc dodávat...:-) a jak jsem už psal díl od dílu byl seriál pro mě lepší a lepší... Koncem to gradovalo, prostě skvělý (povedený) seriál, který se dostal do aktuálního čísla časopisu (převážně) o fotbale a to dokonce s fotkou na titulní stranu.. Čili jsem se dozvěděl, jak těžko vybírali hřiště, kde by byla za ním řeka, do které kopali balony a další zajímavosti... Jinak jsem si všiml, že to mělo ke konci ohromnou sledovanost, a tak jsem spokojen, po prvním díle jsem dával 4* s optimistickou vyhlídkou, tak po sledování celého seriálu okresní přebor dávám 5*, paráda, víc takových seriálů.. Možná se dočkáme dvojky, ale to už by nemohl být okresní přebor, ale krajský přebor... Navíc sám Sobota říkal, že spíš se další serie točit nebude, tak uvidíme, jak bych další pokračování rád uvítal..:-) 90% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je navzdory papírovým předpokladům opravdu opakovatelně koukatelný. Hlavní přednost seriálu představuje uvěřitelnost postav a prostředí. Škoda těch sem tam křečovitých vtipů, jimž k sobě scenárista strhává pozornost na úkor v rolích pohodlně položených herců. Škoda i těch známých herců (Vetchý, Vilhelmová), kteří z onoho balíkovského vesnického koloritu navzdory důkladnému maskování (Trojan) vyčnívají. Tempo není na komediální seriál úplně doladěné, ale neboť Okresní přebor nechce být sitkomem s přesně načasovanými gagy, delší dialogové scény a porůznu roztroušené vtipy s pomalu doznívajícími pointami tolik nevadí. Vykreslení venkova se pohybuje na hraně parodie, ale nikdy ji nepřekročí, stejně jako se tvůrci nikdy nesníží k tomu, aby se postavám vysmívali. Pouze je ukazují v situacích, kdy je těžké udržet si svou masku. Ve výsledku to vede k diváckému sebeuvědomění, jak jsme vlastně všichni trapní a chybující (jako v Hoří, má panenko nebo Láskách jedné plavovlásky, jimž se podobá scéna lidové zábavy). Nejsem si jenom jistý, jestli pravidelní diváci TV Nova tvoří nejvhodnější cílovku. 80% Zajímavé komentáře: Marigold, Radek99, NinadeL ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Žádný ze zmíněných fotbalistů (Ronaldinho, Robinho, Romário, Rivaldo) v době natáčení seriálu nehrál za tým, který herci zmínili. V roce 2009 hrál Ronaldinho za AC Milán a nikoli za Barcelonu, Robinho za Manchester City a ne za Real Madrid, Romário již ukončil aktivní kariéru a Rivaldo působil v uzbeckém týmu PFK Bunjodkor a již nehrál za Olympiakos Pireus. (ELBobes)
  • Pro potřeby seriálu jeho tvůrci vymysleli sponzora fotbalového klubu Slavoj Houslice – Jatka Matějka. Pro něj museli vyrobit logo, plakáty i propagační materiály, jimiž vyzdobili hřiště i klubovnu. Vymyšlené je i pivo Brigadýr s patřičnými etiketami, které popíjejí štamgasti místního hostince, a cigarety Dubina a Golf v patřičných krabičkách. Ty první jsou bez filtru, druhé s filtrem. Speciálně pro seriál byla vymyšlena i značka sportovního vybavení Rapid. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy se Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) baví s brankářem Kájou (Jakub Kohák), měla původně být ještě po závěrečných slovech Káji: „Tak jo, Jirko. Hele já jdu. Čau,“ reakce Jirky slovy: „Kájo, kam jdeš?!“ A na to měl reagovat Kája nějakou výmluvou. Existovalo více variant (např. v jedné jde dát slepicím, ve druhé se zase jde dívat na reprízu Ligy mistrů). Žádná se však do epizody nakonec nedostala. (mnaucz)

Související novinky

Reklama

Reklama